جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
پیوندها ÏÑÎæÇÓÊ ÇÔÊÑǘارتباط با ماآرشيوشناسنامهصفحه اصلي
تاریخ 1396/01/31 - روزنامه سراسري صبح ايران(پنجشنبه) نسخه شماره 5533


كاركرد چربي ها در اعضاي بدن


استفاده مفرط از گوشي هوشمند موجب افسردگي مي‌شود


ازدواج هاي فاميلي و پرشماري بيماران نقص ايمني در ايران

دبير ستاد اطلاع رساني دارو و سموم هشدار داد؛
علائم مسموميت مرگبار


خبرپزشكي


خبرهاازعالم علم


 كاركرد چربي ها در اعضاي بدن 

 
مصرف برنج و نان و مواد نشاسته‏اي در محيطي که فشار هوا زياد باشد و رطوبت و آلودگي در هوا دچار زيادي گردد انواع عوارض مانند تنگي نفس، چربي خون بالا ضعف و ناتواني، خستگي رگ‏ها و انواع درد عضلات و نارسائي قلب و عروق و ديگر مشکلات از آن بوجود مي‏آيد که با تغيير رژيم غذائي مي‏توان عوارض را از ميان برد.ترکيبات قندي طبيعي از ميوه مانند خرما، خرمالو، چغندر، هويج، سيب، گلابي زردآلو و ديگر ميوه‏هاي شيرين در هواي آلوده هم هنگام فعاليت براحتي مي‏سوزد و هم کمتر چربي ايجاد مي‏کند. مصرف مواد نشاسته بدون ويتامين‏ها و املاح لازم و هنگام عدم فعاليت باعث افزايش انواع چربي‏ها (تري گليسيريدها و کلسترول و غيره) در خون و کبد و اعضاء مي‏گردد.بدواً چربي‏ها در خون افزايش مي‏يابد سپس مازاد آنها در کبد و در مراحل ديگر در اعضاء ديگر نيز چربي‏ها جمع شده چاقي را سبب مي‏شوند.

درمان چربي‏ها توسط محصولات مختلف بدواً از خون شروع و چربي‏هاي خون کاهش مي‏يابد و سپس اين مواد از کبد وارد خون شده در اثر قليائيت بعضي از گياهان مانند نعناع، و آويشن، شويد، اسفند و غيره تبديل به صابون شده از محيط خارج مي‏شوند و يا با بعضي از محصولات ترش شکسته شده (هيدروليز) از بين مي‏برند در مراحل بعدي چربي‏ها از عضلات و نسوج کم کم وارد خون شده و بتدريج مصرف مي‏گردد.

نويسنده دکتر نجم الدين حاجي سيدحسني

گرد آورنده : محمد تقي اشتري دليوند


 استفاده مفرط از گوشي هوشمند موجب افسردگي مي‌شود 

 
استفاده مفرط از گوشي هوشمند موجب افسردگي مي‌شود، اما اين مورد در زنان بسيار خطرناک‌تر است.

به گزارش ايسنا و به نقل از ديلي ميل، افراد گمان مي‌کنند اپليکيشن‌هاي مختلف موجب راحتي و بهبود زندگي و آزادسازي هورمون‌هاي احساس خوب مي‌شوند، اما در واقع اين موضوع براي افرادي که به استفاده مفرط از گوشي‌هاي هوشمند خو گرفته‌اند، موجب ملالت و خستگي مي‌شود.

دانشمندان اظهار کردند: افرادي که به طور پيوسته در معرض نور آبي صفحه نمايش قرار دارند، دچار نوموفوبيا مي‌شوند.

محققان دانشگاه بينگهامتون نيويورک اعلام کردند: تاثير استفاده مفرط از گوشي همراه در آينده بدتر خواهد شد.

سرپرست اين تحقيق دکتر اسحاق واقفي اظهار کرد: گوشي‌هاي هوشمند ابزاري براي سرعت و راحتي شده‌اند، اما افراد را در معرض ملالت، خستگي و در نتيجه افسردگي قرار مي‌دهند.

در اين تحقيق 182 دانشجو، زمان استفاده از گوشي هوشمند خود را گزارش دادند و اين افراد به پنج گروه استفاده هوشمندانه، منظم، زياد، مفرط و معتاد تقسيم شدند و حدود هفت درصد آنان در گروه معتاد و 12 درصد در گروه مفرط قرار گرفتند.

نتايج نشان داد استفاده مفرط از گوشي همراه عوارضي نظير مشکلات شخصي، اجتماعي، کاري، افسردگي، اضطراب و حتي کم‌رويي را به دنبال دارد.

در اين تحقيق مشخص شد زنان بيشتر در معرض خطر هستند. آنان پيوسته گوشي خود را چک مي‌کنند.

نتايج اين تحقيق در نشريه Information Systems منتشر شده است.


 ازدواج هاي فاميلي و پرشماري بيماران نقص ايمني در ايران 

 رييس نهمين همايش بين المللي بيماري هاي نقص ايمني گفت: بين 38 تا 40 درصد ازدواج ها در ايران فاميلي است و اين موضوع سبب افزايش شمار بيماران نقص ايمني است.

به گزارش ايرنا، دکتر اصغر آقامحمدي در نشست خبري اين همايش در مرکز طبي کودکان، با اشاره به اين که آمار مبتلايان به بيماري نقص ايمني در کشورهاي اروپايي و آمريکا يک نفر به ازاي هر 5 هزار نفر است، افزود: در کشور ما، با توجه به تعداد بيشتر ازدواج هاي فاميلي، تعداد مبتلايان به اين بيماري به طور قطع بيشتر از کشورهاي اروپايي و امريکا است.

آقامحمدي در عين حال گفت: آمار دقيقي از مبتلايان به بيماري هاي نقص ايمني در کشور نداريم و متوليان امر بايد اقدامات لازم را در اين زمينه فراهم آورند.

وي به راه اندازي سامانه ثبت بيماران نقص ايمني در کشور از سال 1377 اشاره کرد و گفت: تاکنون اطلاعات 2 هزار و 200 بيمار نقص ايمني در اين سامانه ثبت شده که شامل موارد باليني و ژنوميک است و در قالب اين سامانه جمع آوري شده تا در صورت لزوم براي تشخيص يا درمان به کار رود.

وي بر لزوم مشاوره اصولي و صحيح پزشکي قبل از ازدواج در مورد بيماران نقص ايمني تاکيد کرد و گفت: مشاوره پزشکي اصولي شامل گرفتن شرح حال و شجره نامه دختر و پسر است تا تشخيص صحيح در اين زمينه انجام گيرد.وي بر لزوم گسترش شبکه تشخيص و درمان نقص ايمني در کشور تاکيد کرد و گفت: ارتقاي سطح آگاهي جامعه پزشکي، توانمندي مراکز از جهت دانش، تکنولوژي پيشرفته و امکانات تشخيصي، ارائه مشاوره اصولي پزشکي و ارجاع کارآمد بيماران به تهران از مهمترين اهداف اين شيکه است.

آقامحمدي ادامه داد: همه پزشکان اين حوزه بايد به عضويت اين شبکه درآيند تا شاهد افزايش آگاهي پزشکان، سيستم ارجاع صحيح بيمار و ارائه خدمات مناسب به مريض باشيم.

وي در خصوص برگزاري نهمين همايش بين المللي بيماري هاي نقص ايمني در ارديبهشت ماه گفت: اين همايش با حضور پزشکان ايراني و خارجي روزهاي اول و دوم ارديبهشت ماه در سالن همايش هاي مرکز طبي کودکان برگزار مي شود.

بيماري ‌هاي‌ نقص‌ ايمني‌ به معني وجود نقص‌ در دستگاه‌ ايمني‌ بدن است‌. دستگاه‌ ايمني‌ سالم‌، بدن‌ را در برابر ميکرب ‌ها، باکتري‌ ها، ويروس‌ها و قارچ ‌ها محافظت‌مي کند. زماني‌ که‌ دستگاه‌ ايمني‌ نتواند به‌ نقش‌ خود خوب‌ عمل‌ نکند، بدن‌ مستعد ابتلا به بيماري مي ‌شود. نقص‌ ايمني‌ مي‌تواند هم‌ در مردان‌ و هم‌ در زنان‌ و در تمام‌ سنين‌ رخ‌ دهد.


 دبير ستاد اطلاع رساني دارو و سموم هشدار داد؛
 علائم مسموميت مرگبار 

 دبير ستاد مرکزي اطلاع رساني دارو و سموم سازمان غذا و دارو در مورد مسموميت با مواد غذايي توضيحاتي ارائه داد.

به گزارش مهر، دکتر يسنا بهمنش، گفت: مسموميت با مواد غذايي در اثر آلودگي غذا در جريان توليد فرآورده هاي غذايي، تهيه و نگهداري آنها ايجاد مي شود.

وي اظهار داشت: مصرف کنندگان بايد دقت داشته باشند از مصرف کنسروهايي که در قوطي آنها آثار نشت، برآمدگي و فرورفتگي و زنگ زدگي مشاهده مي شود خودداري نمايند.همچنين مصرف کنندگان بايد به تاريخ توليد و انقضا محصولات هنگام خريد دقت نمايند.بهمنش همچنين ادامه داد: هنگام مصرف غذاهاي کنسرو شده حتما آنها را به مدت 20 دقيقه بجوشانند.

دبير ستاد مرکزي اطلاع رساني دارو و سموم سازمان غذا و دارو در ادامه با بيان اينکه يکي از کشنده ترين مسموميت هاي غذايي موسوم به «بوتوليسم» نام دارد اظهار داشت: اين نوع مسموميت در اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس، کالباس، کنسرو ماهي، کنسرو ذرت، کنسرو لوبيا، کشک خام و عسل طبيعي که در شرايط نامناسب و غير بهداشتي تهيه و نگهداري شده اند، ايجاد مي شود.

بهمنش گفت: علائم اين نوع مسموميت که برخي اوقات منجر به مرگ مي شود شامل تاري ديد، دوبيني و اختلال در گوارش است که مصرف کننده در چنين مواردي سريعا به پزشک مراجعه نمايد.


 خبرپزشكي 

 مضرات استفاده از پوست مرغ

از عوارض استفاده از پوست مرغ در غذاها چه ميدانيد ؟پوست مرغ چه تاثيرات منفي بر بدن مصرف کنندگان ميگذارد مزايا و معايب خوردن پوست مرغ به چه صورت است ؟نظر متخصصين تغذيه در اين باره چيست ؟ چربي موجود در پوست مرغ عوارض جانبي زيادي براي بدنمان به همراه دارد، برخي باورهاي نادرست در مورد پوست مرغ وجود دارد که در اين بخش به آن ها اشاره خواهيم کرد.

هرچند گرفتن پوست مرغ قبل از خوردن ممکن است مزايايي داشته باشد، اما هميشه ضروري نيست. خوردن پوست مرغ، کالري بيشتري به غذايتان مي‌دهد، ولي مزايايي هم دارد.اين درست است که پوست مرغ داراي مقداري چربي است. به گفته‌ي دانشکده سلامت عمومي هاروارد، گرچه بسياري اوقات چربي موجود در غذاهاي حيواني، چربي اشباع شده است که مي‌تواند در صورت زياده‌روي کلسترول و خطر بيماري‌هاي قلبي را افزايش دهد، اکثر چربي موجود در پوست مرغ چربي‌هاي غير اشباع مفيد براي قلب است.بر اساس گزارش دپارتمان کشاورزي پايگاه ملي تغذيه‌ي آمريکا، يک اونس پوست مرغ حاوي 3 گرم چربي اشباع و 8 گرم چربي غير اشباع است. بعلاوه، دانشکده سلامت عمومي هاروارد اضافه کرد که پختن مرغ با پوست به حفظ رطوبت و طعم مرغ کمک مي‌کند. پس اگر مي‌خواهيد براي مهمان‌هايتان مرغ درست کنيد و از خشکي و بي‌مزگي آن جلوگيري کنيد، پوست آن را برنداريد.

معايب خوردن پوست

مهمترين ايراد نگه داشتن پوست روي مرغ اين است که کالري و چربي اشباع بيشتري به غذايتان اضافه مي‌کند. به گزارش وزارت کشاورزي ايالات متحده (USDA) يک فنجان سينه‌ي مرغ پخته شده بدون پوست داراي 231 کالري است، در حالي که يک فنجان سينه‌ي مرغ پخته شده با پوست حاوي 276 کالري است. با وجود اينکه بيشتر چربي پوست مرغ از نوع غير اشباع است، اما در هر اونس آن 3 گرم چربي اشباع وجود دارد، که همان ميزان موجود در يک فنجان سينه مرغ پخته شده است.

انجمن سلامت آمريکا توصيه مي‌کند که ميزان چربي اشباع در رژيم غذايي‌تان را تا 5 يا 6 درصد کل کالري دريافتي روزانه کاهش دهيد که با حدود 13 گرم چربي اشباع روزانه در رژيم 2000 کالري برابر است.

حرف آخر

مزايا و معايبي در برداشتن پوست مرغ قبل از خوردن آن وجود دارد. حرف آخر اين است که نگه داشتن پوست مرغ کالري دريافتي يا خطر بيماري‌هاي قلبي را در صورتي که به اندازه متعادل در برنامه‌ي غذايي مصرف شود، به طرز چشمگير افزايش نمي‌دهد. ادعاي نادرستي در مورد پوست مرغ وجود دارد که تصور مي‌شود سرشار از چربي است، اما از آنجا که در پوست مرغ، چربي غير اشباع سالم بيش از چربي اشباع وجود دارد، به آن بدي که فکر مي‌کنيد نيست. پس اگر از خوردن آن لذت مي‌بريد، نگران نباشيد.

منبع :دكتر سلام


 خبرهاازعالم علم 

 رابطه ي رژيم غذايي و بيماري ها

آذر فخري

" شما، آن چيزي هستيد که مي خوريد. " احتمالا اين ضرب المثل را زياد شنيده ايد. هشدار بزرگي در دل اين جمله نهفته است. ما، آن چيزي مي شويم که مي خوريم. پس در واقع بايد مراقب باشيم و آگاهانه ، غذا بخوريم. در انتخاب آن چه به درون بدن مي فرستيم بايد بسيار حساس و نيز محتاط باشيم. در کتاب آسماني ما، قرآن هم توصيه شده که : "به آن چه مي خوريد ، بنگريد." يعني اين که در هر حال، کيفيت را بر کميت مقدم بداريد. چون با خوردن ، به طور مداوم در حال ساخت و ساز خود هستيد. چون انسان، هماني مي شود که مي خورد! کيفيت آن موادي که به بدن خود وارد مي کنيم، محتواي روحي و حال جسمي ما را تعيين مي کند. ماده غذايي، انرژي لازم هم براي روح و هم براي جسم ما را تامين مي کند.

بيماري هاي مرتبط با رژيم غذايي ، در ظاهر، بيماري هايي واگير و مسري نيستند و قاعدتا بيماري مثل ديابت يا چربي خون از فردي به فرد ديگر منتقل نمي شود. اما سبک زندگي و خورد و خوراک ما و اطرافيان مان متاثر از هم است. ما تحت تاثير همديگر و افراد خانواده و دوستان، متمايل به خوردن غذاهايي مي شويم که در نهايت ما را درگير بيماري هاي مختلفي مي کنند که گاه درمان آن ها ناممکن است و فقط مي توان آن ها را کنترل کرد؛ مثل همين بيماري هاي ديابت ، يا افزايش چربي و کلسترول خون ، فشار خون ، ناراحتي هاي کبدي و کليوي ...

اغلب ما، درگير رژيم هاي غذايي ناسالم هستيم، بيش از نياز لازم و صرفا براي لذت بردن ، نمک مصرف مي کنيم، يا شيريني مي خوريم. بعضي از ما دل مان ضعف مي رود براي غذاي چرب و چيلي ! و هيچ مقاومتي در برابر چنين رژيم خطرناکي نداريم.بسياري از ما از فوايد و مضرات مواد غذايي که مصرف مي کنيم و نيز از ميزان مجاز آن ها اطلاع نداريم. هوس مي کنيم و مي خوريم. خوش مان مي آيد و مي خوريم. نمي دانيم آن چه مي خوريم چه ميزان نمک، قند ، پتاسيم، کلسيم ، چربي ، پروتئين و ... دارد. نمي دانيم بدن و شرايط جسماني مان تا چه مي تواند آن چه را که به عنوان يک وعده غذاي لذيذ به درون خود مي فرستيم، تحمل کند و با آن کنار بيايد.

در سال هاي اخير نيز با الگو گرفتن از سلبريتي ها و رفتارهاي تغذيه اي آنان ، در رژيم هاي غذايي مردم عادي ، افراط و تفريط هاي بسياري اتفاق مي افتد. عده اي مطلقا گوشت نمي خورند و بدل به " وگان " و گياهخواران حرفه اي مي شوند. عده اي هم هستند که اصلا توجهي به وزن خود ورابطه ي آن با رژيم غذايي خود ندارند. آب کم مي خورند و غذا بسيار.در بدن اين افراد آن چه که اتفاق مي افتد، نوعي به ريختگي و عدم تعادل يوني است. خون و لنف ، رفته رفته غليظ مي شود و بر قلب و ريه و به خصوص کبد، فشار وارد مي کند.

تحقيقات بسياري در ارتباط با پيوستگي و تطابق وزن ، جنس ، محيط زندگي و شرايط جغرافيايي و آب و هوايي و حتي گروه خوني با رژيم غذايي انجام گرفته و اگر به سلامت جسم و روح خود علاقمنديد و در پي يک زندگي سبک و سالم هستيد، خوب است در اين موارد به خودتان کمک کنيد و اطلاعات لازم را از منابع موثق به دست آوريد.


 
سياسي
خبر دانشگاه
دانستني ها
پزشكي
استانها
انرژي
اقتصادي
اجتماعي
هنري
ورزشي
آگهي
صفحه اصلی - شناسنامه آفرینش - آرشیو آفرینش - ارتباط با ما - درخواست اشتراک - پیوندها - جستجوی پیشرفته