جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
پیوندها ÏÑÎæÇÓÊ ÇÔÊÑǘارتباط با ماآرشيوشناسنامهصفحه اصلي
تاریخ 1396/05/22 - روزنامه سراسري صبح ايران(يكشنبه) نسخه شماره 5623


بعضي از افراد از پروتئين ها کسب انرژي کرده و از قند ها نمي توانند انرژي بگيرند


گرما چه خطري براي ديابتي ها دارد؟


ويتامين B3 از نارسايي مادرزادي جلوگيري مي‌کند


خبرهاازعالم علم


خبرپزشكي


 بعضي از افراد از پروتئين ها کسب انرژي کرده و از قند ها نمي توانند انرژي بگيرند 

 
پرورش و تغذيه گياهان و جانوران و استفاده از تركيبات صناعي براي پرورش و بهره وري بيشتر مسايل جديدي را بوجود آورده است كه همراه با شناسائي غذاهاي حيواني و گياهي به نوع پرورش و تغذيه و ديگر عوامل محيط آنها بايد بيشتر توجه كنيم و ارزيابي مانسبت به پرورش محصولات و مواد ابتدائي نيز قابل توجه بوده كه اگر به آنها توجه كنيم و خواص هر محصولي را بدانيم بسياري از عوارض را مي‌‌توانيم با آنها درمان كنيم و يا از تعدادي از بيماري‌ها جلوگيري نمائيم.

محصولات مورد نياز سلول‌ها بنوع هاي مختلف از غذاهاي گوناگون تهيه مي‌شوند و غذاهايي كه بهتر مي‌‌سوزند بيشتر انرژي توليد مي‌كنند.

در بدن بعضي از افراد قندها بخوبي نمي‌سوزند و انرژي مورد نياز را آماده نمي‌سازند. ولي ممكن است در اثر مصرف مداوم پروتئين‌ها آنزيم هاي اين مواد بيشتر توليد شده آنها را تجزيه جهت اكسيداسيون و توليد انرژي آماده ساخته اين افراد انرژي خود را از پروتئين‌ها بدست مي‌آورند و از قندها نمي‌توانند انرژي كسب نمايند و يا عده‏اي با مصرف چربي ها، بمدت طولاني از اكسيداسيون اين مواد انرژي خود را بدست آورند و مقدار مازاد را تبديل به مواد قندي كرده مقداري در كبد انبار مي‌كنند و مقداري نيز در خون مانده و ايجاد بيماري قند نموده كه توجه به انرژي توليد شده از نوع غذاهاي مصرف شده مي‌‌تواند علت افزايش قند در خون را روشن نمايد انواع بيماري هاي قند، چربي و پروتئين به عادات غذائي، فعاليت روزانه و محيط و هواي تنفسي بستگي دارد و كسانيكه به مصرف غذائي عادت مي‌كنند و مدتي از غذاي ديگري استفاده مي‌نمايند بعلت نداشتن ترشحات لازم هضم و جذب و سوخت و ساز، تركيب مصرف شده در خون و نقاط مختلف بدن بصورت زائد باقي مي‌‌ماند.

نويسنده دکتر نجم الدين حاجي سيدحسني

گرد آورنده : محمد تقي اشتري دليوند


  گرما چه خطري براي ديابتي ها دارد؟ 

 
معاون مرکز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به تاثير سوء هواي گرم بر بيماران ديابتي، کتواسيدوز ديابتي را از عوارضي برشمرد که مي تواند بر اثر هواي گرم ايجاد شود و مبتلايان به ديابت را درگير کند.

به گزارش ايرنا، کتواسيدوز ديابتي يک عارضه‌ي جدي ديابت است که مي‌تواند منجر به اغماء و مرگ شود. وقتي سلول‌هاي بدن شما به توليد انرژي از سوختن گلوکز قادر نباشد به ناچار از چربي‌ها استفاده مي‌کند که به توليد مواد کتوني منجر مي‌شود. در غياب انسولين، کتون‌ها در خون انباشته و مقداري از آن‌ها توسط ادرار دفع مي‌شود. تجمّع زياد کتون‌ها براي بدن مضر است و مسموميت‌ ايجاد مي‌کند. به حالتي که در نتيجه‌ي تجمّع زياد کتون‌ها در بدن ايجاد مي‌شود، کتواسيدوز ديابتي (DTA) مي‌گويند.

اين عارضه معمولاً بيماران مبتلا به ديابت نوع يک را درگير مي کند؛ البته در انواع ديگر ديابت مثل نوع دو يا ديابت بارداري هم ممکن است اتفاق بيافتد.

دکتر «محمدرضا مهاجري تهراني » معاون مرکز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشکي تهران روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا با اشاره به اينکه کمبود انسولين مهمترين دليل بروز اين بيماري است، اظهار کرد: در کساني هم که به دليل گرمازدگي يا موضوعات ديگر دچار کم آبي مي شوند، خطر افزايش شديد قندخون و کتواسيدوز افزايش
مي يابد.

وي تهوع، استفراغ، درد شکم و سرگيجه و کاهش سطح هوشياري را از علائم اين بيماري اعلام کرد و گفت: کتواسيدوز ديابت عارضه اي خطرناک است که اگر درمان نشود مي تواند سبب مرگ بيمار شود.

معاون مرکز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشکي تهران بيان کرد: اين بيماري معمولا در ديابت نوع يک مشاهده مي شود. کتواسيدوز در سنين خاصي شيوع بيشتري ندارد.

مهاجري تهراني، افزايش خطر انعقاد خون در افراد ديابتي را از ديگر عوارض گرمازدگي اشاره کرد و گفت: برخي مطالعات نشان داده که اين افراد مستعد انعقاد خون در رگ هاي عروق چشم هستند.

فوق تخصص غدد و متابوليک با اشاره به اينکه گرماي شديد مي تواند سبب افزايش استرس در اين افراد شود، افزود: هورمون هاي استرس در بدن در مواجهه با اين موضوع افزايش پيدا مي کنند که مي تواند سبب افزايش قند خون شده و در نتيجه نياز به انسولين را افزايش مي دهد.

وي ادامه داد: نکته ديگري که براي افراد ديابتي در هواي گرم صورت مي گيرد، افزايش جذب انسولين است. اگر بيمار ديابتي، انسولين زيرپوستي تزريق مي کند، سرعت جذب آن در هواي گرم افزايش پيدا مي کند و در اين شرايط قند اين افراد سريع تر از مواقع ديگر پايين مي آيد.

مهاجري تهراني ادامه داد: راه رفتن روي اشيا گرم از جمله سنگ يا شن با پاي برهنه، موضوع ديگري است که در هواي گرم، براي بيماران ديابتي تهديد کننده است . اين کار مي تواند سبب تاول و سوختگي کف پا شده و مشکلاتي را براي بيماران ديابتي فراهم کند.

معاون مرکز تحقيقات غدد دانشگاه علوم پزشکي تهران به بيماران ديابتي توصيه کرد که در هواي گرم که امکان سوختگي پا وجود دارد حتما براي راه رفتن در محيط هاي عمومي و حتي خانه از کفش مناسب استفاده کنند.

وي گفت: اگر اين افراد مي خواهند در يک روز گرم سال از خانه بيرون آيند يا فعاليت بدني داشته باشند حتما لازم است مايعات فراوان مصرف کنند و مايعات خنک فراوان با خود همراه داشته باشند تا در مواقع لزوم استفاده کنند .

ديابتي ها در معرض هواي گرم قرار نگيرند

وي اساسا به بيماران ديابتي توصيه کرد که ساعت 11 تا 14 که معمولا اوج گرما است و احتمال عوارض گرمازدگي هم بيشتر است، در معرض هواي گرم قرار نگيرند و در صورت ناچاري، موارد پيشگيري از گرمازدگي را انجام دهند.

استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران اظهار کرد: براي جلوگيري از گرمازدگي و آفتاب سوختگي از کرم هاي مرطوب کننده مناسب استفاده کنند و از پوشش مناسب، کلاه و حتي چتر بهره گيرند تا در معرض نور مستقيم آفتاب در ساعات گرما نباشند.


 ويتامين B3 از نارسايي مادرزادي جلوگيري مي‌کند 

 کارشناسان معتقد هستند مصرف ويتامين B3 رايج مي‌تواند به‌طور چشمگيري از تعداد موارد سقط جنين و نارسايي مادرزادي در سراسر جهان بکاهد.

به گزارش ايسنا،‌ محققان استراليايي دريافتند: يک نوع کمبود در بدن مادران باردار مانع از رشد اندام جنين در رحم مي‌شود که مي‌توان با مصرف مکمل تغذيه‌اي ويتامين B3 اين مشکل را برطرف کرد.

محققان استراليايي اظهار کردند: پس از 12 سال تحقيق دريافتيم اين کمبود را مي‌توان جبران کرد همچنين موارد سقط جنين و نارسايي مادرزادي با مصرف ويتامين B3 قابل پيشگيري است.

به گزارش ايسنا به نقل از ژاپن تودي، به گفته محققان در حال حاضر هر ساله 7 ميليون و 900 هزار نفر در سراسر جهان با نارسايي‌هاي مادرزادي متولد مي‌شوند که نتايج اين تحقيق مي‌تواند پيشرفت حائز اهميتي به حساب آيد.


 خبرهاازعالم علم 

 محققان کانادايي مي گويند؛

چاقي روند بهبود جراحي قلب را کُند مي کند

نتايج مطالعه جديد نشان مي دهد افراد چاق که تحت عمل جراحي قلب قرار گرفته اند زمان بيشتري تحت مراقبت هاي درماني بوده و مدت زمان بهبودي شان در مقايسه با افراد لاغر طولاني تر خواهد بود.

محققان داده هاي حدود 5400 بيمار را که بين سال هاي 2006 تا 2013 تحت عمل جراحي قرار گرفته بودند بررسي کردند. از بين اين تعداد افراد 36 درصدشان چاق بودند.

مطالعه نشان داد بعد از عمل جراحي قلب، بيماران چاق چهار برابر ديگران نياز به زمان بيشتر بودن در ICU داشتند؛ سه برابر بيشتر نياز به مدت زمان طولاني تهويه مکانيکي داشتند؛ و سه برابر بيشتر مجددا در ICU بستري شدند.

بيماران چاق همچنين داراي مدت زمان بيشتر بستري شدن در بيمارستان بودند و به احتمال بيشتر با پرستار خانگي از بيمارستان ترخيص مي شدند.

دکتر براندون رزوال، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره مي گويد: «چاقي معضلي روبه رشد است که در حد اپيدمي رسيده است. ما در اين مطالعه مشاهده کرديم که هرچقدر بيماران چاق تر باشند منابع بيمارستاني موردنياز براي آنها بعد از عمل جراحي قلب هم افزايش خواهد يافت.»

وي در ادامه تاکيد مي کند که چاقي ممکن است روند بهبود بعد از عمل جراحي قلب را مشکل سازد.

به گفته وي، «اين مطالعه در حال تحقيق بر روي مولکول هاي خاصي در خون موسوم به نشانگرهاي زيستي است که ممکن است به پزشکان کمک کند تا مدت زمان بهبودي بيماران چاق بعد از جراحي قلب را پيش بيني کنند.»


 خبرپزشكي 

 افزايش ماندگاري گوشت با نانوکپسول‌هاي حاوي اسانس رزماري

محققان دانشگاه صنعتي شاهرود با انجام يک طرح آزمايشگاهي با هدف يافتن ماده‌اي براي جايگزيني مواد نگه‌دارنده‌ي مصنوعي، موفق به سنتز نانوکپسول‌هاي حاوي اسانس رزماري شدند. اين نانوکپسول‌ها يک نانو ماده‌ي قدرتمند ضد باکتري عامل بيماري حصبه هستند که جايگزين خوبي براي مواد نگه‌دارنده‌ي مصنوعي به شمار مي‌روند.

به گزارش ويژه ستاد توسعه فناوري نانو،يکي از مشکلات عمده در بحث ماندگاري محصولات غذايي همچون گوشت، آلودگي به باکتري‌هاي خطرناکي مانند باکتري عامل بيماري حصبه است. با استفاده از مواد نگه‌دارنده‌ي مصنوعي مي‌توان از بروز اين مشکلات جلوگيري نمود. از سوي ديگر خود اين مواد نگه‌دارنده حاوي ترکيبات شيميايي خطرناک هستند که مي‌توانند موجب ابتلا به بيماري‌هاي ديگر شوند. امروزه محققين به دنبال کاهش آلودگي و نگهداري محصولات غذايي با روش‌هاي طبيعي هستند.

به گفته‌ي دکتر احمد رجايي، در تحقيق حاضر اسانس رزماري درون نانوکپسول‌هايي از جنس پليمر طبيعي گنجانده شده و از آن به‌عنوان يک ماده‌ي طبيعي نگه‌دارنده استفاده شده است. اين نانوکپسول‌ها از خواص ضدباکتري قدرتمندي براي محافظت محصولاتي همچون گوشت در برابر عوامل بيماري‌زا برخوردارند.

وي ادامه داد: «از خصوصيات بارز اين نانوکپسول‌ها، استفاده از کيتوزان به‌عنوان يک پليمر طبيعي و نسبتاً ارزان است. هر دو ماده‌ي کيتوزان و رزماري از خصوصيات ضد باکتري برخوردارند، اما استفاده‌ي هم‌زمان از آن‌ها به‌صورت کپسول‌هاي نانومتري موجب شده تا سطح اثر اين مواد افزايش ‌يافته و در جلوگيري از ايجاد، رشد و تکثير عوامل بيماري‌زا بهبود يابد.»

در طرح پيش رو از يک نانوژل متشکل از کيتوزان اصلاح‌شده با بنزوئيک اسيد به‌منظور بهبود خواص ضدباکتري و افزايش پايداري اسانس رزماري استفاده شده است. ميکروسکوپ الکتروني روبشي جهت تعيين قطر متوسط کپسول‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. همچنين به‌منظور ارزيابي خواص ضدباکتري، نانوکپسول‌ها در دو حالت، درون لوله‌ي آزمايش و روي گوشت استفاده شده‌اند.

عضو هيأت علمي دانشگاه صنعتي شاهرود در رابطه با نتايج به‌دست‌آمده از اين طرح گفت: «تصاوير به‌دست‌آمده از ميکروسکوپ الکتروني روبشي تأئيد مي‌کند که اندازه‌ي اين کپسول‌ها زير 100 نانومتر است. همچنين خواص اين نانوکپسول‌ها عليه عامل بيماري حصبه نشان مي‌دهد که استفاده از نانوکپسول‌هاي حاوي اسانس رزماري مؤثرتر از زماني است که اسانس رزماري به‌تنهايي مورد استفاده قرار گيرد.»


 
سياسي
خبر دانشگاه
دانستني ها
پرشكي
استانها
انرژي
اقتصادي
اجتماعي
هنري
ورزشي
آگهي
صفحه اصلی - شناسنامه آفرینش - آرشیو آفرینش - ارتباط با ما - درخواست اشتراک - پیوندها - جستجوی پیشرفته