جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
پیوندها ÏÑÎæÇÓÊ ÇÔÊÑǘارتباط با ماآرشيوشناسنامهصفحه اصلي
تاریخ 1396/11/24 - روزنامه سراسري صبح ايران (سه شنبه) نسخه شماره 5771

 خبرپزشكي 

 يک "سَم سفيد ديگر" که هر روز مي‌خوريم!

کارشناسان تغذيه و سلامت نسبت به مصرف روزانه يک ماده سمي سفيد رنگ ديگر به جز نمک و شکر موسوم به "مونوسديم گلوتامات" هشدار دادند.

به گزارش ايسنا، متخصصان تغذيه اين بار نسبت به مصرف ماده سمي سفيد رنگي غير از نمک و شکر هشدار دادند. مصرف مازاد مونوسديم گلوتامات با افزايش اشتها، پرخوري و چاقي مرتبط است.

مونوسديم گلوتامات يکي از رايج‌ترين افزودني‌هاي موجود در مواد غذايي توليد شده در کارخانه‌ها و نيز غذاهاي سرو شده در رستوران‌هاست. اين ترکيب البته در برخي خوراکي‌ها به شکل طبيعي وجود دارد. اين ماده که بسيار به نمک و شکر شباهت دارد به عنوان طعم‌دهنده به حساب مي‌آيد.

ترکيب مونوسديم گلوتامات به خودي خود و در مقدار کم بي‌خطر است اما در افرادي که به آن حساسيت و آلرژي دارند حتي به مقدار بسيار ناچيز هم مي‌تواند خطرزا باشد. در واقع مقدار طبيعي آن در مواد غذايي بي‌خطر است اما وقتي به عنوان افزودني و به طور مصنوعي در مقادير زياد به بسياري از مواد خوراکي افزوده مي‌شود براي بدن مضر است.

مونوسديم گلوتامات اغلب در خوراکي‌هاي فرآوري شده همچون چيپس، سوپ‌هاي آماده و غذاهاي کنسرو شده پيدا مي‌شود. به گفته کارشناسان افراد بايد قبل از اقدام به خريد، برچسب محصولات غذايي را کنترل کنند.

به گزارش ان‌دي‌تي‌وي، کارشناسان معتقدند زياده‌روي در مصرف اين ترکيب مي‌تواند به بروز مشکلاتي همچون ميگرن، احساس سرگيجه، ناهماهنگي هورموني، حالت تهوع و درد قفسه سينه منجر شود. همچنين اين ترکيب بر گيرنده‌هاي چشايي زبان تاثير گذاشته و باعث مي‌شود طعم غذا بهتر به نظر آيد که به پرخوري و چاقي منجر مي‌شود.


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
انرژي
پزشكي
اقتصادي
استانها
ورزشي
آگهي
صفحه اصلی - شناسنامه آفرینش - آرشیو آفرینش - ارتباط با ما - درخواست اشتراک - پیوندها - جستجوی پیشرفته