نقش شرکتهاي ايراني در پروژههاي 6 ميليارد دلاري نفتي
رئيس انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت در تشريح نقش شرکت هاي ايراني در پروژه هاي 6ميليارد دلاري نفتي گفت: وزارت نفت حدود 36 پروژه تعريف کرده که با مشارکت شرکت هاي ايراني انجام مي شود و شرکت هاي ايراني موظف هستند تجهيزات خود را از سازندگان ايراني تجهيزات صنعت نفت تهيه کنند.
رضا خياميان در گفتوگو با ايسنا با اشاره به تصميم وزارت نفت مبني بر مشارکت شرکتهاي ايراني در توسعه پروژههاي نفتي کشور گفت: وزارت نفت برخي از پروژهها را بين شرکتهاي ايراني تقسيم خواهد کرد و اين شرکتها موظف خواهند بودتجهيزات مورد نياز را از شرکتهاي داخلي تهيه کند.
وي از تهيه وندورليست سازندگان تجهيزات نفت ايراني خبر داد و افزود: در اين راستا انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت تلاش کرد با کمک وزارت نفت ليست شرکتهاي توانمند را تهيه و معرفي کند تا اين شرکتها در قراردادي که امضا ميکنند از داخل ليست مذکور شرکتي را براي خريد تجهيزات مورد نياز خود انتخاب کنند. براي هر تجهيز 5 الي 6 شرکت معرفي شده است که پيمانکاران ميتوانند از اين شرکتها خريداري کنند.
رئيس انجمن سازندگان تجهيزات صنعت نفت ادامه داد: وزارت نفت حدود 36 پروژه تعريف کرده که ارزش آن جمعا شش ميليارد دلار است. در واقع پروژههاي بزرگ به پروژههاي کوچکتر تبديل شده است.
خياميان به اين سوال که شرکتهاي ايراني قادر به تهيه چند درصد از تجهيزات مورد نياز هستند، پاسخ داد: توانايي شرکتهاي ايراني در تهيه تجهيزات متفاوت است. در برخي از تجهيزات توانايي تامين صد در صد تجهيزات وجود دارد و در برخي ديگر اين توانايي 80 درصد است. عملکرد شرکتهاي ايراني در تجهيزات بالادستي ضعيفتر است و کمي بيشتر از 50 درصد است.
بر اساس اين گزارش يکي از اهداف وزارت نفت از ابتداي دولت يازدهم تا کنون ارتقاي شرکت هاي ايراني و بومي سازي تجهيزات مورد نياز صنعت نفت بود. در اين راستا برنامه بوميسازي 14 هزار کالا و تجهيزات نفتي در برنامه قرار گرفت.
کاهش واردات نفت کره جنوبي از ايران
واردات نفت خام کره جنوبي از ايران در مارس نسبت به مدت مشابه سال گذشته 39.3 درصد کاهش يافت.
به گزارش ايرنا به نقل از رويترز، آمار گمرکي کره جنوبي نشان داد اين کشور که پنجمين واردکننده بزرگ نفت در جهان است در مارس 1.37 ميليون تن يا معادل 324 هزار و 612 بشکه در روز در مقايسه با 2.26 ميليون تن در مارس سال گذشته نفت از ايران وارد کرده است.
کره جنوبي که يکي از مشتريان بزرگ نفت ايران در آسيا است عمدتا ميعانات يا نفت فوق سبک خريداري ميکنند، اما آمار واردات اين کشور به طور کلي منتشر شده و جزييات انواع واردات ارائه نميشود.
با وجود تلاشهاي ايران براي حفظ خريداران آسيايي از طريق کاهش قيمتهاي فروش رسمي، سئول در ماههاي اخير نسبت به مدت مشابه سال گذشته خريد نفت از تهران را کاهش داده است.
به گفته سه منبع آگاه، اين امر در شرايطي روي داده که شرکت ملي نفت ايران عرضه به کره جنوبي را به دليل توليد کمتر و آغاز فعاليت يک واحد جداسازي جديد، از ابتداي ماه جاري هر ماه به ميزان سه ميليون بشکه کاهش داده است.
خريداران ميعانات کره جنوبي همچنين به دنبال متنوع کردن منابع تامين خود در صورت وضع تحريمهاي جديد آمريکا عليه ايران هستند.
واردات کره جنوبي از ايران در سه ماهه نخست سال 2018 به ميزان 39.4 درصد کاهش داشت و به 3.45 ميليون تن يا معادل 280 هزار و 736 بشکه در روز در مقايسه با 5.69 ميليون تن در مدت مشابه سال گذشته رسيد.
در اين بين، واردات نفت کره جنوبي از قطر در سه ماهه نخست امسال 2.19 ميليون تن يا معادل 178 هزار و 652 بشکه در روز بود که 2.4 درصد در مقايسه با 2.14 ميليون تن در مدت مشابه سال گذشته رشد داشت. کره جنوبي معمولا براي جايگزين کردن نفت ايران از ميعانات قطري استفاده ميکند.در مجموع واردات نفت کره جنوبي در مارس 10.91 ميليون تن يا 2.58 ميليون بشکه در روز بود که 14 درصد نسبت به 12.68 ميليون تن در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت.
در سه ماهه نخست سال ميلادي جاري کره جنوبي 36.70 ميليون تن يا معادل سه ميليون بشکه در روز نفت وارد کرد که 0.4 درصد نسبت به 36.88 ميليون تن در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشت.
آمار نهايي اين کشور براي واردات نفت در مارس اواخر ماه جاري از سوي شرکت ملي نفت کره منتشر خواهد شد.
معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي:
کميته بررسي سانحه غرق شدن نفتکش سانچي تاکنون هيچ گزارشي منتشر نکرده است
معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي اعلام کرد: کميته بررسي سانحه غرق شدن نفتکش سانچي تاکنون هيچ گزارشي منتشر نکرده و اظهارات رئيس کميسيون عمران مجلس گمانه زني است.هادي حق شناس در گفتگو با مهر، درباره علت وقوع سانحه آتش سوزي نفتکش ايراني سانچي در آب هاي درياي چين و اعلام گزارش نهايي آن گفت: تاکنون هيچ گونه گزارشي درباره علت اين حادثه منتشر نشده و من نمي دانم چرا رئيس کميسيون عمران مجلس، عامل سانحه را کاپيتان نفتکش عنوان کرده است.
وي ادامه داد: سازمان بنادر و دريانوردي نيز تاکنون هيچ گزارش رسمي درباره علل سانحه اعلام نکرده است؛ بنابراين تا زمان اعلام گزارش نهايي سانحه، هر فرد حقيقي و حقوقي مصاحبه اي در اين خصوص منتشر مي کند، استنباط هاي شخصي خودش است؛ در غير اين صورت کميته رسمي بررسي سانحه سانچي تا به حال موضعي اعلام نکرده است.معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به گزارشي که مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي درباره سانحه سانچي در دو ماه قبل منتشر کرده بود يادآور شد: اين اظهارات گمانه زني هاي شخصي است.حق شناس خاطرنشان کرد: سوم تا هفتم ارديبهشت، سومين جلسه کميته رسيدگي به سانحه سانچي با حضور 4 کشور ذينفع در اين سانحه شامل ايران، چين، پاناما و کره جنوبي در شانگهاي برگزار ميشود و معلوم نيست که اين جلسه، آخرين نشست کميته بررسي سانحه باشد و ممکن است جلسه چهارمي هم در اين زمينه برگزار کنيم؛ ضمن اينکه در جلسه سوم ارديبهشت قرار نيست گزارش نهايي اعلام شود؛ بلکه بعد از گذشت مدت زماني قابل ملاحظه اي گزارش نهايي درباره علت سانحه منتشر خواهد شد.وي يادآور شد: پيش از اين نيز، يکي از اعضاي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درباره جعبه سياه نفتکش سانچي اظهارات نادرستي کرده و اعلام کرده بود اين جعبه سياه به علت قرار گرفتن در آب خراب شده است؛ در حالي که اطلاعات آن کاملا در جعبه سياه محفوظ مانده بود.