بهانه نیاوریم، ما هم بد شده ایم

وضعیت اقتصادی خراب است و اکثریت جامعه دچار فقر و درد نان شده اند. قیمت ها بدون توجه به هیچ مولفه ای مسیر صعودی دارند و هزینه های یک زندگی ساده با حداقل امکانات، تناسبی با سقف درآمدی اکثریت اقشار جامعه ندارد.

بهانه نیاوریم، ما هم بد شده ایم

 

وضعیت اقتصادی خراب است و اکثریت جامعه دچار فقر و درد نان شده اند. قیمت ها بدون توجه به هیچ مولفه ای مسیر صعودی دارند و هزینه های یک زندگی ساده با حداقل امکانات، تناسبی با سقف درآمدی اکثریت اقشار جامعه ندارد.
متاسفانه مشکلات اقتصادی به قدری ما را درگیر کرده است که از معیارها و اصول اخلاقی در جامعه غافل شده ایم. بسیاری از معضلات اجتماعی طی سال های گذشته به صورت افسارگسیخته درحال تکثیر درجامعه بوده و ما توجهی برای درمان و پیشگیری آن نداشته ایم. سرقت، قاچاق، فروش مواد مخدر، فحشا، طلاق، کلاهبرداری و بسیاری از آفت های اجتماعی دیگر در کشورمان باعث به خطر افتادن سلامت اخلاقی جامعه گردیده است.
در چرایی بروز چنین معضلاتی قطعاً فقر بستری آماده و مستعد برای تباهی جامعه در عرصه های مختلف اخلاقی است، اما تنها دلیل آن نیست. باید بپذیریم که ما در تربیت نسل های جوان نتوانستیم موفق عمل کنیم و باید بپذیریم که اخلاقیات در اولویت های رسیدگی ما به رتبه های پایین نزول کرده است.
خبرحمله به علی دایی و دخترش برای سرقت گردنبند طلای این بازیکن فوتبال خبری بود که در کمترین زمان به یکی از پربازدیدترین فیلم های شبکه های مجازی تبدیل شد و بعد از آن به سبب سرشناس بودن علی دایی در جامعه بین المللی ورزش، سر از رسانه ها و سایت های خارجی در آورد.
علی دایی خود از جمله اقشار ضعیف جامعه بوده که با کار و تلاش خود به این جایگاه رسیده و همواره برای خانواده های ایرانی یک الگوی موفقیت برای معرفی به فرزندان بوده است. اما چه شده که یک جوان هم قد و هیکل علی دایی از توان بدنی خود استفاده می کند تا به قهرمان ملی کشورش با قمه حمله کند و گردنبند وی را به سرقت ببرد.
آیا در همین اوضاع و احوال سخت اقتصادی، هیچ کار و منبع درآمدی برای یک جوان با این قد و هیکل وجود ندارد که حجت بر او تمام شده که راه دیگری جز سرقت آن هم از علی دایی وجود ندارد؟! باید بپذیریم نوع عملکردها در جامعه ما از رده های بالای مدیریتی تا پایین ترین طبقات اجتماعی دچار آفت شده و نتایج علنی آن پیش روی ما قرار دارد اما
نمی خواهیم بپذیریم که « از ماست که برماست» .
هرچند که در سال های اخیر فسادهای کلان اقتصادی در دستگاه های مختلف، موجی از نا امیدی و برداشت های منفی از عملکرد مسئولان به وجود آورده، اما نمی توان پذیرفت که علت سرقت ها و خفت گیری های این چنینی توسط جوانان، صرفا نشأت گرفته از عملکرد مفسدین اقتصادی باشد. در همین وانفسای اقتصادی که مردم را تحت فشار گذاشته بسیاری افراد و خانواده هایی هستند که با آبرو زندگی می کنند و با سیلی صورت سرخ می کنند.
باید بپذیریم که نتوانستیم فرهنگ کار و تلاش و روزی حلال را برای نسل امروز فراهم و به روز کنیم. امروز نوعی نگاه غلط در جامعه جاری شده که افراد به دنبال درآمدهای کلان و آماده ، در قبال کمترین کار و تلاش هستند. این نگاه باعث شده تا برخی افراد دیگر ابایی از تجاوز به حقوق و جان و مال دیگران نداشته باشند و شاهد اتفاقاتی همچون حمله به
علی دایی و دیگر مردم جامعه باشیم.

hamidasgari2020@yahoo.com