رب گوجه صنعتی یا خانگی؟

یک دکترای تخصصی بهداشت می‌گوید:رب گوجه خانگی معمولاً در شرایط کنترل نشده تولید می‌شود.

رب گوجه صنعتی یا خانگی؟

یک دکترای تخصصی بهداشت می‌گوید:رب گوجه خانگی معمولاً در شرایط کنترل نشده تولید می‌شود.
الهه عسکری در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد:رب گوجه یکی از محصولات مهم در صنایع غذایی است که در منازل نیز تولید می‌شود.
وی افزود:در رب گوجه صنعتی ویژگی‌های رنگ و طعم آن به دلیل فرآیند تبخیر در خلاء، که فشار کم و در نتیجه شرایط دمای پایین را فراهم می‌کند، بهتر حفظ می‌شود.
عضو هیات علمی و متخصص بهداشت موادغذایی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اضافه کرد:در تولید رب گوجه خانگی، حذف آب از پوره گوجه در فشار اتمسفر انجام می‌شود که تبخیر را دشوار می‌کند و به زمان پخت طولانی نیاز است.
عسکری افزود: گاهی اوقات رب گوجه‌ خانگی با قرار گرفتن پوره در معرض نور خورشید به دست می‌یابد.رب گوجه خانگی معمولاً در شرایط کنترل نشده تولید می‌شود.
این متخصص یادآور شد:حرارت‌دهی طولانی در فرآیند تولید رب گوجه خانگی ممکن است باعث کاهش محتوای لیکوپن، ویتامین سی، ارزش آنتی اکسیدانی، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی آن شود.
دکترای تخصصی بهداشت گفت:رب گوجه‌ صنعتی بیشتر از رب گوجه‌ خانگی دارای ریزمغذی‌هایی مانند آنتی‌اکسیدان‌ها، ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی است.
وی گفت:در ضمن رب صنعتی چون pH اسیدی دارد، پاستوریزه می‌شود و نمک هم دارد پس نیاز به نگهدارنده ندارد.
عسکری تصریح کرد:در مجموع به نظر می‌رسد رب گوجه صنعتی استاندارد (غیر تقلبی) نسبت به رب خانگی برای سلامتی مناسب‌تر است.