خبر

۰

با حضور وزیر علوم؛
افتتاح خط تولید اتانول در پژوهشگاه شیمی  و مهندسی شیمی ایران

خط تولید اتانول، با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، جمعی از مدیران این وزارت و همچنین رئیس، معاونان، مدیران و جمعی از اعضای هیأت علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، در این پژوهشگاه افتتاح شد.
به گزارش وزارت علوم، محققان پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید و در راستای ایفای نقش موثر در کمک به غلبه بر کرونا ویروس با استفاده از امکانات موجود در پژوهشگاه در کمتر از ۱۴ روز موفق به تولید اتانول از روش تخمیر شدند.
در این مراسم، امیدخواه رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران، ضمن ارائه گزارشی از روند شکل‌گیری این پروژه اظهار داشت: پیرو مصوبات کمیته پیشگیری و مقابله با کرونا ویروس و با توجه به شرایط حساس کنونی کشور و کمبود مواد ضدعفونی‌کننده در بازار و ضرورت ورود و همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی که در این خصوص توانایی لازم را دارند، محققان پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران با عزمی راسخ در جهت تولید الکل اتیلیک یا اتانول که ماده اولیه تهیه مواد ضدعفونی‌کننده بر پایه الکلی است، موفق به تولید الکل اتانول با خلوص ۹۰ درجه مناسب جهت استفاده تهیه مواد ضدعفونی‌کننده براساس فرمولاسیون پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی(WHO) شدند.
وی افزود: فرآیند تخمیر برای تولید اتانول مدت زمانی حدود ۸ تا ۱۴ روز زمان نیاز دارد که برای اولین بار در ایران توسط محققان پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران این فرآیند در سریع‌ترین زمان و به کمتر از ۲۴ ساعت کاهش پیدا کرده است و در حال حاضر با استفاده از این تکنولوژی تولید اتانول به حداقل زمان و بیشترین راندمان به تولید
هزار لیتر در روز منجر شده است؛ این ظرفیت قابل افزایش تا ۳ هزار لیتر در روز است.
رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران افزود: با توجه به وجود دستگاه‌های پیشرفته در مجموعه آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه فرآیند تولید در سه مرحله، کنترل کیفیت مواد اولیه، کنترل در حین انجام پروسه تولید و کنترل کیفیت محصول نهایی نیز انجام می‌شود.
وی گفت: مراحل آزمایشگاهی برای تولید اتانول با خلوص بالای ۹۹ درجه برای کاربردهای مورد نیاز صنایع دارویی، پزشکی و آنالیز دستگاهی نیز در این پژوهشگاه انجام شده است.

معاون دانشگاه:
برگزاری امتحانات دستیاران دانشگاه علوم پزشکی ایران در شهریورماه
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به برنامه آموزش مجازی در زمان بحران کرونا از برگزاری امتحانات دستیاری در اواخر شهریورماه به صورت متمرکز خبر داد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر علی مظاهری نژاد گفت: با توجه به تعطیلی بخش آموزشی دانشگاه ها، سعی کردیم با هماهنگی دانشکده ها، راه اندازی آموزش مجازی را در اولویت برنامه های خود قرار دهیم.
وی افزود: در یکی دو سال گذشته تلاش کردیم تا میزان آموزش مجازی را به ۲۰ درصد برسانیم که با توجه به شرایط پیش آمده و شیوع ویروس کرونا توانستیم زیرساخت‌های لازم را تقویت و آموزش مجازی را پربارتر کنیم.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: تا تاریخ دوم اردیبهشت ۹۹ تعداد ۶ هزار و ۱۲۹ فایل آموزشی توسط ۴۸۶ استاد مربوط به ۶۰۷ درس بارگذاری شده که رقم چشمگیری است.
مظاهری نژاد اظهار داشت: در راستای ارتقای کیفیت، سامانه‌هایی برای ارائه بازخورد دانشجویان به معاونت آموزشی و مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه راه اندازی شده است که به طور مرتب رصد می شود. همچنین نمایندگانی از دانشکده های مختلف معرفی شدند تا ایراداتی که در خصوص اساتید و دانشجویان هست را گزارش دهند.
وی افزود:اقدام دیگر در خصوص برگزاری آموزش‌های morning به صورت مجازی،  مجازی و حضوری با رعایت فاصله گذاری اجتماعی در بیمارستان‌های تحت پوشش است.برای تسهیل امور در بخش های بالینی جهت کارآموزان، کارورزان و دستیاران یک فضای اختصاصی ایجاد شده است تا آنها بتوانند اساتید گروه را شناسایی کنند.فراگیران بتوانند به تمامی فایل‌های مرتبط دسترسی داشته باشند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران از راه اندازی سامانه ویژه برای آموزش خبر داد و گفت:فعالیت هیئت علمی دانشگاه که فایل‌هایشان را آپلود می‌کنند، رصد و بازخورد آنها به دانشکده ها ارائه می‌شود.
وی از حضور دستیاران و کارورزان جهت مقابله با بیماری کرونا در زمان بحران تقدیر کرد و  اظهار داشت: این افراد به صورت داوطلبانه در کنار سایر کادر درمان و گروه‌های درگیر در شیفت‌ها حضور داشتند تا بتوانند کمکی برای ایشان باشند و بار خستگی را از روی دوش آنها بردارند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به برنامه ریزی برای بازگشایی دانشکده ها بعد از ماه مبارک رمضان در خردادماه افزود:
برنامه ریزی لازم جهت شروع مجدد و بازگشایی دانشکده ها با هماهنگی وزارت بهداشت در حال انجام است و امتحانات دستیاری در اواخر شهریورماه به صورت متمرکز برگزار می‌شود.

یک مقام مسئول در دانشگاه تهران:
دانشگاه‌ها این ترم برای تدریس بازگشایی نخواهند داشت
مدیر آموزش‌های الکترونیکی و مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه تهران اعلام کرد: براساس خبرهایی که داریم، دانشگاه‌ها این ترم بازگشایی برای تدریس را نخواهند داشت.
به گزارش مهر، سید امید فاطمی درباره بازگشایی دانشگاه‌ها در ترم جاری گفت: ستاد بحران کرونا تنها مرجعی است که می‌تواند در این زمینه تصمیم بگیرد اما با توجه به اتفاقاتی که تا الان رخ داده و خبرهایی که داریم، دانشگاه‌ها این ترم بازگشایی برای تدریس را نخواهند داشت، مگر اینکه برای امتحانات فکری شود که آن بحث دیگری است.
وی تاکید کرد: ولی برای آموزش تا آخر ترم که اواسط خرداد ماه باشد دانشگاه‌ها بازگشایی نمی‌شوند.
 تمهیدات اسکان دانشجویان دکتری در دانشگاه‌ها
مدیر آموزش‌های الکترونیکی و مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه تهران افزود: برای بحث دانشجویان دکتری نیز یک تمهیدات و شرایطی پیش بینی شده است که در بخشنامه‌های وزارت علوم نیز آمده است دانشگاه‌ها در حال کار بر روی آن هستند، دانشگاه تهران به این سمت رفته که در هر خوابگاه به هر دانشجو یک اتاق بدهد و بتواند دانشجوی دکتری را به این شکل اسکان دهد.