تلاش برای احیای طب سالمندی

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت:اکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تخصص طب سالمندی دیگر پذیرش ندارد اما در حال پیگیری هستیم تا این تخصص را احیا کنیم.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور گفت:اکنون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تخصص طب سالمندی دیگر پذیرش ندارد اما در حال پیگیری هستیم تا این تخصص را احیا کنیم.
مژگان رضازاده در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت:رایزنی‌هایی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام شده و در حال گرفتن موافقت این وزارتخانه هستیم تا بتوانیم دو واحد درسی در زمینه موضوع سالمندی در دروس دانشگاهی گنجانده شود که فعلا پیشنهاد آن مطرح شده است.
وی ادامه داد: این دو واحد درسی در مورد سالمندان و آنچه جوانان باید در مورد موضوع سالمندی بدانند در همه رشته‌های تحصیلی علوم پزشکی باید اضافه شود.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور یادآور شد: همچنین با همه اعضای انجمن‌های علمی حوزه توانبخشی مانند فیزیوتراپ‌ها، کاردرمان‌ها، روانشناسان و مددکاران اجتماعی جلساتی را برگزار کردیم و دغدغه‌های آنها را در حوزه سالمندی و نیازهای آموزشی آنها را شناسایی کردیم.
رضازاده اضافه کرد: در نظر داریم تمهیداتی برای جامعه هدف در نظر گرفته شود تا دوره‌های کوتاه مدت آموزشی را فراگیرند و بتوانند در موضوع سالمندی قوی‌تر عمل کنند.
به گزارش ایرنا، طب سالمندی رشته تخصصی بالینی است که به همه مسائل پزشکی، روانشناختی و اجتماعی گروه سنی سالمندان می‌پردازد و هدف آن حفظ یا برگرداندن عملکرد یا تأمین کیفیت زندگی مطلوب برای افراد ۶۰ ساله و بالاتر است. متخصصان این رشته، با ارزیابی مشکلات جسمی، روانی، عملکردی و اجتماعی سالمندان برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها، همچنین بازتوانی ناشی از آن‌ها می‌کوشند.
براساس برآوردها در سال ۱۴۰۱ حدود ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر سالمند در ایران زندگی می‌کنند که البته در این پیمایش سن ۶۰ سال به عنوان آغاز سالمندی در نظر گرفته شده است.