جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
پیوندها ÏÑÎæÇÓÊ ÇÔÊÑǘارتباط با ماآرشيوشناسنامهصفحه اصلي
تاریخ 1396/01/31 - روزنامه سراسري صبح ايران(پنجشنبه) نسخه شماره 5533

 خبرهاازعالم علم 

 رابطه ي رژيم غذايي و بيماري ها

آذر فخري

" شما، آن چيزي هستيد که مي خوريد. " احتمالا اين ضرب المثل را زياد شنيده ايد. هشدار بزرگي در دل اين جمله نهفته است. ما، آن چيزي مي شويم که مي خوريم. پس در واقع بايد مراقب باشيم و آگاهانه ، غذا بخوريم. در انتخاب آن چه به درون بدن مي فرستيم بايد بسيار حساس و نيز محتاط باشيم. در کتاب آسماني ما، قرآن هم توصيه شده که : "به آن چه مي خوريد ، بنگريد." يعني اين که در هر حال، کيفيت را بر کميت مقدم بداريد. چون با خوردن ، به طور مداوم در حال ساخت و ساز خود هستيد. چون انسان، هماني مي شود که مي خورد! کيفيت آن موادي که به بدن خود وارد مي کنيم، محتواي روحي و حال جسمي ما را تعيين مي کند. ماده غذايي، انرژي لازم هم براي روح و هم براي جسم ما را تامين مي کند.

بيماري هاي مرتبط با رژيم غذايي ، در ظاهر، بيماري هايي واگير و مسري نيستند و قاعدتا بيماري مثل ديابت يا چربي خون از فردي به فرد ديگر منتقل نمي شود. اما سبک زندگي و خورد و خوراک ما و اطرافيان مان متاثر از هم است. ما تحت تاثير همديگر و افراد خانواده و دوستان، متمايل به خوردن غذاهايي مي شويم که در نهايت ما را درگير بيماري هاي مختلفي مي کنند که گاه درمان آن ها ناممکن است و فقط مي توان آن ها را کنترل کرد؛ مثل همين بيماري هاي ديابت ، يا افزايش چربي و کلسترول خون ، فشار خون ، ناراحتي هاي کبدي و کليوي ...

اغلب ما، درگير رژيم هاي غذايي ناسالم هستيم، بيش از نياز لازم و صرفا براي لذت بردن ، نمک مصرف مي کنيم، يا شيريني مي خوريم. بعضي از ما دل مان ضعف مي رود براي غذاي چرب و چيلي ! و هيچ مقاومتي در برابر چنين رژيم خطرناکي نداريم.بسياري از ما از فوايد و مضرات مواد غذايي که مصرف مي کنيم و نيز از ميزان مجاز آن ها اطلاع نداريم. هوس مي کنيم و مي خوريم. خوش مان مي آيد و مي خوريم. نمي دانيم آن چه مي خوريم چه ميزان نمک، قند ، پتاسيم، کلسيم ، چربي ، پروتئين و ... دارد. نمي دانيم بدن و شرايط جسماني مان تا چه مي تواند آن چه را که به عنوان يک وعده غذاي لذيذ به درون خود مي فرستيم، تحمل کند و با آن کنار بيايد.

در سال هاي اخير نيز با الگو گرفتن از سلبريتي ها و رفتارهاي تغذيه اي آنان ، در رژيم هاي غذايي مردم عادي ، افراط و تفريط هاي بسياري اتفاق مي افتد. عده اي مطلقا گوشت نمي خورند و بدل به " وگان " و گياهخواران حرفه اي مي شوند. عده اي هم هستند که اصلا توجهي به وزن خود ورابطه ي آن با رژيم غذايي خود ندارند. آب کم مي خورند و غذا بسيار.در بدن اين افراد آن چه که اتفاق مي افتد، نوعي به ريختگي و عدم تعادل يوني است. خون و لنف ، رفته رفته غليظ مي شود و بر قلب و ريه و به خصوص کبد، فشار وارد مي کند.

تحقيقات بسياري در ارتباط با پيوستگي و تطابق وزن ، جنس ، محيط زندگي و شرايط جغرافيايي و آب و هوايي و حتي گروه خوني با رژيم غذايي انجام گرفته و اگر به سلامت جسم و روح خود علاقمنديد و در پي يک زندگي سبک و سالم هستيد، خوب است در اين موارد به خودتان کمک کنيد و اطلاعات لازم را از منابع موثق به دست آوريد.


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
دانستني ها
پزشكي
استانها
انرژي
اقتصادي
اجتماعي
هنري
ورزشي
آگهي
صفحه اصلی - شناسنامه آفرینش - آرشیو آفرینش - ارتباط با ما - درخواست اشتراک - پیوندها - جستجوی پیشرفته