جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
پیوندها ÏÑÎæÇÓÊ ÇÔÊÑǘارتباط با ماآرشيوشناسنامهصفحه اصلي
تاریخ 1394/05/15 - روزنامه سراسري صبح ايران (پنجشنبه) نسخه شماره 5057

 استخراج ترکيبات ضدميکروبي از ضايعات انار و پرتقال 

محققان سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي کشور موفق به استخراج ترکيبات ضد ميکروبي از ضايعات انار و پرتقال براي تهيه افزودني هاي خوراکي شدند. مجيد جوانمرد داخلي، رئيس پژوهشکده کشاورزي سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران در گفتگو با مهر افزود: محققان اين پژوهشکده موفق به استخراج ترکيبات ضد ميکروبي از ضايعات ميوه هاي انار و پرتقال شدند.

وي اضافه کرد: ضايعات کارخانجات توليد آبميوه به عنوان غذاي دام استفاده مي شود و در اين پژوهشکده موفق به استخراج ترکيبات ضد ميکروبي از اين ضايعات شديم که بعد از خالص سازي عليه ميکروب هاي موجود در گشتارگاه هاي مرغ استفاده شود.

رئيس پژوهشکده کشاورزي سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران خاطرنشان کرد: استفاده از اين ترکيبات در ظرف شستشوي گشتارگاه هاي مرغ موجب شد باکتري «اي کو لاي» به ميزان قابل ملاحظه اي کاهش يابد.

جوانمرد داخلي تاکيد کرد: استفاده ترکيبات ضد ميکروبي از ضايعات ميوه هاي انار و پرتقال موجب مي شود تا مواد غذايي از جمله مرغ ديرتر فاسد شوند.

وي با بيان اينکه درحال حاضر براي ضدعفوني کردن مواد غذايي از قارچ کش هاي شيميايي استفاده مي کنند، گفت: اثرات سوء مواد شيميايي اثبات شده است بنابراين مي توان از ضايعات مواد کشاورزي براي توليد ضد ميکروب ها استفاده کرد.رئيس پژوهشکده کشاورزي سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران تاکيد کرد: افزودني هاي ضد ميکروبي طبيعي قابل استفاده در مواد آرايشي، بهداشتي و شوينده نيز هستند. جوانمرد داخلي گفت: از اين ضد ميکروب هاي طبيعي براي ميوه هاي انگور و توت فرنگي و پسته نيز استفاده شده و ايجاد کپک در اين نوع ميوه ها را تا 50 درصد کاهش داده است.

وي خاطرنشان کرد: امکان حذف افزودني ها از مواد غذايي وجود ندارد زيرا ماندگاري و سلامت مواد غذايي به خطر مي افتد بنابراين مي توان افزودني هاي طبيعي را جايگزين افزودني هاي شيميايي کرد.


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
دانستني ها
پزشكي
استانها
انرژي
اقتصادي
اجتماعي
هنري
ورزشي
آگهي
صفحه اصلی - شناسنامه آفرینش - آرشیو آفرینش - ارتباط با ما - درخواست اشتراک - پیوندها - جستجوی پیشرفته