جلوگیری از تعرفه‌های گمرکی قیمت نفت را افزایش داد

صدور حکم یکی از دادگاه‌های تجاری آمریکا علیه تعرفه‌های گمرکی گسترده رئیس‌جمهوری این کشور، به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی انجامید.

صدور حکم یکی از دادگاه‌های تجاری آمریکا علیه تعرفه‌های گمرکی گسترده رئیس‌جمهوری این کشور، به افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی انجامید.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از آنکه دادگاهی تجاری در آمریکا بیشتر تعرفه‌های تجاری پیشنهادی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، را مسدود کرد، قیمت نفت در معامله‌های روز پنجشنبه (نهم خرداد) افزایش یافت، با این حال، بازار همچنان تحت تأثیر نگرانی‌ها درباره عرضه و تحریم‌های احتمالی تازه علیه بخش نفت روسیه قرار دارد و در انتظار تصمیم هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک (اوپک‌پلاس) درباره مقدار بازگرداندن بخشی از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه در ماه ژوئیه است.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در ساعت ۱۲ و ۱۵ دقیقه به وقت گرینویچ با ۱۹ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش، به ۶۵ دلار و  ۹ سنت برای هر بشکه رسید.
در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا هم با ۲۴ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش، ۶۲ دلار و ۸ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
یک دادگاه تجاری ایالات متحده حکم داد که ترامپ با اعمال تعرفه‌های گسترده بر واردات از شریکان تجاری آمریکا، از اختیارات قانونی خود تجاوز کرده است.
این دادگاه به برخی از تعرفه‌های خاص صنعت، از جمله تعرفه‌های اعمال‌شده بر بخش‌های خودرو، فولاد و آلومینیوم، که ترامپ براساس قانون دیگری وضع کرده بود، رسیدگی نکرد.
بیارن شیلدروپ، تحلیلگر ارشد کالا در مؤسسه اس‌ئی‌بی (SEB)، در این باره گفت: بازارها از عقب‌نشینی ترامپ در تعرفه‌ها استقبال کردند و وضع مثبت‌تر شده است. کاهش موانع تجاری سبب تقویت اقتصاد جهانی می‌شود، که سرانجام به افزایش تقاضای نفت منجر خواهد شد.
با این حال، برخی تحلیلگران هشدار داده‌اند که این کاهش تعرفه‌ها ممکن است موقتی باشد، زیرا دولت ترامپ اعلام کرده است که به این حکم اعتراض می‌کند.
مت سیمپسون، تحلیلگر مؤسسه سیتی‌ایندکس در بریزبن، گفت: سرمایه‌گذاران اکنون از کاهش تردیدهای اقتصادی نفسی راحت می‌کشند.
در زمینه عرضه نفت، نگرانی‌هایی درباره تحریم‌های جدید احتمالی ایالات متحده بر صادرات نفت خام روسیه وجود دارد، همچنین هشت عضو اوپک‌پلاس ممکن است در نشست روز شنبه (دهم خرداد) برای تسریع در روند بازگرداندن کاهش عرضه داوطلبانه اضافه به بازار طی ماه ژوئیه به توافق برسد.