میز خبر

۰

مدیر پالایشگاه سوم پارس جنوبی اعلام کرد:
برنامه‌ریزی برای کاهش یک هزار تنی گاز اسیدی در سال ۹۹

مدیر پالایشگاه سوم پارس جنوبی گفت: این مجموعه به‌عنوان یکی از بهترین واحدهای پالایش گاز کشور در سال‌های اخیر همواره برای تولید باکیفیت گام‌های مؤثری برداشته است.
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز ایران، محمدشفیع موذنی اظهار کرد: در پالایشگاه سوم با توجه به تعهدهای محیط زیستی و اخلاقی همه کارکنان، همواره سعی بر تولید پایدار با کمترین مقدار آلایندگی است که کاهش ۷۰ درصدی میزان فلرینگ نسبت به شرایط طراحی، نشان‌دهنده پیگیری مناسب این موضوع است.
وی ادامه داد: مقدار سوزاندن گازهای ارسالی به مشعل در سال ۹۸ بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب نسبت به سال ۹۷ کاهش یافته و کاهش ۲۰ میلیون مترمکعبی به‌عنوان برنامه سه ساله در نظر گرفته شده است.
مدیر پالایشگاه سوم پارس جنوبی با بیان اینکه بهینه‌سازی شرایط فرآیندی به‌منظور کاهش تولید ضایعات و از سرویس خارج شدن
چاله سوزان از ۶ سال گذشته تاکنون سبب بهبود شرایط زیست‌محیطی فازهای ۴ و ۵ شده است، افزود: بهبود پارامترهای آلایندگی پساب و کاهش حجم پساب خروجی با مصرف مجدد بخشی از پساب و ساخت انبار استاندارد برای جمع‌آوری ضایعات صنعتی و شیمیایی پالایشگاه از دیگر اقدام‌ها در این راستاست.
موذنی درباره دیگر فعالیت‌ها در این حوزه گفت: امضای قرارداد و فروش ضایعات پالایشگاه به شرکت‌ها دارای مجوز محیط‌زیستی برای امحا و بازیافت استاندارد ضایعات، استفاده دوباره از ضایعات پالایشگاه برای تهیه و نصب سطل زباله در بخشی از ساحل منطقه از دیگر فعالیت‌های پالایشگاه سوم برای بهبود شرایط زیست‌محیطی است.
وی با بیان اینکه کاهش آلاینده‌های هوا با کاهش مقدار سوزاندن گازهای ارسالی به مشعل و سوزاندن گازهای اسیدی همواره در برنامه این پالایشگاه بوده است، اظهار کرد: بهبود راندمان واحدهای گوگردسازی و برنامه‌ریزی برای کاهش یک هزار تنی گاز اسیدی در سال ۹۹ و افزایش سرانه فضای سبز پالایشگاه نیز در دستور کار قرار دارد.

ایده‌های نوین در توسعه صنعت پتروشیمی به‌کار گرفته می‌شود
مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری گفت: این معاونت قصد دارد با بهره‌مندی از توان شرکت‌های فناور، دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ به رشد بیشتر صنعت پتروشیمی کمک کند تا نسل جوان با ایده‌های نوین خود به حل مسائل این صنعت بپردازند.
به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، علی وطنی، طرح‌های در حال اجرا در صنعت پتروشیمی برای خاموش کردن فلرها را بسیار ارزشمند و مفید ارزیابی کرد و گفت: فعالیت‌هایی برای خاموش کردن گازهای همراه مشعل صورت گرفته است، اما عملیاتی شدن آنها به زمان نیاز دارد. طرح پتروشیمی همت در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) و نیز همکاری هلدینگ خلیج‌فارس با مناطق نفت‌خیز جنوب برای خاموش کردن گاز فلر از اقدام‌های مفیدی به شمار می‌رود که در این راستا در صنعت پتروشیمی در حال انجام است.
وی راهکارهای قابل استفاده برای خاموش کردن مشعل (فلر) را منوط به تعریف نوع فناوری و بودجه اجراکننده دانست و افزود: فلرها در چهار حالت مختلف وجود دارند که شامل فلر چاه نفت در واحدهای بهره‌برداری، واحدهای پتروشیمی، پالایشگاه‌های نفتی و پالایشگاه‌های گازی است  و متناسب با کاربرد مورد نیاز از بازیافت این گازها می‌توان برای آن پروژه‌های متفاوت تعریف کرد که ضمن ایجاد ارزش افزوده، از هدررفت سرمایه ملی جلوگیری و به بازگشت سرمایه اقتصادی و کاهش آلایندگی محیط نیز کمک می‌کند.
وطنی ادامه داد: عوامل مختلفی نظیر نوع فناوری مورد استفاده، بودجه موجود و قیمت تمام‌شده اجرای طرح و موقعیت جغرافیایی مشعل در تعیین محصول نهایی حاصل از بازیافت گازهای منتشره از مشعل تاثیرگذار است و بسته به این عوامل می‌توان محصولات مختلفی مانند برق، گاز طبیعی مایع‌شده، LNG ،CNG، هیدرات یا GTL همچنین خوراک صنعت پتروشیمی تولید کرد.
وی مأموریت اصلی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را مشاوره فکری به‌منظور توسعه دانش‌فنی، توسعه تکنولوژی و استفاده از نوآوری عنوان و اظهار کرد: صنعت پتروشیمی یکی از پیچیده‌ترین صنایع پایین‌دستی نفت است و با توجه به کاتالیست‌ها و مواد شیمیایی و تجهیزات مورد استفاده در آن جزو یکی از صنایع‌های تک محسوب می‌شود و قصد داریم با بهره‌مندی از توان شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها به رشد بیشتر صنعت پتروشیمی کمک کنیم تا نسل جوان با ایده‌های نوین خود به حل مسائل این صنعت کمک کند. روش‌های سنتی دیگر پاسخگوی نیازهای امروز نیست و نیازمند نگرش جدید و بهره‌گیری از توان نسل جوان هستیم.مشاور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری  از وجود ۱۱۰ روش خدماتی مختلف و متنوع برای شرکت‌های دانش‌بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: یکی از خدمات کاربردی معاونت علمی و فناوری معافیت مالیاتی تا ۱۵ سال برای شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین اعطای تسهیلات مالی متنوع به آنها از طریق بانک‌ها است.