محصولات فناورانه جدید در مسیر تجاریسازی قرار گرفتند؛
رئیس پردیس پاییندستی پژوهشگاه صنعت نفت از رشد ۷۰ درصدی خدمات فناورانه این پردیس در سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن خبر داد و گفت: تجاریسازی محصولات فناورانه از جمله دانش فنی تولید جاذب کربنی و کربن نانو تیوب در دستور کار این مجموعه قرار دارد.

رئیس پردیس پاییندستی پژوهشگاه صنعت نفت از رشد ۷۰ درصدی خدمات فناورانه این پردیس در سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن خبر داد و گفت: تجاریسازی محصولات فناورانه از جمله دانش فنی تولید جاذب کربنی و کربن نانو تیوب در دستور کار این مجموعه قرار دارد.
به گزارش شانا به نقل از پژوهشگاه صنعت نفت، اکبر زمانیان به تشریح دستاوردهای سال ۹۸ این پردیس پرداخت و گفت: سال ۹۸ در مجموع ۶۹ طرح پیشنهادی از سوی پردیس پاییندستی به صنعت ارئه شد که حدود ۱۵۶ درصد رشد داشته است.
وی حجم قراردادهای امضاشده در سال ۹۸ را نسبت به سال پیش از آن، هشت برابر اعلام کرد و گفت: براساس ارزیابیهای انجامشده، سال گذشته حجم قراردادهای منعقدشده با صنعت نسبت به سال ۹۷، به میزان ۷۴۰ درصد افزایش یافته است.
رئیس پردیس پاییندستی پژوهشگاه صنعت نفت تصریح کرد: پروژههای خاتمه یافته، خدمات فناورانه و درآمد پردیس پاییندستی در سال ۹۸ به ترتیب ۱۸۰، ۷۰ و ۲۲ درصد نسبت به سال پیش از آن افزایش داشته است.
زمانیان یکی از اقدامهای مهم در پردیس پاییندستی را پیگیری
فناوریهایی که به مرحله بلوغ رسیدهاند برشمرد و گفت: اینگونه فناوریها آزمونهای آزمایشگاهی و پایلوتی خود را پشت سر گذاشتهاند و آماده تجاریسازی و تولید انبوه هستند. در سال ۹۸ این فناوریها شامل پنج دانش فنی بودند. دانش فنی ماده دمولسیفایر، کاتالیست مرکاپتانزدایی از میعانات گازی، افزایههای سیمان سبک میکروبلاک، تولید و بومیسازی روغن سنتزی برای کمپرسورهای هوا و کاتالیست GHD از جمله
فناوریهای به بلوغ رسیده پردیس پاییندستی محسوب میشوند که سال ۹۸ برای تجاریسازی و تولید انبوه با بخش خصوصی و تولیدکنندههای داخلی قرارداد امضا شده است.
رئیس پردیس پاییندستی پژوهشگاه صنعت نفت به دریافت مجوز بهرهبرداری از دانش فنی فرآیندی با عنوان لیسانس و طراحی بسته پایه اشاره کرد و گفت: قرارداد ۱۶ واحد تحت لیسانس را با صنعت امضا کردیم که از این میان هشت مورد با پالایشگاه کرمانشاه با هدف توسعه این پالایشگاه، یک مورد با پالایشگاه گاز ایلام، یک مورد با پتروشیمی ایلام و ۶ مورد با پالایشگاه بندرعباس با هدف تولید کک اسفنجی مورد نیاز کشور منعقد
شدهاند.وی ادامه داد: همکاری پژوهشگاه با پالایشگاه گاز ایلام در زمینه واگذاری دانش فنی واحد تصفیه گاز و پسماند است و ارائه دانش فنی و طراحی واحد بازیافت گوگرد نیز برای پتروشیمی ایلام با همکاری محققان پردیس پاییندستی انجام خواهد شد.
رئیس پردیس پاییندستی پژوهشگاه صنعت نفت با تأکید بر اینکه سال گذشته در انستیتو فرآورش گاز شاهد رشد چشمگیری در این مجموعه بودیم، افزود: سال ۹۸ از محل پروژههای انستیتو ۱۰ قرارداد مصوب و ابلاغ شد که نسبت به سال قبل این رقم ۱۵ برابر شده است.