ظرفیت تولید آب شیرین در کشور ۵۰ درصد افزایش یافت

بزرگ‌ترین مجتمع آب‌شیرین‌کن کشور با ظرفیت تولید دویست میلیون لیتر آب شیرین در شبانه‌روز و سرمایه‌گذاری بیش از یک‌صد میلیون دلار توسط بخش خصوصی در غرب بندرعباس به بهره‌برداری رسید.


بزرگ‌ترین مجتمع آب‌شیرین‌کن کشور با ظرفیت تولید دویست میلیون لیتر آب شیرین در شبانه‌روز و سرمایه‌گذاری بیش از یک‌صد میلیون دلار توسط بخش خصوصی در غرب بندرعباس به بهره‌برداری رسید.
به گزارش ایلنا، با آغاز بهره‌برداری از این مجتمع، سالانه بیش از
70 میلیون مترمکعب آب شیرین به آب‌های کشور افزوده می‌شود. بخش اصلی آب شیرین تولیدی این مجتمع با استفاده از خط لوله‌ای به طول
 800 کیلومتر به مجتمع‌های صنعتی واقع در استان‌های مرکزی ایران منتقل شده و بخش دیگر آن نیز جهت برای مصارف شرب به استان هرمزگان منتقل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت سازه‌سازان در حاشیه بهره‌برداری از این طرح، برخی از مزایای مهم اجرای آن را تأمین آب شرب و کمک به رشد صنعت در استان‌های کم‌آب کشور از جمله استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح تأمین آب مورد نیاز واحدهای بزرگ در بخش‌های صنایع و معادن و افزایش رونق اقتصادی در این مناطق را رقم می‌زند.
وحید حدادیان دسترسی مطمئن و تمام‌ناپذیر به آب دریا را از دیگر مزایای این طرح دانست و افزود: تاکنون ظرفیت آب شیرین‌کن‌های در حال بهره‌برداری در کشور حدود 400 هزار مترمکعب در شبانه‌روز بوده است و با ورود این مجتمع به چرخه‌ی تولید، ظرفیت تولید آب شیرین کشور 50 درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اعمال تحریم‌های ظالمانه و محدودیت‌های فنی و مالی پیش روی کشور گفت: علیرغم تجربه نه‌چندان وسیع صنعتگران داخلی در حوزه‌ی آب‌‌شیرین‌کن‌های بزرگ، این مهم با عزم ملی و رویکرد توسعه‌ای، به قابل اعتمادترین شرکت‌های داخلی واگذار شد و به سرانجام رسید.
حدادیان گفت: با افزایش برداشت بی‌رویه‌ی آب از دشت‌ها و نیاز به ایجاد منابع آبی پایدار، کشورها به دنبال تأمین آب از منابع غیرمتعارف هستند، همچنین به دلایل تغییر اقلیم و استمرار پدیده‌ی خشکسالی، کشور ما بیش از گذشته نیازمند تأمین آب به روش‌های نوین همچون استفاده از فناوری آب شیرین‌کن‌ها است.