ایران تا ۱۴۳۰ سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود

رئیس سازمان بهزیستی:

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال ۱۴۳۰ بالای ۳۰ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال دارند یعنی جامعه در آن زمان شدیداً سالخورده است و احتمالاً در آن سال ما سالخورده‌ترین کشور جهان خواهیم بود.

ایران تا ۱۴۳۰ سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال ۱۴۳۰ بالای ۳۰ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال دارند یعنی جامعه در آن زمان شدیداً سالخورده است و احتمالاً در آن سال ما سالخورده‌ترین کشور جهان خواهیم بود.
به گزارش مهر، جواد حسینی در مراسم توانمندسازی زنان سالمند و مراسم رونمایی از طرح بهزیست محله با تبریک ایام شعبانیه گفت:یکی از جدی‌ترین مسائل کشور امروز مسئله سالمندی ایران در آینده است. در مدت حدود ۴ ماه حضور من در سازمان بهزیستی ۴۰ جلسه در خصوص سالمندی برگزار کردیم.۱۷۰ مأموریت در سازمان بهزیستی داریم در حالی که کمتر از یک درصد منابع کشور به بهزیستی اختصاص می‌یابد با این وجود ناچار شدیم به مساله پرحاشیه سالمندی ورود پیدا کردیم.
وی با بیان اینکه سالمندی یک سوم از عمر هر فرد را به خود اختصاص می‌دهد گفت: میانگین بازنشستگی کشور در حال حاضر ۵۲ سالگی است و امید به زندگی ۷۶ سال است. یعنی ۲۵ سال سوم عمر انسان در سالمندی است.
رئیس سازمان بهزیستی افزود:امروز ۱۲ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال سن دارند یعنی ما جامعه ما وارد سالمندی شده است. در سال ۱۴۳۰ بالای ۳۰ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال دارند یعنی جامعه در آن زمان شدیداً سالخورده است و احتمالاً در آن سال ما سالخورده‌ترین کشور جهان خواهیم بود.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه ما تنها به سالمندان معلول نباید توجه کنیم گفت: در سپهر برنامه‌های دبیرخانه سالمندی کشور تنها سالمندان معلول یا سالمندان سرپرست خانوار وجود ندارند بلکه همه سالمندان و آینده آنان مورد توجه دبیرخانه سالمندی کشور است. البته این بدین معنا نیست که بهزیستی باید همه خدمات به سالمندان را ارائه دهد؛ دبیرخانه سالمندی باید کل خدمات ارائه شده توسط همه دستگاه‌های عمومی را مطابق قانون، پای کار بیاورد تا به سالمندان خدمت دهند.
حسینی با اشاره به ضرورت توجه به شهر دوستدار سالمند گفت: شهر دوستدار سالمند در حقیقت شهر دوستدار انسان است و چنین شهری آرمان جامعه بشری است. در حالی که امروز شهر ما دوستدار انسان نیست. وقتی یکی از ادارات ما برای سالمندان یا معلولان دسترس پذیر نیست؛ آن ساختمان و اداره بیمار است و آن بیمار را باید درمان کرد باید ادارات و ساختمان‌ها را برای معلولان و سالمندان دسترس پذیر نمود.
رئیس سازمان بهزیستی افزود: بسیاری از سالمندان امروز تنها هستند فرزندی ندارند و یا فرزندان کمی دارند؛ خودشان هم مهارتی برای مراقبت از خود ندارند؛ انجمن‌ها و تشکل‌ها در مراقبت از سالمندان و مراقبین سالمندی از ارزان‌ترین و در دسترس پذیرترین مشاغل موجود است.
رئیس سازمان بهزیستی گفت:ما در زمینه ایجاد نشاط مشکل داریم ما در ایجاد نشاط اجتماعی با مشکل مواجه هستیم. خصوصاً برای ایجاد نشاط میان سالمندان با موانع و مشکلاتی مواجهیم.با گروه‌های هنری صحبت کردیم که سالمندان در همین مراکز با هنرهای خود، با نشاط سازند. معتقدم هنر و ورزش بهترین راه توانمندسازی و افزایش شور و نشاط در میان سالمندان است.