تقدیر رئیس سازمان بسیج علمی از چهره ماندگار فیزیک ایران

دکتر روح‌اله رضوی نژاد رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در دانشگاه صنعتی شریف و در دفتر دکتر مهدی گلشنی با احترام به مقام شامخ این استاد فرهیخته و دانشمند، از تلاش‌ها و خدمات ایشان تقدیر کرد.

دکتر روح‌اله رضوی نژاد  رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری در دانشگاه صنعتی شریف و در دفتر دکتر مهدی گلشنی با احترام به مقام شامخ این استاد فرهیخته و دانشمند، از تلاش‌ها و خدمات ایشان تقدیر کرد.
به گزارش آفرینش به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری ، در این نشست صمیمانه که دکتر سیّدحجّت الحق حسینی استاد نجوم دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز در آن حضور داشت به خدمات این استاد برجسته فیزیک اشاره شده و بیان شد، دکتر مهدی گلشنی در سه ساحت مهم فیزیک بنیادی، بنیانگذاری فلسفه علم و پیشگامی در پیوند علم و دین در ایران اثرگذار بوده‌است.
در فیزیک بنیادی وی شاگرد ایرانی واینبرگ دانشمند دارای جایزه نوبل فیزیک دانشگاه برکلی است.
وی در ۳۲ سالگی در ایران  دوره کارشناسی ارشد فیزیک را راه‌اندازی کرده است همچنین وی از طراحان اولیه موسسه آی پی ام بوده و در دوران ریاست خود بر دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف اولین دوره دکترای فیزیک را در ایران پایه‌گذاری نموده است.
دکتر شهید علی محمدی نخستین فارغ‌التحصیل دکترا در ایران از شاگردان دکتر گلشنی است.
گلشنی استاد ممتازی و استاد نمونه کشوری و اولین استاد ممتاز دانشکده فیزیک دانشگاه شریف را در کارنامه خود دارد و تنها فیزیکدان مرد است که ۲ سال برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است.
در بعد تخصصی در کارنامه سوابق این استاد دانشگاه می‌توان به اثرگذاری وی در فیزیک ذرات بنیادی اشاره کرد. تا قبل از حضور دکتر گلشنی یعنی تقریبا قبل از سال  ۱۳۴۹ در موضوع فیزیک ذرات در ایران پیشینه‌ای وجود ندارد.
در بعد فلسفه دکتر گلشنی آثار برجسته‌ای دارد. در دانشگاه صنعتی شریف او بنیانگذار مرکز فلسفه و رشته دکتری فلسفه علم است.
در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی هم راه اندازی دوره فلسفه علم در کارشناسی ارشد و دکتری فلسفه علم و تاریخ علم از دیگر اقدامات وی است.  
گلشنی همچنین پیشگامانه تلاش کرده تا پیوند علم و دین را تقویت کند.  
کتاب «علم و دین در افق جهان بینی توحیدی»،«قرآن و علوم طبیعت؛ از علم سکولار تا علم دینی»؛ «آیا علم می تواند دین را نادیده بگیرد؟»؛ «تحلیلی بر دیدگاه های فلسفی فیزیکدانان نظری» از جمله آثار اوست.
این استاد برجسته دانشگاه ضمن بیان خاطرات دوران تحصیلی و کاری خود عنوان کرد:  در چند دهه اخیر، تحولات شگرفی در حوزه‌های فیزیک، فلسفه علم و تعامل علم و دین در دانشگاه‌های معتبر جهان مانند کمبریج، پرینستون و آکسفورد رخ داده است، در حالی که این روندها در دانشگاه‌های ایران کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت:دانشگاه‌هایی مانند پرینستون و آکسفورد رشته‌های ترکیبی مانند «فلسفه فیزیک» را ایجاد کرده‌اند تا با همکاری متخصصان الهیات و فیزیک، مسائل پیچیده کیهان‌شناسی و مکانیک کوانتومی را حل کنند. آکسفورد با حمایت مالی یک میلیارد پوندی دانشکده الهیات و انجمن بین‌المللی علم و دین را راه‌اندازی کرده که بسیاری از دانشمندان جهان در آن مشارکت دارند.  
دکتر گلشنی همچنین بر لزوم نوآوری علمی به جای تکیه صرف بر تعداد مقالات و تعداد ارجاع تأکید کرد و گفت:معتقد است معیارهای فعلی ارتقای اساتید، مانع رشد تحقیقات اصیل شده است.
  گلشنی تاکید کرد: گفت‌وگوی علمی بین رشته‌ای (مانند فیزیک، فلسفه و الهیات) می‌تواند به حل مسائل پیچیده کمک کند.
وی به تاکیدات مقام معظم رهبری و شخصیت بی‌نظیر ایشان اشاره کرده و گفت:صحبت‌های مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) بی‌نظیر است. من با ایشان مباحثه داشته‌ام.بسیار ایشان خوش فکر هستند و اطلاعات‌شان در حوزه‌های مختلف بسیار عمیق است. رهبر انقلاب بارها بر اهمیت علوم پایه به عنوان سرمایه کشور تأکید کرده‌اند.
در پایان این نشست صمیمانه، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری با اهدای لوح سپاس از خدمات ارزنده علمی، تربیتی و تلاش‌های مجاهدانه و خستگی‌ناپذیر این استاد فرهیخته تقدیر کرده و اظهار امیدواری کرد با تلاش‌های بی‌شائبه و مستمر او و اساتید و اندیشمندان و نخبگان شاهد رشد و بالندگی روز‌افزون جامعه اسلامی و انقلابی‌مان باشیم.