سالانه ۵۰۰ هزار خودروی فرسوده در کشور باید اسقاط شود

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم گفت: طبق قانون هوای پاک و برنامه هفتم، دولت مکلف است سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده را از رده خارج کند.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم گفت: طبق قانون هوای پاک و برنامه هفتم، دولت مکلف است سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه خودروی فرسوده را از رده خارج کند.
به گزارش مهر ، سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم، با اشاره  به نقش پررنگ ناوگان فرسوده در آلودگی هوا گفت: یکی از بخش‌هایی که هم مصرف سوخت بالایی دارد و هم میزان انتشار آلاینده‌های آن قابل توجه است، خودرو‌های فرسوده هستند. به‌طور متوسط، هر خودروی فرسوده حدود ۹ برابر یک خودروی غیر فرسوده آلودگی تولید می‌کند که این موضوع اهمیت این بخش از ناوگان حمل‌ونقل را بسیار برجسته‌تر می‌سازد.
وی با استناد به داده‌های اندازه‌گیری شده در تهران افزود: ۱۰ درصد ناوگان خودرویی تهران که عمدتاً شامل خودرو‌های فرسوده هستند، مسئول تولید حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد از کل آلاینده‌های منتشر شده در این شهر می‌باشند. این ارقام به وضوح نشان می‌دهد که تأثیر خودرو‌های فرسوده بر آلودگی هوا بسیار قابل ملاحظه است.
طاهری ادامه داد: در بسیاری از کلان‌شهر‌های کشور از جمله تهران و مشهد، بخش عمده‌ای از انتشارات آلاینده‌ها مربوط به ناوگان حمل‌ونقل است و در این میان، ناوگان فرسوده نقش بسزایی در افزایش آلودگی ایفا می‌کند. این میزان آلودگی بدون شک تأثیر مستقیمی بر سلامت عمومی جامعه دارد.سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم خاطرنشان کرد: مطالعات انجام‌شده توسط وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نشان می‌دهد که سالانه بیش از ۴۰ هزار مورد مرگ‌ومیر در کشور به دلیل انتشار ذرات معلق برآورد می‌شود. با توجه به سهم بالای منابع متحرک در تولید این ذرات و نقش پررنگ خودرو‌های فرسوده در میان این منابع، نوسازی ناوگان فرسوده همواره به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها در کاهش آلودگی هوا مطرح بوده است.