۷۸۰۰ میلیاردتومان وام برای جبران خسارات کرونایی صنعت حمل ونقل

وزیر راه و شهرسازی خبر داد:

وزیر راه و شهرسازی از اختصاص ۷۸۰۰ میلیارد تومان وام با سود ۱۲ درصد برای جبران خسارات کرونایی شقوق مختلف صنعت حمل ونقل خبر داد.

۷۸۰۰ میلیاردتومان وام برای جبران خسارات کرونایی صنعت حمل ونقل

وزیر راه و شهرسازی از اختصاص ۷۸۰۰ میلیارد تومان وام با سود ۱۲ درصد برای جبران خسارات کرونایی شقوق مختلف صنعت حمل ونقل خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صداوسیما، محمد اسلامی در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما افزود: از بسته حمایتی ۷۵ هزار میلیارد تومانی، رقمی حدود هفت هزار و هشتصد میلیارد تومان صورت وضعیت نمودیم که از این رقم حدود دو هزار و چهارصد میلیارد تومان به ناوگان هوایی، سه هزار میلیارد تومان به بخش راه آهن و حمل و نقل ریلی و مبالغی را هم برای ناوگان اتوبوسرانی و شرکت‌ها و اقامتگاه‌های بین راهی در نظر گرفته‌ایم. البته شرکت‌های دریایی هم از این کمک هزینه و بسته حمایتی بی نصیب نماندند، همچنین شرکت‌های وابسته به ناوگان هوایی هم به میزان ۵۰۰ میلیارد تومان از محل بسته حمایتی سهم برده‌اند.
وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: تمام مبالغی که با عنوان بسته حمایتی به ناوگان‌های مختلف و شرکت‌های متبوع پرداخت شده، تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد است که از سوی بانک مرکزی به این امر اختصاص یافت.
وی بیان کرد: ناوگان عمومی شهری کشور بیشترین سهم از آسیب‌های ناشی از کرونا را داراست که بنا به دستور رئیس جمهور در صورت لزوم دولت مبلغ پیش پرداخت خرید اتوبوس را به شاغلین این ناوگان خواهد داد.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص آزادراه تهران- شمال گفت: فاز اول آزادراه تهران - شمال فاصله تهران تا شمال را ۶۰ کیلومتر کوتاه‌تر می‌کند. این پروژه که در سال ۱۳۷۰ آغاز به کار کرد در دولت آقای روحانی از سال ۹۲ تا ۹۸ از ۱۷ درصد به صد درصد تغییر یافت، این در حالیست که این پروژه از سال ۸۴ تا ۹۲ فقط ۹ درصد پیشرفت کار را به خود دیده بود.
او خاطرنشان کرد: بر اساس برآوردهای حال حاضر، رقمی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان دیگر برای فاز دو و سه این آزادراه مورد نیاز می‌باشد. در فاز دو این پروژه بزرگترین و طویل‌ترین سازه تونل به طول شش و نیم کیلومتر اتفاق می‌افتد.
اسلامی افزوده شدن ۵۸۰ کیلومتر آزادراه به خطوط جاده‌ای کشور تا پایان سال جاری را به عنوان یکی از برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد و افزود: سال گذشته رقمی حدود ۶۰ کیلومتر آزادراه تحویل جاده‌های کشور داده‌ایم. همچنین در برنامه داریم حدود دو هزار کیلومتر راه روستایی را به مسیر آسفالته تبدیل  کنیم.
او ساخت ۶۶ بیمارستان و ساخت ۱۲ بیمارستان در دوران کرونا را به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای وزارت راه عنوان کرد و اضافه کرد: تا پایان دولت توانایی ساخت و تحویل ۱۶ بیمارستان دیگر را هم داریم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در خصوص مسیرهای ریلی توانایی ساخت و بهره برداری حداقل ۴۰۰ و حداکثر هزار کیلومتر خط آهن را داریم.
اسلامی ادامه داد: سال گذشته حدود ۷۸۰ واگن و لوکوموتیو را تحویل شرکت‌های بهره بردار دادیم و بنا داریم که این رقم را در سال ۹۹ به دوهزار دستگاه برسانیم، ضمناً همه این جهش‌های تولید را در قالب بودجه مصوبی که در لایحه دولت آمده تعریف کرده‌ایم.
او تصریح کرد: البته طرح راه آهن زاهدان چابهار با اجازه مقام معظم رهبری از طریق بودجه دیگری انجام خواهد شد.