توسعه معابر پیاده راهی در بافت تاریخی شهر

شهردار منطقه ۸ تبریز:

شهردار منطقه ۸ تبریز گفت:با بیان اینکه این منطقه به لحاظ تاریخی و فرهنگی بودن آن از سایر مناطق متمایز است، اظهار داشت:وسعت حوزه شهرداری منطقه ۸ تبریز ۳۸۷هکتار بوده و زیر ۲ درصد کل مساحت تبریز می باشد، ولی از اهمیت بسیار بالایی در میان مناطق برخوردار است.

تبریز-توفیقی
شهردار منطقه ۸ تبریز گفت:با بیان اینکه این منطقه به لحاظ تاریخی و فرهنگی بودن آن از سایر مناطق متمایز است، اظهار داشت:وسعت حوزه شهرداری منطقه ۸ تبریز ۳۸۷هکتار بوده و زیر ۲ درصد کل مساحت تبریز می باشد، ولی از اهمیت بسیار بالایی در میان مناطق برخوردار است.
حسین منیری فر افزود:قسمتی از منطقه شامل بازار تاریخی تبریز و مسجد کبود بوده و از سوی یونسکو به ثبت رسیده است و بخش های دیگر آن شامل بافت تاریخی و قسمت زیادی هم از این منطقه شامل بافت فرسوده می باشد که بعضا در مواردی این سه مورد منطبق بر هم هستند؛ یعنی هم شامل محور تاریخی و فرسوده بوده و هم در محور بازار قرار دارند. این ها بخشی از چالش هایی هستند که شهرداری منطقه۸ تبریز با آنها مواجه است.
منیری فر گفت: شهرداری منطقه ۸ تبریز در بحث بودجه فاصله زیادی با سایر مناطق ندارد و بودجه سالانه این منطقه حدود ۹۳۰ میلیارد تومان می باشد. یکی از نقاط تمایز این منطقه با سایر مناطق این است که پروژه های در دست اجرا شامل مرتفع سازی و فضای سبز نمی شود و عمده پروژه های در دست اجرا و اقدام را بهسازی، نگهداری،کف سازی و جداره سازی تشکیل می دهد.
پیاده راه سازی یکی از مهمترین اقدامات و طرح هایی بود که از ادوار گذشته در شهرداری منطقه۸ تبریز اجرا شده؛ به عنوان نمونه اجرای پروژه پیاده راه تربیت برای نخستین بار در سطح تبریز با سنگهای اسپراخون شروع و به مرور توسعه داده شد و وارد رهلی بازار و از آنجا به طرف بازار شیشه گرخانه و کوچه پستخانه شده وسپس وارد کره نی خانه و از آنجا در نهایت وارد بازار تبریز شده و کل بازار تبریز کف سازی شد.
شهردار منطقه ۸ تبریز سنگ فرش بازار تبریز و حذف آسفالت از معابر بازار را یک اقدام مهم و تاریخی عنوان کرده و گفت: اجرای سنگ فرش نسبت به آسفالت کاری بسیار سخت تر است، بعضا اعتراضاتی هم شد
نخاله برداری در میان راسته ها و سنگفرش کردن معبر سخت بود اما پروژه با قدرت ادامه پیدا کرد و هم اکنون شاهد سنگفرش مقاوم و زیبای معابر بازار تاریخی تبریز هستیم.
یکی از مهمترین مزایای سنگفرش معابر بازار تبریز این بود که باعث شد این بازار تاریخی از شر رطوبت نجات پیدا کند چون آسفالت عایق رطوبت است و در نتیجه بخش زیرین بازار کلا مرطوب بود ولی تبادل هوا در سنگفرش نسبت به آسفالت بهتر انجام می گیرد و دیگر شاهد رویت رطوبت در زیرزمین های بازارتاریخی تبریز نیستیم که شاهد این ماجرا بازار مظفریه است که زیرزمین های مغازه های موجود در این راسته که قبلا غیر قابل سکونت بود هم اکنون کاملا خشک هستند و به اجاره صنوف واگذار می شوند.
شهردارمنطقه ۸ تبریز در بخش دیگری از این گفتگو از اقدامات و تلاش های صورت گرفته برای ایجاد تعامل بیشتر با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در راستای منافع مردم و شهر در حوزه این شهرداری خبر داد و گفت: در این راستا نخستین اقدامی که صورت دادیم به حداقل رساندن تفاوت دیدگاه ها با اداره کل میراث فرهنگی استان از راه گفتمان و یافتن زبان مشترک بود. تلاش کردیم با اجرای برنامه های مشترک بیش از گذشته تعامل داشته باشیم و  تعاملات و ارتباطات را گسترش دادیم و انصافا نیز مدیرکل محترم میراث فرهنگی استان استقبال و همکاری نمود و سپس برای نخستین بار شهردار منطقه ۸ را عضو شورای راهبردی بازار تاریخی تبریز کردند که یک اقدام مهم برای حفظ و نگهداری بهتر این بازار ارزشمند تاریخی بود.