هرمزگان، میزبان هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان خبر داد:

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت:هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی از ۵ تا ۸ اردیبهشت‌ماه در هرمزگان برگزار می شود.

هرمزگان، میزبان هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران

بندرعباس-شهین صادقی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان گفت:هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی از  ۵ تا ۸ اردیبهشت‌ماه در هرمزگان برگزار می شود.
فرخنده جلالی با اشاره به  سیاست تمرکززدایی در برگزاری جشنواره‌های هنری گفت:این مساله  نقش مهمی در معرفی ظرفیت‌های فرهنگی مناطق مختلف کشور دارد.
وی اظهار داشت:قطعاً نگاه وسیعی که معاون هنری وزارت متبوع و شخص دکتر رضایی در تمرکززدایی استان ها دارند؛ با توجه به رویدادهایی که در هرمزگان برگزار شده بود و مورد بررسی قرار دادند؛ از بین چندین متقاضی استانی، استان هرمزگان این میزبانی را تحویل گرفت.امیدواریم که میزبان شایسته ای در کنار هنرمندان هرمزگان، بخصوص بخش موسیقی برای این رویداد باشیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان از تغییر زمان برگزاری این رویداد خبرداد و افزود:برخلاف سال‌های گذشته که جشنواره در اسفند برگزار می‌شد، امسال با پیشنهاد استان هرمزگان و موافقت دبیرخانه، به اردیبهشت‌ماه منتقل شده تا مردم بتوانند بیشترین بهره را از این رویداد ببرند.
فرخنده جلالی ابراز کرد:هم‌زمانی این جشنواره با روز ملی خلیج فارس، فرصتی بی‌نظیر برای نمایش ظرفیت‌های فرهنگی و موسیقایی جنوب کشور خواهد بود.
وی با اشاره به حضور گسترده هنرمندان موسیقی  از سراسر کشور در هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی  تاکید کرد:این رویداد از 5 تا ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار می‌شود و ۸۵ هنرمند از استان‌های مختلف همچون سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، کردستان، زنجان، خوزستان، آذربایجان، فارس، بوشهر، ایلام، مازندران، گیلان، لرستان، خراسان شمالی، جنوبی و رضوی، گیلان، سمنان و...در این جشنواره حضور خواهند داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ادامه داد:گروه های مختلف در قالب تک نوازی، دو نوازی و گروه نوازی به اجرای برنامه خواهند پرداخت.
جلالی همچنین از مشارکت گروه‌های مطرح موسیقی هرمزگان همچون نوبان، شباب، آی‌دوستک و همچنین حضور استاد قنبر راستگو و موسی کمالی در این جشنواره خبر داد و گفت :چند پیش درآمد و پیش برنامه را درباره آیین های کمتر پرداخته شده در هرمزگان طراحی کرده ایم که امروز شاهد آیین رمضان خوانی به عنوان احیاء و بازآفرینی آیین و سنت های مردم هرمزگان در ماه مبارک رمضان هستیم. این پیش درآمد بازآفرینی آیین هایی است که کم کم دارند به فراموشی سپرده می شوند.
وی افزود:در بخش رمضان خوانی همکاران من در با همراهی هنرمندان انجمن موسیقی، انجمن نمایش و پژوهشگرانی که پژوهش های بسیار مفیدی در این مورد داشته‎اند، از حضورشان بهره مند خواهیم شد.دومین پیش درآمد ما نوروزخوانی و استقبال از سال جدید خواهد بود که بخش دوم به عنوان فراخوان پیش درآمد نوروزخوانی منتشر خواهد شد.
 مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان  بازوی قدرتمندی برای تقویت بخش رسانه وزارت فرهنگ و ارشاد
نادره رضایی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز دراین  نشست خبری از فرخنده جلالی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان  به عنوان بازوی خوب و قدرتمندی برای تقویت بخش رسانه وزارت فرهنگ و ارشادنام برد و گفت:تعامل بسیار خوب مدیر کل ارشاد هرمزگان با اهالی رسانه و روابط
 عمومی های استان قطعاً بازوی قدرتمندی برای تقویت بخش رسانه وزارت فرهنگ و ارشاد  خواهند بود و با همراهی شما هفدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران رویداد پربارتری نسبت به دوره های گذشته و مقدمه ای برای تکرار و استمرار این جشنواره در هرمزگان خواهد بود.  
رضایی در خصوص اهداف سفرش به هرمزگان گفت:این سفر مقدمه ای است برای سلسله گفتگوهایی که بین وزارتخانه و استان ها تدارک دیده  شده است.
وی بیان داشت:براساس ظرفیت هایی که از هنرهای چهارگانه موسیقی، نمایشی، تجسمی و سینما که در وزارتخانه ترسیم شده است، امیدواریم بتوانیم با گفتگوهایی که قرار است با استان ها داشته باشیم، پیشنهادات شان را بشنویم و از ظرفیت های استان ها بهره‌برداری بیشتری در امور اجرایی داشته باشیم.
وی در ادامه یادآور شد:در آینده بیشتر از رویکرد و ماموریت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دوره جدید مطلع خواهید شد.ما بیشتر در تلاش هستیم بار وزارتخانه را در امور اجرایی و جشنواره ها سبک کنیم و با واگذاری آنها به استان ها، فراغت بیشتری برای برنامه ریزی و بهره وری از زمان برای خدمت رسانی در حوزه فرهنگ و هنر کشور باشیم.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال خبرنگارآفرینش در خصوص برنامه های وزارت فرهنگ و ارشاد در خصوص تقویت و گسترش موسیقی اصیل و هویتی ایران و همچنین ارج نهادن به مقام هنرمندان موسیقی و بزرگان این عرصه گفت:توجه به موسیقی ایرانی جزو برنامه های تکرار شونده در همه ادوار بوده و هست و همواره تلاش کردیم که این مهم محقق شود.
نادره رضایی ابراز کرد:از مهمترین فرصت هایی که می توان از آن برای گسترش و شناساندن موسیقی سنتی بهره برد، برگزاری جشنواره موسیقی فجر و همچنین موسیقی نواحی است که با وجود فشردگی و زمان محدود ظرفیت بسیار خوبی در این
رابطه است.