تبدیل شاخص جهانی نوآوری ایران از ۱۲۰ در سال ۲۰۲۲ به رتبه ۵۳ در جهان

تبدیل شاخص جهانی نوآوری ایران از ۱۲۰ در سال ۲۰۲۲ به رتبه ۵۳ در جهان



معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: تقویت تجاری‌سازی و توجه به سمت بازار و تقاضا یک ضرورت مهم برای موفقیت زیست بوم
فناوری و نوآوری در کشور و فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان است.
علی خیرالدین گفت: به دنبال این هستیم که تقویم رویداد‌های فناوری کشور در پارک‌های علم و فناوری را تدوین کنیم.به دنبال قطعی کردن نمایشگاه رینوتکس هستیم که در آذربایجان شرقی برگزار می‌شود و جشنواره فیلم نوآورانه در قم را برگزار خواهیم کرد.
وی در ادامه سخنان خود  تجاری نشدن را از چالش‌های زیست بوم اعلام کرد و گفت: مشکل ما این است که در فناوری و ایده پردازی به دنبال بازار و تجاری سازی آن نیستیم. البته در سال‌های اخیر توانسته‌ایم پیشرفت‌هایی در این زمینه داشته باشیم. شاخص جهانی نوآوری ایران از ۱۲۰ در سال ۲۰۲۲ به رتبه ۵۳ در جهان رسید. در آسیای مرکزی و جنوبی بعد از هند رتبه خوبی در تبدیل علم به ثروت داریم.
دکتر خیرالدین تاکید کرد:در تصمیم سازی سیاسی، فضای قانون گذاری و فضای کسب و کار باید برای تجاری سازی فناوری سرمایه گذاری داشته باشیم تا به رتبه خوبی برسیم.وی افزود: باید این فرهنگ در میان فناوران و شرکت‌های دانش بنیان شکل بگیرد تا همزمان با ایجاد فناوری به فکر بازار و فروش محصول هم باشند.وی با اشاره به اهمیت طرف بازار و تقاضا گفت:حدود یک درصد از سیاست‌های حوزه علم، فناوری و نوآوری در اسناد بالادستی معطوف به طرف تقاضا و بازار بوده‏اند.
*باشگاه خبرنگاران جوان