چشم‌انداز همکاری نفت و دانشگاه شهید چمران

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران بیان کرد؛

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در نشست مشترک با مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به توانمندی علمی این دانشگاه و واقع بودن در قطب نفت کشور، آینده همکاری بین آنها را روشن ترسیم کرد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در نشست مشترک با مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به توانمندی علمی این دانشگاه و واقع بودن در قطب نفت کشور، آینده همکاری بین آنها را روشن ترسیم کرد.
به گزارش شانا به نقل از مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، سید محی‌الدین جعفری در نشست کمیته راهبردی قرارداد پژوهشی توسعه فناوری‌های نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تأکید بر ژئوشیمی سطحی و زیرسطحی در ناحیه دشت آبادان که با حضور رئیس دانشگاه شهید چمران، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران و مدیران این پروژه برگزار شد درباره زمینه همکاری مشترک با دانشگاه شهید چمران اظهار کرد: تجربه ۷۰ ساله دانشگاه شهید چمران و اراده و عزم جدید مدیریت این مجموعه علمی با رویکرد جدید این فرصت را فراهم می‌سازد که فعالیت‌های خود را در بخش‌های مختلف صنعت گسترش دهیم.
وی افزود: با تسریع در روند اجرای پروژه‌های در دست اقدام و تعهد دانشگاه شهید چمران بر اجرای آن، می‌توانیم سمت و سوی فعالیت‌های خود را گسترش دهیم. برای مثال توانمندی بخش ژئوشیمی دانشگاه و تلفیق آن با ژئوفیزیک و زمین‌شناسی می‌تواند ما را به ظرفیت‌های اکتشافی جدید هدایت کند که این همکاری ذیل خواسته دیرینه تعامل و همکاری صنعت و دانشگاه تعریف شده است و امیداریم گستره وسیعی از مناسبات و همکاری‌ها را شامل شود و به‌خوبی بتوانیم این پل ارتباطی را برقرار کنیم.
 تمرکز بر احیای روند همکاری علمی با شرکت ملی نفت
علی‌ حسین حسین‌زاده، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست به توقف و تأخیر در اجرای این همکاری اشاره کرد و گفت: این پروژه که در بازه زمانی ۱۰ ساله تعریف شده است، دارای توقف و تأخیر بوده و تمام تمرکز و توان خویش را به‌کار می‌گیریم تا بتوانیم به روند معمول برگردیم و از جایگاه علمی دانشگاه حفاظت کنیم و روند رو به پیشرفتی در همکاری با شرکت ملی نفت ایران داشته باشیم.
 تأکید بر نقش اکتشاف در زنجیره توسعه صنعت نفت
سیدمهدیا مطهری، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران نیز با اشاره به خاستگاه نفت و گاز در استان‌های خوزستان و بوشهر تصریح کرد: قطب نفتی شرکت ملی نفت ایران در استان خوزستان قرار دارد که ۸۰ درصد تولید را به خود اختصاص داده است و در حوزه تولید گاز این جایگاه متعلق به استان بوشهر است. در این زمینه باید حضور و تداوم بیشتری داشته باشیم. شبکه‌های همکاری و کار تیمی سبب وحدت رویه در اجرای مگاپروژه‌ها می‌شود. در فرآیند توسعه و تولید، اکتشاف در زنجیره نخست واقع است و برای دستیابی به اهداف و بهره‌وری، نیازمند کاهش زمان اکتشاف هستیم.
وی اظهار کرد: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران یک سازمان دانش‌محور است که نقش مهمی در پایداری ضریب جایگزینی نفت و گاز یعنی نسبت میزان تولید و کشف ایفا می‌کند. بهره‌گیری از تحقیق و توسعه و فناوری‌های نوین نقش مهمی در کاهش هزینه‌های اکتشافی به عهده دارد. در این خصوص موضوع مدیریت طرح و پروژه و شبکه‌سازی فناورانه در حوزه دانشگاهی حائز اهمیت است.