روند چاقی کودکان هشداردهنده است

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:بیش از ۵۰ درصد بزرگسالان ایرانی دارای اضافه وزن یا چاقی هستند و آمارها درباره کودکان نیز بیانگر روند افزایشی هشداردهنده‌ است.

روند چاقی کودکان هشداردهنده است

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:بیش از ۵۰ درصد بزرگسالان ایرانی دارای اضافه وزن یا چاقی هستند و آمارها درباره کودکان نیز بیانگر روند افزایشی هشداردهنده‌ است.
به گزارش مهر، علیرضا رئیسی در جمع کارکنان علوم پزشکی به مناسبت روز جهانی تحرک بدنی افزود:آمارها نشان می‌دهد چاقی بزرگسالان از سال ۱۹۹۰ تاکنون بیش از دو برابر شده و چاقی نوجوانان نیز حدود چهار برابر افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: چاقی یک مشکل عمده بهداشت عمومی با اهمیت جهانی است. نرخ شیوع چاقی در تمام نقاط جهان، چه در کشورهای توسعه‌یافته و چه در کشورهای فقیر، رو به افزایش است. تأثیرات اضافه وزن و چاقی بر سلامت جسمی، هزینه‌های درمانی، روابط اجتماعی و کیفیت زندگی بسیار قابل تأمل است. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۲، از هر ۸ نفر در جهان، یک نفر با چاقی زندگی می‌کرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: فعالیت بدنی منظم یکی از مؤثرترین و کم‌هزینه‌ترین راهکارهای پیشگیری و کنترل چاقی و بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان‌هاست. افراد فعال بدنی نه‌تنها سالم‌تر، بلکه شاداب‌تر و اجتماعی‌تر هستند. کاهش تحرک و نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل پنهانی است که به‌تدریج بدن را فرسوده می‌کند.
رئیسی اضافه کرد:مزایای تحرک بدنی محدود به سن خاصی نیست. کودکان با بازی و جنب‌وجوش سالم، رشد ذهنی و جسمی بهتری دارند، بزرگسالان با فعالیت روزانه از پیری زودرس و فرسایش مفاصل جلوگیری می‌کنند و سالمندان با حرکات ساده می‌توانند از افتادن و بیماری‌های استخوانی پیشگیری کنند. حتی برای افراد دارای محدودیت‌های جسمی، برنامه‌های تحرکی سبک و متناسب می‌تواند اثرات مثبتی به همراه داشته باشد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: تحرک، نیازی اساسی است نه انتخابی تجملی. هر حرکت کوچک، سرمایه‌گذاری بزرگی برای سلامتی است. به جای خودرو، پیاده‌روی؛ به‌جای نشستن طولانی، چند حرکت کششی؛ به جای به تعویق انداختن ورزش، شروعی ساده و مستمر. سبک زندگی فعال، گامی به‌سوی دنیایی سالم‌تر و شادتر است.
وی اضافه کرد:تحرک بدنی منظم نقش کلیدی در پیشگیری از بیماری‌ها، افزایش انرژی روزانه، بهبود کیفیت خواب و حفظ عملکرد قلب و عروق دارد. حتی فعالیت‌های ساده‌ای مثل پیاده‌روی روزانه، استفاده از پله به‌جای آسانسور یا انجام حرکات کششی در محل کار می‌تواند به سلامت عمومی کمک کند. این فعالیت‌ها علاوه بر تقویت سیستم ایمنی و ماهیچه‌ها، باعث بهبود انعطاف‌پذیری و کاهش استرس می‌شوند.