جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
پیوندها ÏÑÎæÇÓÊ ÇÔÊÑǘارتباط با ماآرشيوشناسنامهصفحه اصلي
تاریخ 1398/02/26 - روزنامه سراسري صبح ايران(پنجشنبه) نسخه شماره 6114

براي اولين بار در ايران و خاورميانه انجام شد؛
اولين پيوند سلول‌هاي بنيادي خون‌ساز در بيمار مبتلا به اچ آي وي


تاکيد WHO بر اهميت ورزش و رژيم غذايي در پيشگيري از زوال عقل


خبرپزشكي


يادداشت


 براي اولين بار در ايران و خاورميانه انجام شد؛
 اولين پيوند سلول‌هاي بنيادي خون‌ساز در بيمار مبتلا به اچ آي وي 

 
به گزارش مهر ، مينو محرز رئيس مرکز تحقيقات ايدز دانشگاه علوم پزشکي تهران، در نشست خبري که در محل مرکز تحقيقات ايدز دانشگاه علوم پزشکي تهران برگزار شد، گفت: اين عمل پيوند سلول‌هاي بنيادي خون ساز در بيمار مبتلا به عفونت اچ آي وي، براي اولين بار در ايران و خاورميانه انجام شده است.

وي با اشاره به اهميت اين پيوند در بيمار مبتلا به عفونت اچ آي وي، افزود: در ماه 200 بيمار مبتلا به ايدز در اين مرکز ويزيت مي‌شوند.

محرز به آمار ايدز در کشور اشاره کرد و گفت: گزارش‌ها حاکي از 40 هزار مبتلا در کشور است که آمارهاي غير رسمي بيش از دو تا سه برابر اين آمار است. زيرا ما نمي‌توانيم همه افراد مبتلا را شناسايي کنيم.وي با تاکيد بر ضرورت اطلاع رساني و آگاهي بخشي در جامعه براي کنترل بيماري ايدز، افزود: در حال حاضر بيشترين راه انتقال، تماس جنسي است.وي با اشاره به موفقيت آميز بودن اين پيوند، افزود: خوشبختانه اين پيوند با موفقيت انجام شده و در حال حاضر دو هفته از زمان اين پيوند مي‌گذرد و بيمار مرخص شده است.


 تاکيد WHO بر اهميت ورزش و رژيم غذايي در پيشگيري از زوال عقل 

 
سازمان بهداشت جهاني (WHO) طي دستورالعمل جديدي بر اهميت رژيم غذايي مديترانه‌اي و ورزش کردن در پيشگيري از زوال عقل (دمانس) تاکيد کرد.به گزارش ايسنا، سازمان بهداشت جهاني در اولين دستورالعمل جهاني که به منظور کاهش خطر ابتلا به زوال عقل منتشر کرده، تاکيد کرده‌ است: فعاليت بدني در کنار رژيم غذايي مناسب و خودداري از استعمال سيگار و مصرف برخي مکمل‌هامي‌تواند بهترين راهکار براي مقابله با اين بيماري باشد.

کارشناسان سازمان بهداشت جهاني طي بازبيني شواهد موجود از تاثير سبک زندگي بر احتمال ابتلا به زوال عقل به اين نتيجه دست يافتند که اين بيماري پيامد اجتناب‌ناپذير و طبيعي افزايش سن نيست.کارشناسان در اين گزارش به 12 حوزه تاثيرگذار اشاره کردند که در نظر گرفتن آن‌هامي‌تواندتفاوت‌هاي چشمگيري داشته باشد. به گفته کارشناسان درحاليکه افزايش سن مهم‌ترين فاکتور خطرزا در تحليل رفتن قدرت حافظه است، بهبود سلامت عمومي نکته کليدي در پيشگيري از اين بيماري است.

محققان با تاکيد بر تاثير ورزش کردن و رژيم غذايي مناسب در پيشگيري از زوال عقل اظهار داشتند: رژيم غذايي مديترانه‌اي که سرشار از پروتئين ماهي، ميوه‌ها، سبزيجات، خشکبار و روغن زيتون است مي‌تواند در پيشگيري از اين بيماري بيشترين تاثير را داشته باشد. هرچند، شواهد کافي از تاثير مولتي‌ويتامين‌ها، امگا 3 و مکمل‌هاي ديگر در پيشگيري از ابتلا به زوال عقل وجود ندارد.


 خبرپزشكي 

 خطرهايي جدي در آرايشگاه هاي زنانه

هواي آلوده درون سالن‌هاي آرايشي که سرشار از بوي مواد شيميايي است مي‌تواند خطر‌هايي بسيارجدي متوجه مشتريان و بيش از همه کارکنان اين مراکز کند.

به گزارش بهداشت نيوز: کارشناسان در جديدترين پژوهش‌هاي خود دريافتند کارکنان آرايشگاه‌ها به ويژه افرادي که در زمينه کاشت ناخن فعاليت مي‌کنند تا صد برابر بيش از مشتريان يا ساير افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار دارند.بنابر پژوهش‌هاي انجام شده فرمالدئيد مورد استفاده در بيشتر وسايل شيميايي مخصوص کاشت ناخن يا حتي ساير موارد آرايشي، چون رنگ مو مي‌تواند سبب افزايش خطر بروز سرطان بين کارکنان آرايشگاه‌ها شود.کارشناسان با بررسي هواي موجود در سالن برخي آرايشگاه‌هاي مورد آزمون دريافتند سطح مواد شيميايي موجود درآن‌ها بيش از سطح ايمني است.از جمله سرطان‌هايي که کار در محيط آرايشگاه‌هاي فاقد سيستم تهويه مناسب مي‌تواندکارکنانش را درگير کند مي‌توان به سرطان معده، ريه، سرطان پوست، کارسينومسلول‌هايسنگفرشي، سرطان لنفوم هوچکين و حتي سرطان خون اشاره کرد.

نشانه هايي که مي گويند به لاکتوز حساسيت داريد

حتما بارها و بارها شنيده‌ايد که مصرف سبزيجات فيبر‌دار، به سلامت روده‌هايتان و پاک‌سازي آن‌ها کمک مي‌کند. درست است!

به گزارش بهداشت نيوزاما اگر در خوردن اين سبزيجات زياده‌روي کنيد، معده‌تان ورم مي‌کند و نفاخ مي‌شود. بيش از اندازه سالاد خوردن، گاز زيادي را در معده جمع مي‌کند و حتي از نظر ظاهري هم قسمت بالاي شکمتان را متورم نشان مي‌دهد.

قارچ‌برگرخورده‌ايد و اسهال شده‌ايد؟

موضوع اصلا گوشت همبرگر، نان ساندويچي يا سبزيجات داخل آن نيست. اگر هربار که ساندويچ‌هاي حاوي سس قارچ را مي‌خوريد، دل‌پيچه مي‌گيريد، احتمالا به لاکتوز حساسيت داريد. سس قارچ با شير آماده مي‌شود و براي شمايي که توان هضم لاکتوز را نداريد، مصرف آن مي‌تواند آزاردهنده باشد.

شير صبحگاهي حالتان را بد مي‌کند، اما مي‌توانيدصبح‌ها ماست بخوريد؟

کساني که توان تحمل لاکتوز را ندارند، واکنش‌هاي متفاوتي به موادغذايي نشان مي‌دهند. بعضي از آن‌ها، در حالي که به‌شدت به مصرف شير واکنش نشان مي‌دهند، با مصرف ماست دچار هيچ مشکلي نمي‌شوند. اين افراد مي‌توانند يک کاسه ماست را بدون دل‌پيچه بخورند، اما براي خوردن يک فنجان شير به مشکل برمي‌خورند.

بعضي روزها معده‌تان قفل مي‌شود؟

بي‌اشتهايي شديد در بعضي روزها، ممکن است به‌دليل خوب هضم نشدن موادغذايي باشد که در روز قبل ميل کرده‌ايد. وقتي معده و روده‌هايتان خوب کار نمي‌کنند، مي‌توانيد اين حالت را تجربه کنيد. اما اگر به اندازه کافي فراورده‌هاي پروبيوتيکي مثل ماست را مصرف کنيد يا اينکه روي ماست يا نوشيدني‌هايتان پودر خوراکي پروبيوتيک بريزيد .


 يادداشت 

 نمک سنگ است؛ از سنگ‌خوري بپرهيزيم!

آذر فخري

نمک قديمي‌ترين چاشني است که انسان در غذاهاي خود از آن استفاده مي‌کند. کافي است دوراني را تصور کنيم که هنوز انسان نمک را نمي‌شناخت؛ حتي اگر آتش را در اختيار داشت، بازهم غذايي که مي‌خورد آن طعم مطلوب و لذت‌بخش را نداشت. غذا پيش از کشف نمک، تنها براي سيرشدن مصرف مي‌شد، اما پس از به ميدان آمدن نمک، غذا يک ويژگي مهم پيدا کرد: خوشمزه شد! نمک طعم خاصي به غذا مي‌دهد و تقريبا تا به امروز هيچ ادويه‌اي نتواسته است جاي آن‌را بگيرد.

نمک در پيشرفت تمدن انساني نقش مهمي دارد، چرا که علاوه بر خوشمزه کردن غذا، باعث شد انسان بتواند مواد خوراکي را تا مدت‌هاي طولاني‌تري حفظ و ذخيره کند.

اما حقيقت ماجرا اين است که همان ميزان نمکي که به‌طور طبيعي در مواد خوراکي گياهي و حيواني وجود دارد، براي بدن ما کافي است و بيش از آن، صرفا براي تفنن و لذت بيشتر بردن از خوردن مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

متاسفانه مدت‌هاست نمک مهمان هميشگي و جزء لاينفک سفره‌هاي ما شده است. طوري‌که کمتر کسي حاضر مي‌شود غذاي کم‌نمک يا بدون نمک مصرف کند. اين‌را مي توان در مقاومت افرادي که به عدم استفاده از نمک توسط پزشک توصيه شده‌اند، به عينه مشاهده کرد؛ پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هايي که براي کمي نمک، با فرزندان‌شان چانه مي‌زنند!

اين مسئله هيچ دليل ديگري ندارد به‌جز عادت. با کمي صبر و تحمل و مطالعه در مورد مضراتي که اين سنگ خرد و پودر شده دارد، مي‌توان آن‌را کنار گذاشت. باکتري‌هايي که موجب زخم معده مي‌شوند بيش از ما به نمک علاقه دارند. هليکوباکتري‌هايي که موجب زخم معده مي‌شوند در محيط پرنمک معده رشد بيشتري دارند و موجب عفونت فضاي معده شده و در نهايت زمينه‌ساز ابتلا به سرطان معده مي‌شوند.

پس لازم است در مورد اين سنگ خوري کمي بيشتر تامل کنيم و بيشتر به فکر سلامتي جسم و جان خود باشيم.


 
سياسي
خبر دانشگاه
انرژي
پزشكي
اقتصادي
استانها
ورزشي
آگهي
صفحه اصلی - شناسنامه آفرینش - آرشیو آفرینش - ارتباط با ما - درخواست اشتراک - پیوندها - جستجوی پیشرفته