جستجوي پيشرفتهبرو جستجو
پیوندها ÏÑÎæÇÓÊ ÇÔÊÑǘارتباط با ماآرشيوشناسنامهصفحه اصلي
تاریخ 1397/03/20 - روزنامه سراسري صبح ايران(يكشنبه) نسخه شماره 5851

 خبرپزشكي 

 روغن درخت چاي جايگزين آنتي بيوتيک‌ها مي‌شود؟

بررسي‌ها نشان مي‌دهد روغن درخت چاي را مي‌توان براي مقابله با عفونت‌ها جايگزين آنتي بيوتيک‌ها کرد.به گزارش ايسنا، محققان از خواص آنتي باکتريال روغن درخت چاي استفاده کرده تا پوشش زيست فعالي توليد کنند که باکتري‌ها را از تجهيزات پزشکي دور مي‌کند. اين يافته‌ مي‌تواند به از بين بردن ميليون‌ها مورد عفونت در سال کمک کند.هر چه ميزان مصرف آنتي بيوتيک‌ها بيشتر شود تاثيرگذاري آنها کمتر مي‌شود و در نتيجه باکتري‌ها در برابر داروهايي با خواص آنتي باکتريال مقاوم مي‌شوند.هر سال، بيش از دو ميليون نفر در آمريکا به باکتري‌هاي مقاوم در برابر دارو آلوده مي‌شوند و بيشتر اين عفونت‌ها در بيمارستان اتفاق مي‌افتد.به گفته کارشناسان استراليايي تعداد زيادي از اين باکتري‌ها در زيست لايه‌هايي پيدا مي‌شوند که در تجهيزات پزشکي شکل مي‌گيرند.اين روزها عفونت مرتبط با زيست لايه‌ها به نگراني فزاينده‌اي تبديل شده‌ است. تنها در آمريکا حدود 17 ميليون عفونت جديد مرتبط با زيست لايه‌ها در سال گزارش مي‌شود که سالانه به 550 هزار مورد فوت منجر مي‌شود.به گزارش مديکال نيوز تودي، متابوليت‌هاي ثانويه گياهي ترکيب‌هاي گرفته شده از عصاره‌هاي گياهي هستند که خواص آنتي باکتريال دارد. همچنين متابوليت‌هاي ثانويه گياهي منابع تجديدپذير کم هزينه قابل دسترسي هستند که ميزان مسموميت آن محدود است و نسبت به آنتي بيوتيک‌هاي توليدي، مکانيزم متفاوتي براي مقابله با باکتري‌ها دارند.

مديرکل دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت؛

سبوس اضافي نان خطر سرطان زايي دارد

مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، با تاکيد براينکه ميزان سبوس آرد بايد بازنگري شود، گفت: سبوس هاي اضافي به نان براي سلامت مردم مضر بوده و خطر سرطان زايي دارد.

به گزارش مهر، دکتر زهرا عبداللهي، درخصوص آرد سفيد مصرفي در نان ها گفت: آردهاي سفيد مصرفي در نان ها که در اختيار نانواها قرارمي گيرد، بايد مورد بازنگري قرار گيرد، چرا که اين آردها فاقد سبوس هستند و نانواها سبوس را به صورت فله اي خريداري کرده و به نان مي افزايند.وي با تاکيد براينکه استاندارد سبوس در آرد بايد بازنگري شود، افزود: هر گونه افزودني به غير از افزودني ‌هاي مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است و براي توليد نان سبوس‌ دار استاندارد در کشور، بايد سبوس آن در کارخانه به آرد اضافه شود.مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با بيان اينکه افزودن سبوس هاي اضافي به نان براي سلامت مردم مضر بوده و خطر سرطان زايي در پي دارد، تصريح کرد: بازنگري ميزان سبوس آرد نانوايي‌ ها مصوبه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي است و بر اين اساس مقرر است، ميزان سبوس‌ گيري آرد نان لواش، تافتون و سنگگ کاهش پيدا کند.عبداللهي با بيان اينکه در سال هاي اخير مقدار بيشتري از آردها، سبوس گيري مي شود، گفت: با سبوس گيري بيشتر، آردها سفيدتر شده‌ اند و مردم نان کاملا سفيد مصرف مي کنند، اين اقدام مي ‌تواند به مشکلاتي مانند اضافه وزن، ديابت و بيماري‌ هاي قلبي دامن بزند، سبوس بايد طبق استاندارهاي مشخص شده در نان‌ها وجود داشته باشد، زيرا يکي از دلايل بيماري هايي مثل ديابت، چاقي و سرطان ها اين است که فيبر دريافتي مردم کم است و نان سفيد يکي از همان منابع غذايي بدون فيبر است.


نسخه چاپي ارسال به دوستان
 
سياسي
خبر دانشگاه
انرژي
پزشكي
اقتصادي
استانها
ورزشي
آگهي
صفحه اصلی - شناسنامه آفرینش - آرشیو آفرینش - ارتباط با ما - درخواست اشتراک - پیوندها - جستجوی پیشرفته