رشد منفی ۷.۳ درصدی جمعیت در کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت، از رشد منفی ۷.۳ درصدی جمعیت کشور در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ خبر داد.

رشد منفی ۷.۳ درصدی جمعیت در کشور

معاون بهداشت وزارت بهداشت، از رشد منفی ۷.۳ درصدی جمعیت کشور در سال گذشته نسبت  به سال ۱۴۰۲ خبر داد.
به گزارش مهر، علیرضا رئیسی، در چهارمین جلسه ستاد مرکزی جوانی جمعیت، گفت: آمار و ارقام سازمان ثبت احوال کشور بیانگر این است که میزان رشد جمعیت کشور در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲، منفی ۷.۳ درصد است. تعداد موالید کشور که در سال ۱۴۰۲ معادل یک میلیون و ۵۷ هزار نفر بود، در سال گذشته به ۹۸۰ هزار رسید.
وی افزود: فقط اعداد و ارقام مربوط به کاهش تعداد موالید و رشد جمعیت نباید در کانون توجه قرار گیرد بلکه روند کاهش می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد. اگر اقداماتی که در حوزه جوانی جمعیت صورت گرفته عملیاتی نمی‌شد، شتاب کاهش جمعیت بیشتر بود. اگرچه با رشد منفی ۷ درصدی در حوزه رشد جمعیت مواجه هستیم ولی اگر اقدامات صورت نمی‌گرفت رشد منفی ۲۰ تا ۲۵ درصدی را تجربه می‌کردیم. هرچه میزان اقدامات بیشتر باشد به نتایج بهتری دست می‌یابیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: سال گذشته، میزان مرگ‌ومیر استان گیلان نسبت به تعداد تولد آن بیشتر بود و این موضوع برای نخستین‌بار اتفاق افتاد. این موضوع می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد؛ چرا که این احتمال وجود دارد میزان مرگ‌ومیر سایر استان‌ها نیز از میزان تولد بیشتر شود.
رئیسی با بیان اینکه فقط چهار استان کشور در وضعیت «نرخ جایگزین» قرار دارند، گفت: خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان در وضعیت نرخ جایگزین قرار دارند. البته متأسفانه، این وضعیت در تمام این چهار استان یکسان نیست و میزان تولد فقط در برخی شهرها زیاد است.
وی درباره آمار و ارقام ازدواج نیز افزود: سال گذشته، حدود ۳۲ هزار ثبت ازدواج افراد بالای ۵۰ سال داشته‌ایم. سالمندان تنها، یک معضل به حساب می‌آید و این میزان باید کاهش یابد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره میانگین سن زوج‌ها به هنگام تولد اولین فرزند، گفت: میانگین سن مردان و زنان به هنگام تولد فرزند اول به ترتیب ۳۲.۳ و ۲۷.۵ است که یک عدد بالا است و می‌بایست کاهش یابد.
وی درباره کاهش میزان مرگ‌ومیر مادران گفت: میزان مرگ مادران کاهشی شده اما بازهم مرگ یک مادر زیاد است. میزان مرگ مادران از ۲۴۵ نفر در سال ۱۴۰۲ به ۲۲۰ نفر در سال ۱۴۰۳ رسیده است.