پیاده‌روی و دویدن‌ نرم در جلوگیری از پوکی استخوان موثر است

فوق تخصص روماتولوژی:

یک فوق تخصص روماتولوژی گفت: فعالیت ورزشی مناسب مانند پیاده‌روی و دویدن‌ نرم در جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی دارد.

یک فوق تخصص روماتولوژی گفت: فعالیت ورزشی مناسب مانند پیاده‌روی و دویدن‌ نرم در جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی دارد.
دکتر پرویز صوفیوند با بیان اینکه پوکی استخوان شایع‌ترین بیماری متابولیک استخوان است که در تمام دنیا شیوع دارد، اظهار کرد: متأسفانه تا زمانی که فرد دچار عارضه‌ای مانند شکستگی نشود، این بیماری هیچگونه علائم خاصی ندارد.
وی با تاکید بر اینکه پوکی استخوان را باید از سنین جوانی و نوجوانی مورد توجه قرار داد، گفت: حداکثر تراکم استخوان را در سن ۲۲ سالگی داریم و بعد از آن حتی در صورت تغذیه اصولی و مناسب به تدریج تراکم استخوان کاهش می‌یابد، به نحوی که سالیانه یک تا دو درصد از تراکم استخوان کاسته می‌شود که این میزان برای بانوان  بعد از سن یائسگی دو برابر می‌شود.
وی درخصوص عواملی که پوکی استخوان را تشدید می‌کند، گفت: مصرف کم کلسیم که منبع اصلی آن لبنیاتی مانند شیر، ماست، دوغ و... است عامل بسیار مهمی برای پوکی استخوان می‌باشد. در کنار آن متاسفانه در جامعه امروزی کم تحرکی بسیار شایع است و یکی از عواملی است که استخوان سازی را کاهش می‌دهد، بنابراین انجام حرکات و فعالیت‌های ورزشی بسیار حائز اهمیت است.
به گفته این فوق تخصص روماتولوژی بیماری‌های التهابی، روماتیسمی، گوارش تیروئید و پاراتیروئید نیز از دیگر عوامل پوکی استخوان هستند.
وی با بیان اینکه سوء تغذیه از دیگر عواملی می‌باشد که ممکن است باعث پوکی استخوان شود، گفت: در کنار این عوامل مصرف نوشابه، الکل، سیگار و بعضی از اقلام دارویی ضد تشنج و کورتون هم تشدید کننده پوکی استخوان هستند.
صوفیوند با اشاره به اینکه راه تشخیص پوکی استخوان معمولاً تراکم سنجی است، گفت:تراکم سنجی شرایط و سن مشخصی دارد، اما معمولاً برای خانم‌های بالای ۶۵ سال و آقایان بالای ۷۰ سال و یا خانم‌های زیر 60 سالی که دارای یائسگی زودرس هستند، تراکم‌سنجی انجام می‌شود.
به گفته صوفیوند برای افرادی که بیماری زمینه‌ای مثل پرکاری پاراتیروئید دارند و یا در عکس رادیولوژی آنها شکستگی و پوکی استخوان دیده شده نیز معمولاً سنجش تراک استخوان انجام می‌شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، این فوق تخصص روماتولوژی با بیان اینکه مقابله با پوکی استخوان هم سه پایه اصلی دارد، گفت: فعالیت‌های ورزشی همراه با فشار به استخوان مانند پیاده‌روی و دویدن‌های نرم و در کنار آن مصرف شیر و لبنیات و مواد غذایی دارای کلسیم و ویتامین D بسیار کمک کننده است. همچنین مصرف داروهایی مانند کلسیم و ویتامین D و داروهای جلوگیری از پوکی استخوان بسیار حائز اهمیت است که همکاران پزشک ما تجویز می‌کنند.