بحران درمان اعتیاد با کمبود و گرانی دارو

رئیس کانون صنفی انجمن درمانگران اعتیاد تشریح کرد:

رئیس کانون صنفی انجمن درمانگران اعتیاد با تشریح ابعاد بحران تأمین داروهای درمان اعتیاد، قطع شربت تنتور اپیوم، کمبود متادون ۴۰ میلی‌گرمی، گرانی بوپرنورفین، نبود ذخایر استراتژیک دارویی، افزایش تعطیلی مراکز درمان اعتیاد و سوق یافتن بیماران به بازار غیرقانونی دارو را از مهم‌ترین چالش‌های این حوزه برشمرد.

بحران درمان اعتیاد با کمبود و گرانی دارو

رئیس کانون صنفی انجمن درمانگران اعتیاد با تشریح ابعاد بحران تأمین داروهای درمان اعتیاد، قطع شربت تنتور اپیوم، کمبود متادون ۴۰ میلی‌گرمی، گرانی بوپرنورفین، نبود ذخایر استراتژیک دارویی، افزایش تعطیلی مراکز درمان اعتیاد و سوق یافتن بیماران به بازار غیرقانونی دارو را از مهم‌ترین چالش‌های این حوزه برشمرد.
علی غلامی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مهم‌ترین چالش امروز مراکز درمان اعتیاد در حوزه تأمین دارو اظهار کرد: مهم‌ترین چالش، قطع شربت تنتور اپیوم است که باعث سوق یافتن بیماران به سمت کشت و مصرف مواد و در نتیجه خروج آنان از درمان شده است.
وی ادامه داد: دومین چالش، گرانی قرص بوپرنورفین است. به علت افزایش قیمت این دارو، ادامه درمان از نظر اقتصادی برای بسیاری از بیماران صرفه ندارد و بیمار ترجیح می‌دهد این درمان مؤثر را رها کرده و روش دیگری را امتحان کند.
رئیس کانون صنفی انجمن درمانگران اعتیاد، نبود برخی اشکال پرمصرف دارویی را سومین چالش این حوزه دانست و گفت: تولید نشدن برخی اشکال پرطرفدار دارو برای بیماران، از جمله قرص ۴۰ میلی‌گرمی، یکی دیگر از مشکلات جدی مراکز درمان اعتیاد است. در این میان، گران شدن دارو موجب رویگردانی بیماران از مراکز درمان اعتیاد، سوق یافتن آنان به بازار غیرقانونی و در نهایت محروم شدن بیماران از درمان علمی و خدمات روان‌درمانی می‌شود.
وی با بیان اینکه تعداد زیادی از مراکز درمان اعتیاد به دلیل گرانی دارو و کاهش مراجعه بیماران برای دریافت خدمات دچار ورشکستگی شده‌اند، افزود: بسیاری از مراکز در پرداخت فاکتورهای تهیه دارو نیز با مشکل مواجه هستند؛ چراکه قیمت فاکتورها حداقل دو برابر شده و همزمان اجاره مطب، حقوق پرسنل و سایر هزینه‌ها نیز افزایش یافته است. به همین دلیل تعداد بسیار زیادی از مراکز در آستانه تعطیلی و یا تعطیل شده اند.
رئیس کانون صنفی انجمن درمانگران با اشاره به کمبود دارو ترک اعتیاد و مشکلات مراکز درمانی مرتبط، اظهار کرد: متاسفانه برخی شرکت‌های پخش دارو با سوءاستفاده از شرایط اقدام به سبدفروشی می کنند و در نهایت متضرر اصلی این وضعیت، بیمار خواهد بود.
غلامی درباره آثار اختلال در تأمین دارو بر موفقیت درمان نیز اظهار کرد: بدون تردید این موضوع در عود بیمار و بازگشت به مصرف مواد تأثیر مستقیم دارد و همان‌گونه که توضیح دادم، کمبود دارو بیماران را از چرخه درمان خارج می‌کند.