برنامه های بیمه سلامت خراسان رضوی در حمایت از قانون جوانی جمعیت

مدیر کل بیمه سلامت استان خراسان رضوی گفت:از سال ۱۴۰۳ در سطح استان با ۱۲ مرکز ناباروری قرارداد همکاری منعقد و تعداد ۲۲۳۸۵ بیمار (نابارور) نشان دار و مبلغی در حدود ۱۵۹میلیارد تومان در بخش سرپایی و بستری در این زمینه در استان پرداخت شده است.

مشهد-خبرنگار آفرينش
مدیر کل بیمه سلامت استان خراسان رضوی گفت:از سال ۱۴۰۳ در سطح استان با ۱۲ مرکز ناباروری قرارداد همکاری منعقد و تعداد ۲۲۳۸۵ بیمار (نابارور) نشان دار و مبلغی در حدود 159میلیارد تومان در بخش سرپایی و بستری در این زمینه در استان پرداخت شده است.
دکتر محمد وجدانی در نشستی با اصحاب رسانه به مناسبت معرفی برنامه های این سازمان در هفته ملی جمعیت اظهار کرد:سازمان بیمه سلامت ایران متولی پرداخت هزینه های درمان ناباروری به تمامی بیمه شدگان تحت پوشش وایجاد پوشش بیمه ای برای افراد فاقد بیمه گردیده است .
 وی افزود: بیمه سلامت  از سال ۱۴۰۳ در سطح استان با ۱۲ مرکز ناباروری قرارداد همکاری منعقد و تعداد ۲۲۳۸۵ بیمار (نابارور) نشان دار و مبلغی در حدود 159میلیارد تومان در بخش سرپایی و بستری برای درمان هزینه پرداخت کرده است.
مدیر کل بیمه سلامت استان خراسان رضوی با اشاره به اینکه دربخش خصوصی ۳۰ درصد فرانشیزتوسط بیمار و ۷۰ درصد تعرفه خصوصی توسط بیمه سلامت  و در مراکز دولتی 90درصد هزینه ها توسط بیمه سلامت پرداخت می شود، بیان کرد:خدمات فوق تخصصی ناباروری، خدمات تصویر برداری، خدمات آزمایشگاهی، داروهای تخصصی و تجهیزات پزشکی و نیز خدمت جراحی در این قالب تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
دکتر وجدانی تصریح کرد: سقف تعهدات بسته خدمتی FET، IUI، ICSI و IVF در طرح جدید برای بیمه‌گذاران حذف شده و آزمایش‌های تشخیصی و ژنتیک در سقط مکرر نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، همچنین برای بیماران سرطانی و حفظ قدرت تولیدمثلی در این بیماران خدمات بافت تولیدمثلی تخمک و اسپرم (برای زوجین مشمول این دستورالعمل)، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد:درسال ۱۴۰۳ باهمکاری گروه انفورماتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد و کارگروه دیجیتال داده ها و حکمرانی استانداری خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد طرح پژوهشی-تحقیقاتی با محوریت استفاده از هوش مصنوعی در درمان بیماران نابارور جهت تشخیص زود هنگام و کاهش هزینه های درمان مراحل آغازین خود را طی می کند.همچنین در این راستا جلسات متعددی با دستگاه های ذینفع برگزار شده و در آینده ای نزدیک این طرح تحقیقاتی درسطح استان پهناور خراسان رضوی عملیاتی خواهد شد.
  ۶۴۰۰ مرکز طرف قرار داد با بیمه سلامت استان هستند
وی با بیان اینکه ۶۴۰۰ مرکز طرف قرار داد با بیمه سلامت استان هستند که در این زمینه خراسان رضوی رتبه دوم را بعد از تهران دارا می باشد، افزود: یکی از مواردی که طی سال های اخیر بیمه سلامت بر آن تمرکز کرده است حوزه پیشگیری می باشد که در این زمینه نیز ماهانه حدود هزار میلیارد تومان در استان صرف می شود.
مدیر کل بیمه سلامت استان خراسان رضوی با اشاره به هزار روز طلایی که از روز اول بارداری تا دوسالگی کودک را در برمی گیرد و اقدامات پیشگیری در این زمینه می تواند تاثیر به سزایی بر سلامت فرد در طول زندگی داشته باشد، تصریح کرد:با استفاده از ابزار هوش مصنوعی به دنبال پیش بینی و غربالگری هوشمند بیماری ها هستیم.
وی به تفاهم نامه بیمه سلامت با سازمان  بهزیستی نیز اشاره و افزود:هزینه درمان سرپایی کودکان زیر۷ سال در مراکز درمانی دولتی استان رایگان است که در مشهد نیز بیمارستان های شیخ و اکبر نیز مشمول این موضوع می‌باشند.
وجدانی از رسانه ها خواست در زمینه فرهنگ سازی و پیاده شدن پرونده الکترونیک سلامت تلاش کنند زیرا از این مسیر صرفه‌جویی های زیادی در موارد مختلف صورت خواهد گرفت.