جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
پیوندها ÏÑÎæÇÓÊ ÇÔÊÑǘارتباط با ماآرشيوشناسنامهصفحه اصلي
تاریخ 1396/05/22 - روزنامه سراسري صبح ايران(يكشنبه) نسخه شماره 5623

 خبرپزشكي 

 افزايش ماندگاري گوشت با نانوکپسول‌هاي حاوي اسانس رزماري

محققان دانشگاه صنعتي شاهرود با انجام يک طرح آزمايشگاهي با هدف يافتن ماده‌اي براي جايگزيني مواد نگه‌دارنده‌ي مصنوعي، موفق به سنتز نانوکپسول‌هاي حاوي اسانس رزماري شدند. اين نانوکپسول‌ها يک نانو ماده‌ي قدرتمند ضد باکتري عامل بيماري حصبه هستند که جايگزين خوبي براي مواد نگه‌دارنده‌ي مصنوعي به شمار مي‌روند.

به گزارش ويژه ستاد توسعه فناوري نانو،يکي از مشکلات عمده در بحث ماندگاري محصولات غذايي همچون گوشت، آلودگي به باکتري‌هاي خطرناکي مانند باکتري عامل بيماري حصبه است. با استفاده از مواد نگه‌دارنده‌ي مصنوعي مي‌توان از بروز اين مشکلات جلوگيري نمود. از سوي ديگر خود اين مواد نگه‌دارنده حاوي ترکيبات شيميايي خطرناک هستند که مي‌توانند موجب ابتلا به بيماري‌هاي ديگر شوند. امروزه محققين به دنبال کاهش آلودگي و نگهداري محصولات غذايي با روش‌هاي طبيعي هستند.

به گفته‌ي دکتر احمد رجايي، در تحقيق حاضر اسانس رزماري درون نانوکپسول‌هايي از جنس پليمر طبيعي گنجانده شده و از آن به‌عنوان يک ماده‌ي طبيعي نگه‌دارنده استفاده شده است. اين نانوکپسول‌ها از خواص ضدباکتري قدرتمندي براي محافظت محصولاتي همچون گوشت در برابر عوامل بيماري‌زا برخوردارند.

وي ادامه داد: «از خصوصيات بارز اين نانوکپسول‌ها، استفاده از کيتوزان به‌عنوان يک پليمر طبيعي و نسبتاً ارزان است. هر دو ماده‌ي کيتوزان و رزماري از خصوصيات ضد باکتري برخوردارند، اما استفاده‌ي هم‌زمان از آن‌ها به‌صورت کپسول‌هاي نانومتري موجب شده تا سطح اثر اين مواد افزايش ‌يافته و در جلوگيري از ايجاد، رشد و تکثير عوامل بيماري‌زا بهبود يابد.»

در طرح پيش رو از يک نانوژل متشکل از کيتوزان اصلاح‌شده با بنزوئيک اسيد به‌منظور بهبود خواص ضدباکتري و افزايش پايداري اسانس رزماري استفاده شده است. ميکروسکوپ الکتروني روبشي جهت تعيين قطر متوسط کپسول‌ها مورد استفاده قرار گرفته است. همچنين به‌منظور ارزيابي خواص ضدباکتري، نانوکپسول‌ها در دو حالت، درون لوله‌ي آزمايش و روي گوشت استفاده شده‌اند.

عضو هيأت علمي دانشگاه صنعتي شاهرود در رابطه با نتايج به‌دست‌آمده از اين طرح گفت: «تصاوير به‌دست‌آمده از ميکروسکوپ الکتروني روبشي تأئيد مي‌کند که اندازه‌ي اين کپسول‌ها زير 100 نانومتر است. همچنين خواص اين نانوکپسول‌ها عليه عامل بيماري حصبه نشان مي‌دهد که استفاده از نانوکپسول‌هاي حاوي اسانس رزماري مؤثرتر از زماني است که اسانس رزماري به‌تنهايي مورد استفاده قرار گيرد.»


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
دانستني ها
پرشكي
استانها
انرژي
اقتصادي
اجتماعي
هنري
ورزشي
آگهي
صفحه اصلی - شناسنامه آفرینش - آرشیو آفرینش - ارتباط با ما - درخواست اشتراک - پیوندها - جستجوی پیشرفته