طراحی و اعطای گرنت‌های ۱۰گانه در دانشگاه علم و صنعت

رئیس دانشگاه علم و صنعت خبر داد؛

رییس دانشگاه علم و صنعت از اعطای گرنت‌های ده‌گانه به اعضای هیئت‌علمی ودانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه در راستای رفع نیازهای کشور و ارتقای جایگاه دانشگاه در سطح ملی و بین‌المللی خبر داد.

رییس دانشگاه علم و صنعت از اعطای گرنت‌های ده‌گانه به اعضای هیئت‌علمی ودانشجویان تحصیلات تکمیلی این دانشگاه در راستای رفع نیازهای کشور و ارتقای جایگاه دانشگاه در سطح ملی و بین‌المللی خبر داد.
دکتر داوود یونسیان در گفتگو با مهر، با اشاره به توسعه فعالیت‌های دانشگاه علم و صنعت در حوزه پژوهش و فناوری گفت:با توجه به توانمندی اعضای هیأت‌علمی و پژوهشگران این دانشگاه که در سال‌های اخیر افتخارات بسیاری از جمله رتبه اول سرانه مقالات علمی و رتبه نخست از نظر تعداد مبلغ پروژه‌های صنعتی را در بین دانشگاه‌های صنعتی کشور کسب کرده‌اند، در قالب برنامه‌های متنوع حمایتی ۱۰ گرنت اختصاصی با هدف تقویت و رشد فزاینده فعالیت‌های پژوهش و فناوری دانشگاه برنامه‌ریزی شده است.
 اعطای گرنت مرجعیت علمی به اساتید دانشگاه
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران، در مورد «گرنت مرجعیت علمی» گفت: این گرنت به اساتیدی تعلق می‌گیرد که در هر سال، مقاله آن‌ها در یکی از چهار رسته «مجلات معتبر یک درصد برتر هر حوزه موضوعی در جهان»، «مقاله پر ارجاع»، «مقاله داغ» و «مقاله در جبهه تحقیق» منتشر شده باشد.
وی خاطر نشان کرد: این گرنت اولین‌بار اردیبهشت ۱۴۰۳ با کمک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوی به حدود ۴۰ نفر از اعضای هیأت‌علمی دانشگاه علم و صنعت اهدا شد که مبلغ آن صرف خرید تجهیزات و ملزومات پژوهشی می‌شود.
 اعطای ۳ نوع گرنت برای خرید تجهیزات و ملزومات پژوهشی
یونسیان با بیان این‌که دومین نوع گرنت، «گرنت خرید تجهیزات دانشکده‌ای» است، ادامه داد: این نوع گرنت طی فرآیندی چابک و بر اساس تعداد اعضای هیأت علمی، تعداد آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و نوع فعالیت دانشکده (بر اساس تجربی یا نظری بودن)، به دانشکده‌ها تعلق می‌گیرد تا در دو رسته خرید و تعمیر تجهیزات آزمایشگاهی، استفاده شود.
وی اظهار کرد: اعتبار فاز اول این گرنت، خردادماه ۱۴۰۳ به دانشکده‌های پانزده‌گانه دانشگاه ابلاغ شده و اعتبار فاز دوم آن نیز در نیمه دوم سال، ابلاغ خواهد شد.
به گفته رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران؛ سومین نوع گرنت، مربوط به «خرید تجهیزات توسط کل اعضای هیأت‌علمی» است. این گرنت، برای خرید تجهیزات و ملزومات پژوهشی و آزمایشگاهی در دو رسته دانشکده‌های عملی و دانشکده‌های نظری، به همه اعضای هیأت علمی تعلق می‌گیرد.
وی افزود: مبلغ این گرنت در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، به کلیه اعضای هیأت علمی دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی دانشگاه، ابلاغ و در جهت خرید تجهیزات پژوهشی تخصیص داده شد.
یونسیان در مورد گرنت «خرید تجهیزات برای آزمایشگاه مرجع مرکزی» دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد و گفت: یک کارگروه متشکل از ۱۰ عضو هیأت‌علمی دانشگاه تشکیل شده است و دستگاه‌های گران‌قیمت مورد نیاز دانشگاه که استفاده تحقیقاتی عام دارند، بر اساس اولویت فهرست شده‌اند.
وی خاطر نشان کرد: با استفاده از این گرنت، فاز اول ثبت سفارش و خرید بیش از ۱۰ دستگاه انجام شده و پیش‌بینی می‌شود که ظرف دو ماه آینده به دانشگاه وارد شوند.
وی افزود: همچنین در فاز دوم که در نیمه دوم سال جاری و با فرآیندی مشابه انجام می‌گیرد، تأمین و تجهیزات ضروری آزمایشگاه مرجع تکمیل خواهد شد. این تجهیزات جنبه استفاده عام دارند تا دانشکده‌های متعدد بتوانند از آن‌ها استفاده کنند.
وی ادامه داد: در فاز اول تعداد قابل توجهی تجهیزات CPU و GPU خریداری شده که در حال راه‌اندازی است. تأمین تجهیزات تکمیلی نیز برای نیمه دوم سال در دستور کار قرار دارد.
 گرنت‌های جذب پژوهشگر پسادکتری و سرباز نخبه
یونسیان با بیان این‌که گرنت «جذب پژوهشگر پسادکتری برای سرآمدان پژوهش و فناوری دانشگاه» در نظر گرفته شده است، گفت:امتیاز این گرنت به اعضای هیأت‌علمی که پنج درصد بالاترین امتیاز پژوهشی و فناوری در دانشگاه را کسب کرده‌اند، اعطا می‌شود تا بتوانند با حمایت دانشگاه در سال جاری یک پژوهشگر پسادکتری به انتخاب خود جذب کنند.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاه هزینه این پژوهشگر که ۸۰ درصد حقوق استادیار پایه یک است را به مدت یک سال متقبل می‌شود.
رئیس دانشگاه علم و صنعت همچنین به گرنت «جذب سرباز نخبه برای سرآمدان پژوهش و فناوری دانشگاه» اشاره کرد و توضیح داد:دانشگاه علم و صنعت برای اعضای هیأت‌علمی که جزو ۵ تا ۱۵ درصد بالای فهرست امتیازات پژوهش و فناوری دانشگاه هستند، این امتیاز را قائل شده که با هزینه دانشگاه، یک تا دو سرباز نخبه را به عنوان دستیار پژوهشی خود به‌کار گیرند.