اگر اهل قهوه خوردن نیستید؛ بدانید!

در کشور ما اکثر چایخانه‌ها، هنوز قهوه‌خانه نامیده می‌شوند-حتی با راه افتادن انواع کافی‌شاپ‌ها که چای هم سرو می‌کنند!- و این نشان می دهد که روزگاری نه چندان دور ما هم ملت قهوه‌خوری بوده‌ایم که رفته‌رفته به چای خوردن روی آورده‌ایم.چای خوردن به یک سنت واجب در اکثر خانواده ها تبدیل شده و اولین پذیرایی که از مهمان می شود، با چای است و قهوه چندان جایگاه خاصی در میان اغلب مردم ما ندارد، مگر در شب های امتحان که برخی دانش آموزان و دانشجویان برای بیشتر بیدار ماندن به آن متوسل می شوند.

 در کشور ما اکثر چایخانه‌ها، هنوز قهوه‌خانه نامیده می‌شوند-حتی با راه افتادن انواع کافی‌شاپ‌ها که چای هم سرو می‌کنند!- و این نشان می دهد که روزگاری نه چندان دور ما هم ملت قهوه‌خوری بوده‌ایم که رفته‌رفته به چای خوردن روی آورده‌ایم.چای خوردن به یک سنت واجب در اکثر خانواده ها تبدیل شده و اولین پذیرایی که از مهمان می شود، با چای است و قهوه چندان جایگاه خاصی در میان اغلب مردم ما ندارد، مگر در شب های امتحان که برخی دانش آموزان و دانشجویان برای بیشتر بیدار ماندن به آن متوسل می شوند.
اما بیایید در باره خواص قهوه بیشتر بدانیم؛ شاید نظرمان عوض شود و گاهی طعم قهوه را هم بچشیم.
 قهوه یک چربی‌‌سوزی است: کافئین تقریبا در تمام مکمل‌های چربی‌سوز موجود در بازار، وجود دارد.کافئین یکی از معدود مواد طبیعی است که خاصیت چربی‌سوزی آن، اثبات شده است.کافئین می‌تواند میزان سوخت‌وساز بدن را ۳ تا ۱۱ درصد بالا ببرد.کافئین می‌تواند چربی‌سوزی را به اندازه‌ی ۱۰ درصد در افراد چاق و ۲۹ درصد در افراد لاغر، افزایش دهد. هرچند، این امکان وجود دارد که با مصرف طولانی‌مدت قهوه، این اثرات کم شود.
کافئین، سیستم عصبی را تحریک می‌کند و این کار سبب می‌شود، سیگنال‌ شکستن چربی بدن به سلول‌ها فرستاده شود.
اما کافئین سطوح اپی‌نفرین (آدرِنالین) خون را نیز بالا می‌برد. بدن در اثر افزایش آدرنالین، به استرس‌های فیزیکی و احساسی، پاسخ می‌دهد که به آن پاسخ «جنگ یا گریز» می‌گویند. بهتر است نیم ساعت قبل از بیرون رفتن از خانه و شروع روز کاری، یک فنجان قهوه‌ی غلیظ‌ نوش جان کنید.
در کافئین، مواد غذایی ضروری وجود دارد:قهوه چیزی بیش از یک نوشیدنی سیاه رنگ است. بسیاری از همین مواد مغذی که در دانه‌های قهوه وجود دارند، در نوشیدنی نهایی نیز یافت می‌شوند.یک فنجان قهوه حاوی این مواد مغذی است:ریبوفلاوین (ویتامین ب۲): تامین‌کننده‌ ۱۱ درصد از میزان توصیه شده‌ی روزانه، پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵): تامین‌کننده
‌ ۶ درصد از میزان توصیه شده‌ی روزانه، منگنز و پتاسیم: تامین‌کننده‌ ۳ درصد از میزان توصیه شده‌ روزانه، منیزیوم و نیاسین (ویتامین ‌ب۳): تامین‌کننده
۲ درصد از میزان توصیه‌ شده‌ی روزانه، .گرچه شاید به نظر مهم نباشد، اما اغلب مردم، روزانه بیش از یک فنجان قهوه می‌نوشند. بنابراین، اگر ۴-۳ فنجان قهوه بنوشید، آن‌گاه این مقادیر اندک، به سرعت زیاد می‌شوند.
کافئین می‌تواند خطر دیابت نوع ۲ را پایین بیاورد:دیابت نوع ۲ یک بیماری بسیار جدی و شایع است که هم‌اکنون حدود ۳۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا به آن مبتلا هستند. در این نوع دیابت، بدن انسولین تولید می‌کند، اما یا میزان آن کافی نیست یا بدن نمی‌تواند از انسولین تولید شده استفاده کند. در این شرایط، قند موجود در بدن نمی‌تواند وارد سلول‌های بدن شود و در اثر تجمع آن، بدن دچار نارسایی می‌شود.بنا به برخی دلایل، میزان ابتلا به دیابت نوع ۲ در کسانی‌ که قهوه مصرف می‌کنند، به‌طور چشمگیری پایین است. مطالعات نشان می‌دهد ریسک ابتلا به این بیماری در افرادی که بیشترین میزان قهوه را مصرف می‌کنند، ۲۳ تا ۵۰ درصد کمتر است و نتایج یک بررسی دیگر نیز حاکی از کاهش ۶۷ درصدی احتمال ابتلا به این بیماری است.