برنامه‌ای برای انتقال آب از کردستان به استان‌های همجوار نداریم

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان:

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان، سد آزاد کردستان آنقدر غنی نیست که بتواند نیاز آبی استان‌های همجوار را تامین کند و برنامه‌ای برای انتقال آب از کردستان به استان‌های همجوار نداریم.

برنامه‌ای برای انتقال آب از کردستان  به استان‌های همجوار نداریم

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان، سد آزاد کردستان آنقدر غنی نیست که بتواند نیاز آبی استان‌های همجوار را تامین کند و برنامه‌ای برای انتقال آب از کردستان به استان‌های همجوار نداریم.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، کیومرث حبیبی اظهار کرد:آب چندانی در سد آزاد وجود ندارد که بتوانیم آن را به دیگر استان‌ها منتقل کنیم و  تا زمانی که بنده در این مسئولیت باشم هیچ آبی برای انتقال به هیچ استان همجواری نخواهیم داشت.
وی با اشاره به انتقال آب از سد آزاد تا سد قوچم برای تامین نیاز ابی شهرستانهای قروه و دهگلان در حوزه آب آشامیدنی، افزود: قطر این لوله از سد قوچم تا دهگلان، هزار و ۱۰۰ میلیمتر، از دهگلان به قروه ۹۰۰ میلیمتر است و از قروه تا دزج به ۲۰۰ میلیمتر کاهش پیدا می‌کند، بنابراین ما هیچ برنامه‌ای برای انتقال آب نداریم و آبی هم در سطح آزاد وجود ندارد که بتواند نیاز استان‌های همجوار را برطرف کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان، تاکید کرد:از سویی، نیاز آب شرب سنندج و نیز کشاورزی، صنعت و شرب شهر‌های قروه و دهگلان به حدی است که هیچ منبع مازادی برای انتقال باقی نمی‌ماند.
حبیبی ادامه داد:برای حوزه کشاورزی انتقال آب از سد ژاوه نیز در نظر گرفته شده است که از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی انتظار داریم تا کمک کنند که کشاورزی استان هم بتوانند از این طرح  در منطقه شرق استان بهره‌مند شود.
وی درباره مزایای این طرح‌ها اظهار کرد: اهمیت کشاورزی در شرق استان بسیار ویژه است و اگر این طرح به سرانجام برسد با کاهش فشار بر چاه‌های کشاورزی، زنجیره تولید و صنعت در شرق استان تقویت می‌شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان گفت:صنایع نوپای فولاد در شهرستان قروه در دست اجراست که نیازمند به آب و منابع آبی است و سعی می‌کنیم در ابتدا از پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر قروه برای این منظور استفاده و آب شرب سد قوچم جایگزین آب شرب شود.
وی اضافه کرد: در تلاشیم نه تنها در توسعه صنعتی، بلکه در جبران کمبود آب شرب شهرستان قروه، طرح انتقال آب از سد قوچم تا اسفند ۱۴۰۴ در صورت تامین اعتبار به سرانجام برسد و از آنجا که این آب، آب بسیار با کیفیتی است در درجه اول برای شرب استفاده می‌شود.