سهم ۳۵ درصدی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در تأمین بنزین ایران

مصرف بنزین ایران روزانه بیش از ۱۱۵ میلیون لیتر در روز است و در این میان، حدود ۴۰ میلیون لیتر معادل ۳۵ درصد از آن در پالایشگاه ستاره خلیج فارس تولید می شود که نشان دهنده اهمیت استراتژیک این پالایشگاه در تضمین امنیت انرژی کشور است.

مصرف بنزین ایران روزانه بیش از ۱۱۵ میلیون لیتر در روز است و در این میان، حدود ۴۰ میلیون لیتر معادل ۳۵ درصد از آن در پالایشگاه ستاره خلیج فارس تولید می شود که نشان دهنده اهمیت استراتژیک این پالایشگاه در تضمین امنیت انرژی کشور است.
به گزارش ایسنا، شدت مصرف انرژی در ایران بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است. به این معنا که برای تولید یک واحد رشد اقتصادی در ایران بیش از ۲ برابر سایر کشورها، انرژی در کشور مصرف می شود. این موضوع علاوه بر آنکه اثرات زیست محیطی فراوانی به دنبال دارد، همچنین باعث از بین رفتن ثروت ملی و کاهش موقعیت‌های صادراتی می شود.
با این حال، وزارت نفت به عنوان تنها متولی تأمین سوخت و تضمین امنیت انرژی در کشور، با وجود شدت بالای مصرف انرژی همواره تلاش کرده است تا سوخت مورد نیاز را به صورت پایدار و مستمر تامین کند. در این میان برخی فرآورده‌های نفتی مانند بنزین و نفت‌گاز اهمیت استراتژیک بیشتری دارد و به همین دلیل پالایشگاه‌های ایران با تغییر در واحدهای فرآیندی و اجرای پروژه های کیفی سازی به دنبال افزایش تولید این فرآورده ها هستند.  
علاوه بر آن، ساخت پالایشگاه‌های جدید در کشور نیز با همین هدف انجام شد و پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس با اولویت تولید بنزین در کشور ساخته شد. جعفرپور - مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس با اشاره به اینکه این پالایشگاه، در سال ۱۳۸۵ با هدف طراحی، مدیریت، تامین منابع مالی، احداث، بهره برداری، تعمیر و نگهداری از پالایشگاه میعانات گازی به ثبت رسید، گفت: این پالایشگاه مدرن ترین پالایشگاه خاورمیانه است که با مساحتی حدود ۷۳۰ هکتار در ۲۵ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است.  
وی افزود: تامین خوراک پالایشگاه ستاره خلیج فارس توسط خط لوله ای به طول ۳۸۸ کیلومتر و به قطر ۳۶ اینچ با ظرفیت دریافت ۸۴۰ هزار بشکه در روز صورت می پذیرد که این خط لوله با پیمایش استان های بوشهر، فارس و هرمزگان از مسیری صعب العبور می گذرد.
جعفرپور ادامه داد: نکته مهم آن است که با بهره برداری از این پالایشگاه، تولید پایدار گاز از میدان مشترک پارس جنوبی تضمین شد زیرا به دلیل تحریم های یک جانبه آمریکا امکان صادرات میعانات گازی مانند نفت خام محدود بود و باید فکری به حال مصرف میعانات که جزئی جذایی ناپذیر از تولید گاز هستند را می شد.  
وی با اشاره به اینکه پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در سال ۱۴۰۱ با سهم ۶۵ درصدی در برداشت میعانات گازی از میدان مشترک پارس جنوبی نقش برجسته‌ای را در تضمین تولید پایدار گاز ایران اسلامی ایفا کرد، گفت: این پالایشگاه سهم ۱۹ درصدی در ظرفیت پالایش کشور داشته که حاصل آن تولید ۳۷ درصد بنزین، ۱۳ درصد نفت گاز، ۱۸ درصد نفت سفید و ۱۵ درصد گازمایع است.