بهار و حساسیت های این فصل

بهار، فصل روئیدن سبزیجات و میوه‌هایی است که تنوع بیشتری نسبت به خوراکی‌های سایر فصول دارند. مصرف این غذاهای بهاری، می‌تواند بدن انسان را از درون خانه‌تکانی کند و سلامت را به همراه بیاورد. همزمان با پایان یافتن فصل زمستان و فرا رسیدن بهار، شاهد بروز تغییراتی هستیم که نه تنها محیط اطراف ما را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد، بلکه بر چگونگی و عملکرد اندام‌ها و دستگاه‌های درونی بدن‌مان نیز موثر است.

بهار و حساسیت های این فصل

بهار، فصل روئیدن سبزیجات و میوه‌هایی است که تنوع بیشتری نسبت به خوراکی‌های سایر فصول دارند. مصرف این غذاهای بهاری، می‌تواند بدن انسان را از درون خانه‌تکانی کند و سلامت را به همراه بیاورد. همزمان با پایان یافتن فصل زمستان و فرا رسیدن بهار، شاهد بروز تغییراتی هستیم که نه تنها محیط اطراف ما را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد، بلکه بر چگونگی و عملکرد اندام‌ها و دستگاه‌های درونی بدن‌مان نیز موثر است.
بسیاری از درمانگران مکاتب درمانی طبیعی در جهان به ویژه مکتب طب سنتی ایران بر این باور هستند که رعایت نکاتی ساده و کاربردی از مجموعه تدابیر حفظ سلامت که در کتب و متون قدیمی طب سنتی بارها به آن اشاره شده، می‌تواند تاثیر زیادی بر کنترل تغییرات، بیماری‌ها و اختلال‌های ناشی از جابجایی فصول داشته باشد. اما با تغییراتی که به دلیل تغییر شرایط آب‌وهوایی در آستانه فصل بهار، در طبیعت و بدن ما به‌وجود می‌آید، مستعد ابتلا به بیماری‌های مختلف می‌شويم. علاوه براین، عوامل دیگری نیز وجود دارند که موجب بروز بیماری‌ها در آستانه فصل بهار می‌شوند؛ عواملي مانندگرده‌افشاني انواع گياهان و حتي تغييرات آب‌وهوايي مه موجب بروز آلژي در برخي افراد مي‌شود. 
در فصل بهار، میلیون‌ها نفر دنبال راه چاره‌ای برای رهایی از آلرژی و علائم آن مانند عطسه، آب‌ریزش بینی‌وچشم، سوزش چشم، خارش و احتقان ریه‌ها هستند. همه این علائم در اثر واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به مواد آلرژی‌زا مثل گرده گل‌ها و گیاهان به‌وجود می‌آیند. 
برای خلاص‌شدن از شر آلرژی بهاری به اين توصیه‌هاعمل کنید:
موادغذایی حاوی آنتی‌اکسیدان را بیشتر مصرف کنید. در طی روز چای سبز بنوشید. تحقیقات نشان داده که آنتی‌اکسیدان موجود در چای سبز با نام اختصاری EGCG، واکنش‌های آلرژیک را در بدن متوقف می‌کند. می‌توانید با خوردن میوه‌ها و سبزیجات زیر از شر آلرژی خلاص شوید: انواع توت (غیر از توت‌فرنگی)، کیوی، پرتقال، فلفل تند، کلم بنفش، اسفناج، لیموترش و چغندر ونيز سایر موادغذایی و ادویه‌هایی که آنتی‌اکسیدان زیادی دارند شامل: لوبیا چیتی، سویا، گردو، جو، جو دوسر، ادویه میخک، دارچین و پونه وحشی. 
هنگامی‌که میزان گرده گل‌ها و گیاهان در هوا خیلی بالاست، از منزل خارج نشوید و در هوای آزاد قرار نگیرید. این اوقات ساعات بین 5 تا 10 صبح و عصرها است. درها و پنجره‌های اتاق خود را در این اوقات ببندید.
جاروکردن منزل با جاروبرقی میزان گروه‌ها را در خانه کم می‌کند، قبل از استفاده از جاروبرقی، کیسه آن‌را حتماً نگاه کنید و اگر سه چهارم آن پر بود، آن‌را خالی کرده یا کیسه‌اش را عوض کنید.
هم‌چنین تمیز نگه‌داشتن و گردگیری اسباب و اثاثیه منزل مثل مبلمان، فرش‌ها، بالش‌ها و لباس‌ها از پخش شدن گرده گل‌ها و گیاهان در فضای منزل جلوگیری می‌کند.