تحمیل گرانی فزاینده برمردم

وضعیت اقتصادی در کشور به رقم وعده ها و اعلام برنامه های مختلف همچنان رو به افول است و این رکود و تورم کمر مردم جامعه را خم کرده است.

تحمیل گرانی فزاینده برمردم

وضعیت اقتصادی در کشور به رقم وعده ها و اعلام برنامه های مختلف همچنان رو به افول است و این رکود و تورم کمر مردم جامعه را خم کرده است.
حرف زدن از اقتصاد به منزله پرداختن به مسئله واردات و صادرات و تجارت و بازرگانی نیست، بلکه درباره زندگی روزمره و معاش مردم دغدغه داریم.
نمی توان فشارهای معیشتی مردم را نادیده گرفت و حرف از توسعه و گشایش زد.
این مسئله را نمی توان امری عادی تلقی کرد و منتظر اتفاق و معجزه ای برای بهبود شرایط بود. مضاف بر این مسئله باید بر عوامل تشدید کننده این فشارهای فزاینده بر مردم اشاره کرد.
شاید نتوان انتظار رونق یکباره و دفعی را در اقتصاد داشت،اما باید جلوی برخی نوسانات در بازار قیمت ها را گرفت تا زندگی عادی مردم به ویژه قشر ضعیف و حقوق بگیر جامعه بیش از این متزلزل نگردد.
امروز بازار ارز در کشور یکی از اصلی ترین عوامل تشدید کننده فشار اقتصادی و معیشتی برمردم است.
نرخ دلار طی مدت اخیر مدام در حال افزایش است و اثرگذاری آن بر قیمت دیگر کالاها و خدمات به صورت مستقیم قابل مشاهده است. برخی مسئولان مدعی اثرگذاری میزان تقاضا در بازار ارز هستند، درحالی که این موضوع مربوط به قشر بسیار محدودی است که درآمد و سرمایه ای دارند و در این نوسانات به دنبال نبض گیری از بازار یا حفظ سرمایه خود در برابر تورم هستند.
اما وضعیت برای دیگر اقشار جامعه که نه سرمایه ای دارند و نه نقشی در عرضه و تقاضای دلار، به شدت سخت و طاقت فرسا گردیده است.
به بیانی دیگر گرانی نرخ ارز اثرات منفی خود را بر اقشاری وارد می کند که اساسا دخلی به آن ندارند.
همانطور که در ابتدا گفته شد حرف از تحول و معجزه در اقتصاد نیست و شرایط کشور و محدودیت های خارجی مدنظر هست اما کنترل همین شرایط از وظایف اصلی دولت و سایر نهادهای اقتصادی و نظارتی است.
مردم انتظار دارند تا مسئولان شرایط موجود را حفظ کنند و حداقل اجازه ندهند نوسانات قیمت ها و تورمی به صورت روزانه رکورد زنی کنند.
مسئولان باید این گزاره را درک کنند و آن را باور نمایند که وضعیت مردم به لحاظ معیشتی و اقتصادی به شدت خراب است و دیگر ظرفیتی برای تحمل فشار بیشتر نیست، لطفا شرایط را کنترل کنید.