گرانی شدید میوه و آسیب به سلامت جامعه

در سال‌های اخیر، افزایش قیمت میوه به یکی از چالش‌های جدی خانواده‌ها در کشور تبدیل شده است.

در سال‌های اخیر، افزایش قیمت میوه به یکی از چالش‌های جدی خانواده‌ها در کشور تبدیل شده است. این گرانی نه تنها قدرت خرید اقشار مختلف جامعه را کاهش داده، بلکه باعث حذف میوه از سبد غذایی بسیاری از خانواده‌ها، به‌ویژه خانواده‌های کم‌درآمد، شده است. میوه‌ها به عنوان منابع غنی ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر، نقش حیاتی در تأمین سلامت جسمی و روحی افراد دارند.
حذف میوه از رژیم غذایی به‌ویژه برای کودکان که در حال رشد و توسعه هستند، عواقب وخیمی به همراه دارد. کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی می‌تواند منجر به ضعف سیستم ایمنی، مشکلات رشد و حتی اختلالات روانی در کودکان شود. همچنین، عدم دسترسی به میوه‌های تازه و سالم می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌هایی مانند چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی در آینده باشد.
علاوه بر این، گرانی میوه به نوعی نشان‌دهنده ناپایداری اقتصادی و مشکلات کشاورزی در کشور است. در حالی که ایران دارای ظرفیت‌های بالایی در تولید انواع میوه‌هاست، اما عدم مدیریت صحیح و مشکلات زیرساختی باعث شده تا این محصولات با قیمت‌های غیرمنطقی به دست مصرف‌کنندگان برسد.
برای مقابله با این بحران، نیاز به تدابیر فوری و مؤثر از سوی دولت و نهادهای مربوطه داریم. ارائه سوبسیدهای ویژه برای تولیدکنندگان، حمایت از کشاورزان و ایجاد بازارهای مستقیم برای فروش محصولات کشاورزی می‌تواند به کاهش قیمت‌ها و افزایش دسترسی خانواده‌ها به میوه‌های تازه کمک کند.
در نهایت، توجه به سلامت جامعه و به‌ویژه کودکان باید در اولویت سیاست‌گذاران قرار گیرد تا بتوانیم آینده‌ای سالم‌تر برای نسل‌های آینده بسازیم.