چرا خوردن یک سیب‌زمینی سرخ کرده مانند کشیدن یک نخ سیگار است؟

روغن‌های نباتی گیاهی در غذا‌های روزمره با بیماری‌های جدی مرتبط هستند؛

نتیجه پژوهشی نشان داد که یک وعده سیب زمینی سرخ شده در روغن نباتی گیاهی ۲۵ برابر بیش‌تر از حد قابل تحمل سازمان بهداشت جهانی حاوی آلدئید‌های سرطان زا است. نتایج بررسی نشان داد مقدار آلدئید‌های سرطان زایی که در سیب زمینی سرخ شده پیدا شده معادل آن چیزی است که هنگام کشیدن ۲۵ نخ سیگار مصرف می‌شود.

چرا خوردن یک سیب‌زمینی سرخ کرده مانند کشیدن یک نخ سیگار است؟

نتیجه پژوهشی نشان داد که یک وعده سیب زمینی سرخ شده در روغن نباتی گیاهی ۲۵ برابر بیش‌تر از حد قابل تحمل سازمان بهداشت جهانی حاوی آلدئید‌های سرطان زا است. نتایج بررسی نشان داد مقدار آلدئید‌های سرطان زایی که در سیب زمینی سرخ شده پیدا شده معادل آن چیزی است که هنگام کشیدن ۲۵ نخ سیگار مصرف می‌شود.
بسیاری از غذا‌ها از کنسرو ماهی گرفته تا سیب زمینی سرخ کرده با استفاده از روغن‌های نباتی تهیه می‌شوند که برخی کارشناسان اکنون نگران هستند که حاوی ترکیبات سمی باشند. دفعه بعد که به سوپرمارکت رفتید فهرست مواد تشکیل دهنده را بخوانید.
به گزارش عصر ایران به نقل از فرارو، روغن نباتی گیاهی یک صنعت جهانی است. در سال ۲۰۲۰ بیش از ۹۱ میلیارد پوند روغن نباتی گیاهی تولید شد و پیش بینی می‌شود این رقم تا سال ۲۰۲۷ به  ۱۲۷ میلیارد پوند افزایش یابد.
تقریبا یک سوم کالری موجود در رژیم غذایی شما احتمالا از این نوع روغن‌ها تأمین می‌شود که تاثیراتی بر متابولیسم ما دارد که علم پزشکی درباره آن اطلاعات کمی دارد. ارتباط بین روغن نباتی گیاهی و ضعف سلامت کاملا اثبات شده و با تحقیقات علمی مورد تایید قرار گرفته است. حذف آن از رژیم غذایی ما می‌تواند آفت‌های سلامت مدرن مانند سرطان، آلزایمر و بیماری پارکینسون را برطرف کند.
روغن نباتی گیاهی یک محصول صنعتی است که تا کمی بیش از ۱۵۰ سال پیش وجود نداشت. در هزاره‌های قبل از این که کشاورزی صنعتی چشم انداز ما را تغییر دهد بسیاری از جمعیت‌های انسانی به چربی‌های حیوانی مانند کره و چربی گوشت گاو متکی بودند.
سم شناسان که آزمایش‌های واقعی را روی روغن‌های نباتی در خانه‌ها و رستوران‌ها انجام می‌دهند متوجه می‌شوند که حتی قبل از پختن، روغن‌ها حاوی غلظت قابل توجهی سموم بالاتری نسبت به زمانی هستند که برای اولین بار در ظرف یا بطری ریخته شده اند.
 هنگامی که روغن برای تولید غذا گرم می‌شود چه در خانه‌های ما چه در رستوران‌ها یا در کارخانه‌های مواد غذایی فرآوری شده سموم بیش تری تشکیل می‌شود. با این وجود، اگر غذا دوباره گرم شود سموم بیش تری تشکیل می‌شود مانند زمانی که باقیمانده غذا گرم می‌شود.
آلدئید‌ها شاید خطرناک‌ترین دسته از خانواده‌های بسیاری از سموم موجود در روغن‌های نباتی باشند. این خانواده از مواد شیمیایی شامل فرمالدئید نگهدارنده جسد و بسیاری از سمومی است که دود سیگار را سرطان زا و برای بافت انسان تحریک آمیز می‌کند.
آلدئید‌های سمی که در روغن سرخ کردنی تشکیل می‌شوند می‌توانند در نهایت به غذا برسند. نتیجه پژوهشی در سال ۲۰۱۹ میلادی که در مجله نیچر منتشر شد نشان داد که یک وعده ۱۴۱ گرم سیب زمینی سرخ کرده در روغن نباتی گیاهی، ۲۵ برابر بیش‌تر از حد  قابل تحمل سازمان بهداشت جهانی، حاوی آلدئید‌های سرطان زا است.