واگذاری آزمون‌های ارتقا و گواهینامه دستیاران پزشکی به دانشگاه‌ها

جزئیات تغییرات آزمون اعلام شد؛

چهل و سومین دوره آزمون های ارتقا و گواهینامه تخصصی در سال ۱۴۰۳ به طور همزمان در دانشگاه های علوم پزشکی که به تربیت دستیار مشغول هستند، برگزار می شود.

واگذاری آزمون‌های ارتقا و گواهینامه  دستیاران پزشکی به دانشگاه‌ها

چهل و سومین دوره آزمون های ارتقا و گواهینامه تخصصی در سال ۱۴۰۳ به طور همزمان در دانشگاه های علوم پزشکی که به تربیت دستیار مشغول هستند، برگزار می شود.
به گزارش مهر، شورای آموزش پزشکی و تخصصی در یکصدمین نشست خود جزئیات واگذاری آزمون‌های ارتقا /گواهینامه دستیاران تخصصی به دانشگاه‌های علوم پزشکی را اعلام کرده است و از دوره چهل و سوم برگزاری این آزمون‌ها به دانشگاه‌های کلان مناطق منتخب کشور واگذار شده است.
چهل و سومین دوره آزمون‌های ارتقا /گواهینامه رشته‌های تخصصی بالینی، توسط کلان مناطق منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار خواهد شد.
چهل و سومین دوره آزمون‌های ارتقا و گواهینامه تخصصی پزشکی صبح روز پنجشنبه ۴ مردادماه ۱۴۰۳ به طور همزمان در دانشگاه‌های علوم پزشکی که به تربیت دستیار اشتغال دارند و دارای مجوز اجرای آزمون ارتقا - گواهینامه از دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی هستند، برگزار خواهد شد.
 مقررات کلی محاسبه نمرات در آزمون‌های ارتقا دستیاری و گواهینامه تخصصی:
الف) آزمون ارتقا
آزمون ارتقا شامل دو بخش است:
۱- ارزشیابی درونی دانشگاهی با ۱۵۰ نمره که توسط گروه‌های آموزشی و با تأیید دانشگاه
علوم پزشکی که دستیار در آن مشغول به تحصیل است براساس ارزشیابی در سه حیطه به شرح زیر انجام می‌شود:
ارزیابی صلاحیت (competency) با روش‌هایی نظیر KFP, KFOSCE, PMP و روش‌های مشابه (۶۰ نمره). (روش OSCE + یکی از روش‌های دیگر) میانگین دو نمره ارسال شود.
ارزیابی عملکرد (performance) با روش‌هایی نظیر MiniCEX , DOPS , MSF و روش‌های مشابه (۶۰ نمره). (یکی از روش‌ها کفایت می‌کند)
ارزیابی رفتار حرفه‌ای (professionalism) (۳۰ نمره).
هر دستیار ملزم به کسب حد نصاب قبولی در هر یک از بندهای فوق (۷۰ درصد نمره کل هر بند) است.
نمرات و مستندات مربوط به سه بند فوق باید توسط هر دانشگاه علوم پزشکی در سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی
 http://www.sanjeshp.ir قسمت سیستم دانشگاه وارد شود.
تبصره ۱: متدولوژی و برگزاری ارزیابی‌های فوق باید به تأیید مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی رسیده باشد.
آزمون کتبی با ۱۵۰ نمره که تحت نظارت دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی، توسط کلان مناطق منتخب دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه‌های مجری برنامه‌های دستیاری، برگزار می‌شود.