سالمندی و کرونا؛ تنهایی و ابتلا به کووید۱۹

سالمندان، به‌واسطه وضعیت خاص سیستم ایمنی بدن و نیز ابتلا به انواع بیماری‌های زمینه‌ای، مستعد ابتلا به کرونا ویروس هستند. به همین دلیل از آنان خواسته شده که کمتر از خانه خارج شوند، داروهای خاص خود را به‌موقع مصرف کنند و تمام پروتکل‌ها را هم خود و هم اطرافیان‌شان، به‌صورت حداکثری رعایت کنند. اما همین رعایت حداکثری موجب شده برخی سالمندان که تنها و در خانه خود زندگی می‌کنند، تنهاتر شوند، زیرا هم خودشان و هم فرزندان‌شان، برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس، ترجیح می‌دهند به جای دیدار حضوری، به مکالمات تلفنی بسنده کنند و همین امر موجب تنها‌تر شدن آنان و مساعد شدن زمینه برای افسردگی را فراهم آورده است. البته که هم سالمندان و هم فرزندان‌شان می‌توانند در فواصل زمانی مشخصی با رعایت پروتکل‌ها، با همدیگر دیدار کنند؛ ولی مشکل اصلی همان به اصطلاح «گرسنگی پوستی» است؛ این که هر دو طرف نیازمند در آغوش کشیدن هم هستند و این امر فعلا با چنین شرایطی میسر نیست.



سالمندان، به‌واسطه وضعیت خاص سیستم ایمنی بدن و نیز ابتلا به انواع بیماری‌های زمینه‌ای، مستعد ابتلا به کرونا ویروس هستند. به همین دلیل از آنان خواسته شده که کمتر از خانه خارج شوند، داروهای خاص خود را به‌موقع مصرف کنند و تمام پروتکل‌ها را هم خود و هم اطرافیان‌شان، به‌صورت حداکثری رعایت کنند. اما همین رعایت حداکثری موجب شده برخی سالمندان که تنها و در خانه خود زندگی می‌کنند، تنهاتر شوند، زیرا هم خودشان و هم فرزندان‌شان، برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس، ترجیح می‌دهند به جای دیدار حضوری، به مکالمات تلفنی بسنده کنند و همین امر موجب تنها‌تر شدن آنان و مساعد شدن زمینه برای افسردگی را فراهم آورده است. البته که هم سالمندان و هم فرزندان‌شان می‌توانند در فواصل زمانی مشخصی با رعایت پروتکل‌ها، با همدیگر دیدار کنند؛ ولی مشکل اصلی همان به اصطلاح «گرسنگی پوستی» است؛ این که هر دو طرف نیازمند در آغوش کشیدن هم هستند و این امر فعلا با چنین شرایطی میسر نیست.
از همه این‌ها گذشته، توصیه‌های خاصی برای سالمندان وجود دارد که با رعایت آن‌ها احتمال ابتلای آنان به کووید19 کاهش می‌یابد:
یکی از مهم‌ترین نکات هنگام بروز بیماری کرونا در سالمندان، داشتن تغذیه مناسب برای حفظ عملکرد طبیعی بدن است. در بیماری کووید ۱۹ به‌ویژه در سالمندان که به‌طور طبیعی هم مستعد کم آبی هستند، باید مراقب کم آبی بدن بود و به برطرف کردن مشکلات تنفسی نیز توجه کرد. هم‌چنین لازم است مراقبین این گروه سنی، احتمال کاهش وزن فرد بر اثر شرایط جدید که سوخت‌وساز بدن بالا است و بدن مستعد عفونت‌های ثانویه یبوست است را درنظر داشته باشند.
در رژیم غذایی بیمار سالمند، به مصرف انواع غذاهای حاوی آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین A، C، E  که در انواع میوه و سبزی تازه وجود دارد تاکید کنید. روغن‌های گیاهی مایع مثل روغن ذرت، آفتابگردان، سویا، کلزا، کنجد و زیتون منابع خوبی از ویتامین E هستند و مصرف متعادل آن‌ها به تامین این ویتامین کمک می‌کند. باید برای بیمار اهمیت مصرف مایعات و رژیم غذایی مناسب پرفیبر را توضیح داد تا همراهی لازم را با مراقبان خود داشته
 باشد.
توصیه‌هایی به شکل کلی در تغذیه سالمندان مبتلا به کووید ۱۹ وجود دارد که عبارتند از: مصرف روزانه ۳ تا ۳.۵ لیتر مایعات و پایین آوردن درجه حرارت بدن برای پیشگیری از کم آبی بدن، مصرف رژیم غذایی پرکالری و موادغذائی نرم مگر این‌که بیمار دچار اضافه وزن یا چاقی باشد.
مصرف غذهای کم حجم و در تعداد وعده‌های غذایی بیشتر،  تاکید به دریافت بیشتر موادغذایی پر فیبر مثل نان سنگک، نان جو، غلات سبوس‌دار و انواع سبزی و میوه تازه به منظور جلوگیری از یبوست، استفاده از آب‌میوه‌ها و آب سبزیجات مانند آب هویج و آب گوجه فرنگی که سبب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبرغذایی می‌شود.