خبر

۰

وزیر آموزش و پرورش در حاشیه جلسه هیئت دولت:
اولویت ما برگزاری امتحانات به شیوه حضوری است

وزیر آموزش و پرورش گفت: اگر امکان برگزاری آزمون حضوری باشد، اولویت ما برگزاری امتحانات به این شیوه است.
به گزارش مهر، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در حاشیه نشست هیئت دولت و در جمع خبرنگاران در موضوع نرم‌افزار شاد اظهار داشت: شاید مهم‌ترین نکته‌ای که من باید به عموم خانواده آموزش و پرورش و ملت ایران بگویم، این است که چرا ما این نرم افزار را تولید کردیم. باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که به دلیل شیوع کرونا، رعایت حال و سلامت دانش آموزارن و رعایت فاصله گذاری هوشمند مدارس تعطیل شد.این تعطیلات اگر یک یا دو هفته بود، قابل اغماض بود؛ ولی چون این تعطیلات زیاد شد و دورنمایی از آن را نداریم، ما باید آموزش دانش آموزان را استمرار می‌دادیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که آموزش یک سال دانش آموزان آسیب ببیند و چون بخش زیادی از محتوایی که
سال جاری یاد می‌گیرند، پشتوانه آموزش آنها در سال بعد خواهد بود، آموزش را باید ادامه می‌دادیم.
حاجی میرزایی با اشاره به پخش برنامه‌های آموزشی از طریق تلویزیون افزود: یک گام از آموزش پخش برنامه‌ها از طریق تلویزیون بود که در این راه، تلویزیون کمک خوبی کرد؛ اما این موضوع به تنهایی کافی نبود. اولاً ما در حدود ۱۲ مقطع تحصیلی و ۲۵۰ عنوان درسی داریم که برای این کار نمی‌شد ۱۲ شبکه در اختیار باشد.
وی عنوان کرد: مورد بعدی در مورد پخش برنامه‌های آموزشی از طریق تلویزیون این بود که آموزش از این طریق ارتباط تعاملی میان دانش آموز و معلم ندارد و آنها نمی‌توانند با هم در ارتباط باشند.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: ما در جستجوی بستری بودیم تا تعامل میان دانش آموزان و معلمان ایجاد کنیم.باید محیطی امن را ایجاد می‌کردیم و دسترسی دیگر بخش‌ها را به آن بسته، منحصراً برای کار آموزش استفاده می‌شد و در مالکیت خود آموزش و پرورش قرار می‌گرفت و از همین رو شبکه آموزشی دانش آموز را ایجاد کردیم تا این ارتباط تعاملی برقرار شود.
حاجی میرزایی تصریح کرد: این محیط همان ارتباط واقعی در فضای مدرسه را در فضای مجازی شکل داده و معلم در کلاس و دانش آموزان خودش بوده و مدیر نیز بر این فرآیند نظارت دارد.
وی تاکید کرد: از روز نیمه شعبان تاکنون هر روز بیش از یک میلیون نفر به این شبکه می‌پیوندند و بیش از ۱۲ میلیون نفر تاکنون به این سامانه در مجموع پیوسته‌اند. دانش آموزان، معلمان و برخی والدین در حال پیوستن به این شبکه بوده و این کار به سرعت در شرف انجام است.
وزیر آموزش پرورش خاطر نشان کرد: مشکلی که این کار را تهدید می‌کند این است که برخی از افراد ممکن است در محلی زندگی کنند که دسترسی به اینترنت نداشته و یا گوشی هوشمند نداشته باشند و این مسیر را نمی‌توانند تعقیب کنند.
حاجی میرزایی بیان کرد: بنابراین برای همه افرادی که در محیط دسترسی هستند، راه رسمی آموزش و پروش برای ادامه تحصیل همین سامانه شاد است که باید از آن استفاده کنند و در مناطق دیگر مدیران و مسئولان مناطق را موظف کردیم که شیوه‌ای مختلفی را برای استمرار آموزش دانش آموزان طراحی کنند.
وی اظهار داشت: ما متعهد هستیم که هیچ دانش آموزی نباید از تحصیل باز بماند و اگر در منطقه محروم زندگی می‌کند، از طریق رادیو، راهبران آموزشی، تولید و عرضه بسته‌های آموزشی، تلویزیون محلی و منطقه‌ای و حتی در برخی موارد به صورت حضوری کار آموزشی آنها باید استمرار یابد.وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی در زمینه آخرین تصمیمات برای برگزاری امتحانات عنوان کرد: ما در مورد برگزاری امتحانات تابع پروتکل‌های وزارت بهداشت هستیم. در صورتی که پایان دوره آموزشی فرار رسیده و کل محتوای آموزشی ما تدریس شود، اگر امکان برگزاری آزمون حضوری باشد، اولویت ما برگزاری امتحانات به این شیوه است.
حاجی میرزایی اضافه کرد: اما اگر سیاست‌های وزارت بهداشت اجازه برگزاری امتحان حضوری را به ما ندهد، به شیوه‌های دیگری امتحانات را برگزار خواهیم کرد. من به دانش آموزان عزیز و خانواده‌های آنها این اطمینان را می‌دهم که ما همه جور سیاست تسهیل را برای اینکه این
سال تحصیلی به بهترین شکل به پایان برسد، اتخاذ خواهیم کرد.

مدیر پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس:
شروع فعالیت دانشجویان منوط به گرفتن گواهی سلامت از دانشگاه است

مدیر پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس گفت: پس از اعلام رسمی از سوی دولت و هیات رئیسه دانشگاه در پروتکل شروع فعالیت، دانشجویان ملزم به گرفتن گواهی سلامت از مرکز بهداشت و درمان دانشگاه هستند.
به گزارش  دانشگاه تربیت مدرس، علی جعفریان دهکردی در دومین نشست ستاد آگاه سازی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در دانشگاه تربیت مدرس، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: در جهت کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، شیوه نامه انجام خدمات حوزه پژوهشی و فناوری ابلاغ شد و موارد دورکاری و حضور حداقلی کارمندان در مجموعه مورد توجه قرار گرفت و مجوز دفاع به صورت مجازی صادر شد.
 شروع فعالیت دانشجویان منوط به تایید کمیته
ایمنی دانشگاه
وی افزود: در خصوص چگونگی برگزار جلسات دفاع مجازی نیز در حال حاضر محدودیتی در مورد استفاده از بستر خاصی ابلاغ نشده و دستورالعمل برگزاری جلسات دفاع مجازی به زودی اعلام می شود. همچنین پروتکلی برای چگونگی آغاز فعالیت دانشجویان پس از اعلام رسمی از سوی دولت و هیات رییسه دانشگاه نیز تهیه کردیم که در آن وظایف بخش های مختلف بر مبنای قوانین HSE مشخص شده و تعداد، زمان و نحوه حضور دانشجویان در آزمایشگاه و اولویت بندی حضور دانشجویان و در اختیار گذاشتن ماسک، دستکش و الکل به دانشجویان و ... در آن لحاظ شده است.
جعفریان تصریح کرد: در این پروتکل شروع فعالیت دانشجویان منوط به گرفتن گواهی سلامت از مرکز بهداشت و درمان دانشگاه می‌باشد که باید به تایید کمیته ایمنی دانشکده نیز برسد.
 لزوم تب سنجی مداوم و منظم در مبادی ورودی دانشگاه
در ادامه دکتر سلیمانجاهی مدیر گروه ویروس شناسی دانشگاه
تربیت مدرس در سخنانی اظهار داشت: سامانه خود اظهاری جهت بررسی سلامت دانشگاهیان باید به صورتی باشد که فرد با انجام سه کلیک بتواند شرایط خود را اعلام کنند و نیاز به پرکردن مرتب اطلاعات افراد نباشد.
وی در ادامه بر لزوم تب سنجی مداوم و منظم در مبادی ورودی دانشگاه تاکید کرد و گفت: این مساله باید به صورت منظم انجام شود تا در تعاملات روزانه با همکاران از آرامش خاطر بیشتری برخوردار باشیم.
وی افزود: کارکنانی که حضور آنها در دانشگاه الزامی نیست نباید به دلیل اضافه کار و سایر موارد در دانشگاه حضور یابند و مساله دورکاری باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. همچنین دادن ماسک و دستکش به کارکنان شرکتی و الزام به استفاده از آنها در محیط دانشگاه باید بسیار مورد توجه قرار گیرد.