ورود استان ایلام به مناطق سبز کشور

توسعه گازرسانی شهری و روستایی استان ایلام با هدف محرومیت‌زدایی در مناطق مختلف آن در سایه تلاش و کوشش کارکنان شرکت گاز، سبب شده است این استان عنوان سبز را به لحاظ گازرسانی از آن خود کند.

ورود استان ایلام به مناطق سبز کشور

توسعه گازرسانی شهری و روستایی استان ایلام با هدف محرومیت‌زدایی در مناطق مختلف آن در سایه تلاش و کوشش کارکنان شرکت گاز، سبب شده است این استان عنوان سبز را به لحاظ گازرسانی از آن خود کند.
به گزارش شانا، روند افزایشی ظرفیت پالایش گاز و به دنبال آن توسعه شبکه گازرسانی سبب شده است تا آوازه این نعمت طبیعی در نقاط دورافتاده کشور بپیچد؛ رخدادی مهم که شرکت ملی گاز ایران متولی آن است و این مهم را مجدانه پیگیری می‌کند تا آنجا که بر اساس گزارش تازه منتشر شده این شرکت، اکنون  ۹۸.۹۷ درصد خانوارهای شهری، ۸۶.۱۱ درصد خانوارهای روستایی و درمجموع ۹۵.۵۴ درصد کشور زیرپوشش گاز قرار گرفته‌اند.
نکته حائز اهمیت در گازرسانی، در نظرگرفتن جغرافیای هر منطقه و دستیابی تمام استان‌ها و مناطق ناهموار و سخت گذر از این نعمت الهی است؛ نعمتی که لبخند رضایت را برای مردم استان‌های مختلف کشور از جمله ایلام به ارمغان آورده است. ایلام ازجمله استان‌های مرزی و کم‌برخوردار به شمار می‌رود که با همت و تلاش شرکت گاز این استان، نشان سبز را از لحاظ توسعه گازرسانی به خود اختصاص داده است.  
 بهره‌مندی ۱۰۰ درصدی جمعیت شهری ایلام از نعمت گاز
محمود کشاورز،  مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و ۹۹ درصد جمعیت روستایی این استان از نعمت گاز طبیعی برخوردارند، گفت: با این عملکرد، استان ایلام به مناطق سبز کشور از لحاظ توسعه سرانه گازرسانی رسیده و این مهم در سایه تلاش و کوشش کارکنان آن محقق شده است.  
وی با اشاره به اینکه هم‌اکنون ۲۶ شهر این استان زیرپوشش گاز قرار دارند، درباره گازرسانی به روستاهای این استان نیز گفت: استان ایلام دارای ۶۳۷ روستاست که از این تعداد تاکنون به ۵۸۷ روستا گازرسانی شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان ایلام تصریح کرد: ۵۰ روستای باقیمانده این استان نیز به دلیل شرایط خاص ازجمله کد روستا (مناطقی که در تقسیم‌بندی استانی به‌عنوان روستا ثبت شده‌اند، اما به دلایلی مانند مهاجرت، سخت‌گذر بودن، کمی جمعیت آن خالی از سکنه شده‌اند)؛ از لحاظ سرانه کشوری مصوب برای گازرسانی، فاقد توجیه اقتصادی برای گازرسانی به شمار می‌آیند.
کشاورز به چالش‌های حوزه گازرسانی به روستاهای باقیمانده استان اشاره کرد و ادامه داد: با توجه ‌به اسناد بالادستی و لزوم رعایت توجیه‌پذیری اقتصادی گازرسانی، هزینه گازرسانی به هر خانوار ۴۵۰ میلیون ریال است و هم‌اکنون تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار از نعمت گاز طبیعی برخوردار هستند، از این رو گازرسانی به ۵۰ روستای باقیمانده امکان پذیر نیست.
 گازرسانی به یک هزار و ۳۹۹ واحد صنعتی
وی درباره وضعیت گازرسانی به صنایع و کارگاه‌های تولیدی با اشاره به اینکه به منظور توجه به تولید تاکنون یک هزار و ۳۹۹ واحد صنعتی در نقاط مختلف استان گازدار شده است، گفت: به‌منظور تحقق نام‌گذاری سال در جهت رونق تولید و اشتغال پایدار و توجه به صنایع، این مجموعه در چند سال اخیر به صنایع تولیدی از لحاظ گازرسانی توجه ویژه‌ای داشته است.