رژیمهای غذایی بد میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را افزایش دهد، عملکردهای حیاتی بدن را مختل کرده و در برخی موارد حتی طول عمر را کوتاه کند.
رژیمهای غذایی بد میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را افزایش دهد، عملکردهای حیاتی بدن را مختل کرده و در برخی موارد حتی طول عمر را کوتاه کند.
به گزارش بهداشت نیوز، تغذیه در کنار ورزش و فعالیت جسمانی به عنوان دو زیر مجموعه اصلی سبک زندگی نقش مهمی در سلامت کلی ما دارند. تغذیه سالم اما به باور بسیاری از متخصصان پایه اصلی حفظ سلامت جسمانی است. در حالی که برخی از غذاها ما را تغذیه و تقویت میکنند، برخی دیگر میتوانند به مرور زمان به بدن ما آسیب برسانند.انتخاب رژیمهای غذایی بد میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را افزایش دهد، عملکردهای حیاتی بدن را مختل کرده و در برخی موارد حتی طول عمر را کوتاه کند. در این مطلب به چند غذای رایجی که میتوانند بر سلامت و طول عمر تاثیر منفی بگذارند اشاره شده است.
گوشتهای فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده مانند سالامی، مرغ منجمد یا سوسیسها اغلب به گونهای درست شدهاند که دارای طعم مطبوعی هستند اما خطرات زیادی برای سلامتی دارند. مواد اصلی نگهدارنده این گوشتها با نیتراتها و نیتریتها هستند این مواد با افزایش خطر ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ ارتباط دارند.
نوشیدنیهای قندی و شیرین
نوشابههای گازدار، نوشابههای انرژیزا و سایر نوشیدنیهای شیرین مملو از قندهای اضافهشده هستند که مصرف آنها مشکلات زیادی را برای بدن ما ایجاد میکنند. مصرف بیش از حد قند منجر به افزایش وزن، مقاومت به انسولین و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و مشکلات کبدی میشود.
غلات تصفیه شده
غلات تصفیه شده مانند نان سفید، برنج سفید، و ماکارونی در بسیاری از خانوادههای ایرانی و خیلی از خانوادههای کشورهای آسیایی پایه اصلی بسیاری غذاها هستند. با این حال، آنها بسیار فرآوری شده و فاقد مواد مغذی ضروری مانند فیبر، ویتامینها و مواد معدنی هستند.
غذاهای سرخ شده
سیب زمینی سرخ کرده، مرغ سرخ شده و حلقههای پیاز ممکن است خوشمزه باشند، اما برخی از مضرترین غذاها برای سلامتی شما هستند. غذاهای سرخ شده اغلب در روغنهایی با چربی ترانس پخته میشوند که منجر به افزایش سطح کلسترول بد(LDL) و کاهش کلسترول خوب (HDL) میشوند. این امر خطر بیماری قلبی و سکته را افزایش میدهد.
تنقلات بسته بندی شده
چیپس، کراکر و سایر تنقلات بسته بندی شده مملو از افزودنیهای ناسالم، نگهدارندهها و نمک هستند. مصرف بیش از حد سدیم کلرید (نمک خوراکی) در این تنقلات میتواند منجر به فشار خون بالا، مشکلات کلیوی و افزایش خطر سکته شود. به جای این که به سراغ این میان وعدهها بروید، جایگزینهای سالم تری مانند آجیل، دانهها یا میوههای تازه را در نظر بگیرید.
منبع:همشهری آنلاین