رئيس کميسيون آموزش مجلس خبر داد:
کسري 6 درصدي دانشگاه ها در صورت
عدم افزايش بودجه
فارس: به گفته رئيس کميسيون آموزش مجلس، بر اساس لايحه ارايه شده از سوي دولت در صورت عدم افزايش اعتبار دانشگاه ها حداقل با 6 درصد کسر بودجه در سال آينده مواجه مي شوند.
علي عباسپور تهراني فرد با اشاره به اين که بر اساس لايحه ارايه شده از سوي دولت بودجه آموزش عالي در سال آينده 1/5 درصد کاهش در اعتبارات جاري دارد، افزود: بر اساس لايحه ارايه شده از سوي دولت در بخش تملک و دارايي وزارت علوم فقط 0/6 درصد افزايش اعتبار نسبت به سال جاري دارد که اين ميزان با توجه به وضعيت فعلي دانشگاه ها به هيچ وجه پاسخگوي نياز نيست.
وي گفت: با توجه به اين که امسال دانشگاه ها 3 درصد افزايش دانشجو در مقطع کارشناسي و 15 درصد افزايش دانشجو در تحصيلات تکميلي داشتند بر اساس لايحه ارايه شده از سوي دولت دانشگاه ها حداقل دچار 6 درصد کسر بودجه مي شوند.
وي با بيان اين که بودجه وزارت علوم در کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس تاييد شده و به کميسيون تلفيق ارايه شده است، اظهار کرد: کميسيون آموزش و تحقيقات خواستار افزايش 400 ميليارد تومان به سرجمع اعتبار دانشگاه ها شده است که اميدواريم در کميسيون تلفيق تاييد شود.
رئيس واحد قم در سخنراني پيش از خطبه هاي نمازجمعه مشهد:
کالاهاي فرهنگي تاثير زيادي بر افکار آحاد جامعه دارد
آفرينش: امروزه کالاهاي فرهنگي تاثير زيادي بر افکار و انديشه آحاد جامعه دارد.
دکتر ايراندوست در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز جمعه مشهد در سخناني افزود: همانطور که مقام معظم رهبري فرمودند، هدف اصلي غرب از اشاعه کالاها و محصولات فرهنگي اش، ايجاد نوعي انديشه و احساس غرب گراست.
وي با اشاره به اينکه آثار کار فرهنگي در قالب هاي نامحدود در طي زمان تبيين مي شود، اظهار داشت: در گذشته، کانون فرهنگ جوامع شامل کتاب و سخنراني بود، ولي امروزه ميليون ها کالاي فرهنگي از قبيل فيلم، شبکه، ماهواره، اينترنت و ... وجود دارد.
مشاور معاون فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي ادامه داد: با وجود چنين کالاهاي فرهنگي که در اندازه ها و قالب هاي کوچک تهيه شده است و امکان گسترش آن به هر جايي وجود دارد، بايد بسيار مراقب اوضاع باشيم.
وي از حضور شخصيت هاي برجسته علمي در چهاردهمين همايش سراسري مديران فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي در مشهد مقدس ابراز خرسندي کرد و خاطر نشان ساخت: مطمئنا مراکز آموزش عالي با برگزاري چنين همايش هايي تاثير بسياري بر فضاي فرهنگي جامعه خواهند داشت.
ايراندوست به برگزاري همزمان نمايشگاه سراسري نماز دانشگاه آزاد اسلامي با همايش مديران فرهنگي اين دانشگاه در جوار مرقد مطهر امام رضا(ع) اشاره کرد و يادآور شد: در اين نمايشگاه آثار هنري و ديني فرزندان و جوانان اين مرز و بوم به نمايش گذاشته شده است. وي از استقبال دانشجويان، استادان و خانواده ها از برنامه هاي فرهنگي مراکز آموزش عالي از جمله دانشگاه آزاد اسلامي خبر داد و افزود: راه اندازي ستادهاي ازدواج دانشجويي، عمره دانشجويي و... از جمله برنامه هاي فرهنگي است که در دانشگاه آزاد اسلامي و مانند ديگر مراکز آموزش عالي اجرا مي شود.
معاون فرهنگي واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي:
رعايت اصول علمي عامل اصلي
گسترش فرهنگ است
آفرينش: رعايت اصول علمي در فعاليت هاي فرهنگي يکي از اصليترين عوامل گسترش و تعميق جريان فرهنگي در دانشگاه و جامعه است.
دکتر خليل علي محمدزاده با بيان مطلب فوق افزود: تصميم گيري بر اساس پژوهش و جنبه علمي بخشيدن به امور فرهنگي نياز اصلي جامعه و دانشگاههاي ماست.
معاون فرهنگي منطقه 8 دانشگاه آزاد اسلامي، مقايسه وضعيت فرهنگي شهرهاي بزرگ با ديگر شهرها را نادرست دانست و تصريح کرد: همه کارشناسان امور فرهنگي بر اين باورند که هر منطقه به لحاظ تنوع ، تلاقي ها و مسائلي که در آن جريان دارد از لحاظ فرهنگي با ديگر مناطق کشور تفاوت هايي دارد. وي از اشتغال 25 درصد دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي کشور در منطقه 8 خبر داد و افزود: به دليل گستردگي اين منطقه و امکانات موجود در آن فعاليتهاي زيادي از جمله فعاليتهاي فرهنگي براي دانشجويان اين منطقه صورت مي پذيرد. علي محمد زاده با اشاره به بهره گيري 50 درصد از دانشجويان منطقه 8 دانشگاه آزاد از سيستم هاي برنامه اي و فعاليت هاي موضوعي در عرصه فرهنگي و اجتماعي گفت: تعريف برنامه هاي جديد و افزايش ظرفيت اين برنامه ها به عدد تمامي دانشجويان هر واحد دانشگاه آزاد اسلامي در منظر نگاه است.
امام جمعه مشهد:
گسترش فرهنگ معنويت در دانشگاه موجب اشاعه آن در جامعه است
آفرينش: گسترش فرهنگ معنويت و نماز در سيستم آموزش عالي کشور به بسط و توسعه اين فرهنگ الهي در جامعه کمک شاياني مي کند .
آيت الله سيد احمد علم الهدي, امام جمعه مشهد با بيان مطلب فوق, خاطرنشان کرد: برپايي نمايشگاه آثار هنر ديني و نماز نقش ارزنده اي در ترويج، اشاعه و تبليغ فرهنگ ديني و نماز در جامعه خاصه در ميان قشر جوان دارد. مدير اسبق آموزشي دانشگاه امام صادق(ع)، با بيان اينکه معطوف شدن سيستم آموزش عالي به نماز و دين مداري کاري ارزشمند در جهت ترويج اين فرهنگ در جامعه است ابراز اميدواري کرد: ذوق و قريحه ارزشمند جوانان در راستاي تبديل معارف ديني به آثار هنري بتوانند نقش چشمگيري در جامعه ايفا کنند. وي تبيين فرهنگ نماز با استفاده از جايگاه دانشجويان و اساتيد را امري ضروري و نياز اصلي جامعه ذکر کرد و خواستار اهتمام هرچه بيشتر دانشجويان، جوانان و فرهيختگان دانشگاه به اين اصل اساسي شد.
نرم افزار پيش بيني سکته هاي قلبي طراحي شد
آفرينش: نرم افزار پيش بيني سکته هاي قلبي براي اولين بار در ايران توسط فارغ التحصيل کارشناسي ارشد مهندسي پزشکي دانشگاه صنعتي اميرکبير طراحي شد.
مهندس سهراب صابري مقدم، مجري طرح با اعلام اين خبر، افزود: بروز سکته هاي قلبي امروزه از مهمترين عوامل مرگ و مير در جهان به شمار مي رود و يکي از شايع ترين انواع آريتمي هاي قلبي که با وجود آمدن ترومبوس در حفره هاي منقبض شده قلب، باعث بروز سکته هاي قلبي مي شود، فيبريلاسيون دهليزي (AF) است. مهندسي صابري مقدم ئر تشريح فيبريلاسيون دهليزي اظهار داشت: فيبريلاسيون دهليزي در واقع نوعي ناپايداري الکتريکي عضله قلب است که خاستگاه آن کانون هاي نابجا در عضلات دهليز است.
فارغ التحصيل کارشناسي ارشد مهندسي در مورد هدف از پروژه گفت: هدف از اجراي اين پروژه ارائه يک الگوريتم جامع براي پيش بيني پايان پذيري خود به خودي AF است.
وي ادامه داد: با ايجاد تمايز بين دو گروه بيماران پايان پذير و پايان ناپذير به کمک درمان هاي کلينيکي از ادامه يافتن بيماري در طولاني مدت جلوگيري بعمل آورده و خطر بروز سکته هاي قلبي کاهش مي يابد.
مجري طرح افزود: الگوريتم پيش بيني کننده مورد استفاده در اين پروژه بر اساس شواهد کلينيکي روي سيگنال ECG فرد بيمار و تغييراتي که سيگنال طي مدت بيماري و در پايان آن از خود نشان مي دهد بنا نهاده شده است.
مهندس صابري مقدم اضافه کرد: در واقع با انجام آناليز روي سيگنال هاي قلبي اطلاعاتي به دست مي آيد که اين اطلاعات به پزشکان در تشخيص گروه بيماران پايان پذير يا پايان ناپذير بيماري فيبريلاسيون دهليزي کمک مي کند. پزشکان بر اين اساس مي توانند از تجويز هاي دارويي بهتر استفاده نمايند. لذا عوارض جانبي استفاده از داروها کاهش مي يابد. همچنين اين اطلاعات مي تواند از ايجاد لخته هاي خون پس از استفاده از شوک الکتريکي جلوگيري کرد.
مهندس صابري مقدم اظهار داشت: در واقع اين نرم افزار بصورت يک دستگاه جانبي در کنار دستگاه هاي ثبت کننده سيگنال قلبي قرار گرفته و سيگنال هاي ثبت شده از بيمار را بعنوان اطلاعات ورودي به نرم افزار مي دهد و اين امر موجب پيش بيني حالت هاي پايان پذير و پايان ناپذير بيماري و تشخيص بهتر درمان بيماري مي شود.
مدير کل پژوهشي وزارت علوم خبر داد:
پائين بودن تعداد پژوهشگران کشور در مقايسه با استاندارد جهاني
مهر: ميانگين جهاني نسبت پژوهشگر به کل جمعيت، هزار و 400 به 1 ميليون نفر جمعيت است که تعداد پژوهشگران ايراني نسبت به کل جمعيت در مقايسه با اين تعداد در رده پائيني قرار دارد.
دکتر بهزاد سلطاني افزود: نسبت پژوهشگران کشور ما در حدود 1000پژوهشگر در يک ميليون نفر جمعيت است. وي با اشاره به وضعيت تجهيزات آزمايشگاهي ايران نسبت به جهان گفت: ايران به صورت کلي نسبت به خاورميانه وضع مثبتي دارد اما نسبت به آسياي جنوب شرقي و آمريکا و اروپا در وضعيت خوبي به سر نمي بريم. سلطاني ادامه داد: خريد تجهيزات به صورت ارزي است و خريد ارزي تجهيزات ما از خارج از کشور در چند سال اخير اتفاق نيفتاده است همين امر دانشگاه ها و پژوهشگاه ها را با مشکلات زيادي در زمينه تجهيزات مواجه کرده است. وي در خصوص سهم ايران از توليد علم جهان افزود: توليد علم ايران در حدود نيم درصد از توليد علم جهان است، در حالي که 1 درصد از جمعيت جهان را جمعيت کشور ما تشکيل مي دهد انتظار مي رود سهم توايد علم نيز متناسب با اين رقم باشد. مدير کل پژوهشي وزارت علوم ادامه داد: با توجه به اينکه شعار نهضت نرم افزاري و توليد علم را پشتوانه خود قرار داده ايم، بايد 10 برابر وضعيت کنوني توليد علم جهان را به خود اختصاص دهيم.
دانشگاه پيام نور با دانشگاه ملي - اسلاميه هندوستان تفاهم نامه همکاري منعقد کرد
آفرينش: دانشگاه پيام نور به منظور ايجاد زمينه همکاري آموزشي، تبادل دانشجو و استاد، تبادل مواد آموزشي، برگزاري دوره هاي مشترک و اجراي تحقيقات مشترک با دانشگاه ملي - اسلاميه دهلي نو تفاهم نامه همکاري منعقد کرد.
طبق مفاد اين تفاهم نامه دانشگاه پيام نور موافقت کرد، سالانه تعدادي بورسيه تحصيلي درمقطع کارشناسي ارشد در رشته هاي; مهندسي کامپيوتر(نرم افزار)، روان شناسي آموزشي، اخلاق، زبانشناسي همگاني، جغرافيا(برنامه ريزي شهري و روستايي)، زمين شناسي(زمين شناسي اقتصادي، ديرين شناسي و چينه شناسي)، اقتصاد اسلامي، مديريت اسلامي، فناوري اطلاعات، مديريت بازرگاني(با رويکردي به ديدگاه اسلامي)، نهج البلاغه(اصول دين و معارف اسلامي)، زبان و ادبيات فارسي، آموزش زبان فارسي، الهيات و معارف اسلامي(فقه و مباني حقوق اسلامي، علوم قرآن و حديث، تاريخ تشيع و فلسفه و کلام اسلام) ارائه کند.
دانشگاه ملي- اسلاميه دهلي نو نيز موافقت کرد سالانه تعدادي بورسيه تحصيلي در مقطع کارشناسي ارشد در رشته هاي هنر کاربردي، بيو انفورماتيک، علوم زيستي، بيوتکنولوژي، زبان و ادبيات هندوستان، رياضيات صنعتي با کاربردهاي کامپيوتر وتجارت بين الملل ارائه کند.
همچنين دانشگاه پيام نور جهت ارائه سالانه تعدادي بورسيه تحصيلي در مقطع دکترا در رشته هاي برنامه ريزي آموزش از راه دور، زبان شناسي تربيتي، جغرافيا، حقوق بين الملل و زبان و ادبيات فارسي موافقت خود را اعلام کرد.
دانشگاه ملي اسلاميه دهلي نو نيز جهت ارائه سالانه تعدادي بورسيه تحصيلي در مقطع دکترا در رشته هاي هنر کاربردي، بيو انفورماتيک، علوم زيستي، بيوتکنولوژي، شيمي، مهندسي کامپيوتر، مهندسي الکترونيک و ارتباطات، زبان و ادبيات انگليسي، مهندسي محيط زيست، تاريخ و فرهنگ، فناوري اطلاعات، علوم کتابداري، مديريت و فيزيک اعلام آمادگي کرد.
به موجب اين تفاهم نامه، دانشگاه پيام نور بنا به تقاضاي رسمي دانشگاه ملي - اسلاميه موافقت کرد، کارشناسان، مديران و اعضاي هيات علمي مرتبط با طرح فراگير را در قالب انجام ماموريت هاي کوتاه مدت و تبادل اطلاعات به کشور هندوستان اعزام کند و دانشگاه پيام نور نيز متقابلا پذيراي کارشناسان و اعضاي هيات علمي دانشگاه ملي - اسلاميه خواهد بود.
دانشگاه پيام نور و دانشگاه ملي - اسلاميه دهلي نو موافقت کردند تا در زمنيه هاي مورد علاقه و حوزه هاي مشترک علمي، فرهنگي و آموزشي و برگزاري دوره هاي مشترک در حيطه هاي علوم پايه و طبيعي با يکديگر همکاري کنند. همچنين طبق مفاد تفاهم نامه، مقرر شد براي دستيابي به يافته هاي علوم نوين، طرح هاي پژوهشي و تحقيقاتي مشترک بين دو دانشگاه صورت گيرد.