افزایش ظرفیت جذب دانشجو پزشکی نیاز به بودجه ۳۶ همتی دارد

معاون آموزشی وزارت بهداشت:

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای افزایش ظرفیت جذب دانشجوی رشته پزشکی بودجه ۳۶ هزار میلیاد تومانی نیاز داریم.

افزایش ظرفیت جذب دانشجو پزشکی نیاز  به بودجه ۳۶ همتی دارد

معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای افزایش ظرفیت جذب دانشجوی رشته پزشکی بودجه ۳۶ هزار میلیاد تومانی نیاز داریم.
به گزارش ایسنا، سید جلیل حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اولین اجلاس حضوری روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی که در وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به اهمیت جنبه اخلاقی در آموزش پزشکی اظهار کرد: اهمیت اخلاق آموزش به خصوص در علوم پزشکی که در خصوصی‌ترین مسائل جسمی و منابع اخلاقی به آن توجه ویژه‌ای شده از آن جهت است که دانشجویان از اساتید شخصیت‌یابی دارند و ناخودآگاه بر اساس فطرت انسانی رفتار خودشان را مشابه نگرش و رفتار اساتید شکل خواهند داد،‌ نگرش به دانش علوم پزشکی نه فقط یک آموزش بلکه یک چارچوب فکری و زندگی شخصی و اجتماعی است.
حسینی با اشاره به اقدامات اخیر در بخش آموزش بیان کرد: در خصوص حوزه آموزش اقدامات فراوانی انجام و مقرر شده که شورای دانشگاه با حضور روسای دانشکده و مراکز تحقیقاتی به طور منظم برگزار شود، بحث تفاهم اجتماعی که وزیر بهداشت نیز به آن اشاره داشت، در قالب گفت و گو با دانشجویان و اساتید و بازدید از روندهای آموزشی، ملاقات با نخبگان دانشجویی،‌ همایش آموزش پزشکی و به خصوص اساتید بالینی فرایند پژوهشی و استفاده از هوش مصنوعی،‌ جذب دانشجویان خارجی با نظام دقیق،‌ بررسی کیفیت تحصیلی دانشجویان، جذب ۴۰ هزار دانشجوی خارجی مطابق برنامه هفتم،‌ تاسیس مراکز و زیرساخت‌های جدید برای بخش آموزشی مورد پیگیری قرار گرفته است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامه ریزی بیست ساله و توسعه آموزش عالی بر اساس مبانی کمی و کیفی تداوم نیروی انسانی و آمایش سرزمین صورت گرفته است، اظهار کرد: با اعتبار بخشی و رتبه بندی تا سال ۱۴۰۸ سند توسعه در دست اقدام است که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشیم، این سند برنامه ریزی صحیح در حوزه آموزش علوم پزشکی و کاهش هزینه‌ها را خواهد داشت.
وی ادامه داد: جلسات فراخوان برای جذب هیات علمی به زودی برگزار خواهد شد، موضوع نیروهای قراردادی و تبصره ۷ ماده ۱۴ به خوبی در حال پیشرفت است،‌ آیین نامه ارتقاء در بازنگری است. در خصوص تغییرات نیروی تخصصی ما امسال هم ۵ تا ۱۰ درصد را در اختیار دانشگاه قرار دادیم. بحث معیشت اساتید نیز مورد بررسی قرار گرفته است. گزارش هایی در خصوص کمبود انگیزه هیئت علمی نیز مطرح شده است،‌ برای حل این مشکل به طور مستقیم با اساتید در تماس باشید و از نظرات آنها استفاده کنید، در بخش معاونت آموزشی نیز مقرر شده است که از نظرات آنها نیز استفاده شود.
حسینی با اشاره به افزایش ظرفیت جذب دانشجو در حوزه پزشکی بیان کرد:در سال ۱۴۰۰ حدود ۸ هزار پذیرش در حوزه پزشکی و دندانپزشکی داشتیم که با احتساب ۲۰ درصد افزایش در سال ۱۴۰۳ ظرفیت پذیرش به ۱۴۲۸۲ نفر رسیده است.
وی ادامه داد:با افزایش جذب دانشجو در این بخش ما با کمبود ۲۵ هزار تخت برای آموزش مواجه هستیم که این کمبود برای بخش های مختلف به این میزان است برای علوم پایه ۲۹۰۰ تخت، برای بالینی۲۳۰۰ تخت و با افزایش ناگهانی جذب در بخش دندانپزشکی شاهد کمبود ۲۶۰۰ یونیت هستیم در کنار کمبود این تجهیزات، بحث کمبود هیات علمی نیز مطرح است.
حسینی بیان کرد: فیلم و عکس های کلاس‌های متراکم و خوابگاه‌های پرتعداد را در جلسات با شورای انقلاب فرهنگی و حتی صداوسیما نشان دادیم متاسفانه بودجه این افزایش ظرفیت دیده نشده و رقم آن در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نیز بسیار ناچیز بوده است، پیشنهاد ما این است که یک دوره تنفس از سال ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۷ صرف خرید تجهیزات آموزشی شود و نامه نگاری های با رئیس سازمان برنامه بودجه شد و بنا به بررسی های صورت گرفته برای این افزایش ظرفیت نیازمند بودجه ۳۶ هزار میلیاد تومان نیاز داریم تا در این فاصله تنفس برای همه دانشگاه ها در بخش های مختلف خوابگاه و سلف سرویس و زیر ساخت  ۱۹ هزار میلیارد تومان نیاز است و هزینه سایر تجهیزات آزمایشگاهی نیز محاسبه شده است.