میز خبر

۰

بی‌مسئولیتی دولت‌ها، بازنشستگان را فقیرتر می‌کند؛
شرایط اقتصادی تامین اجتماعی وخیم‌تر شده
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان خرم آباد، تاخیر در تصویب و اعلام میزان افزایش مستمری‌های بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی را نشانگر وخیم‌تر شدن شرایط اقتصادی این نهاد عمومی غیردولتی دانست.
«محمدحسن موسیوند» در گفتگو با ایلنا، با بیان اینکه باتوجه به بالا رفتن هزینه‌های سازمان تامین اجتماعی در بخش درمان و بیمه بیکاری، این نهاد عمومی غیردولتی تصویب میزان افزایش مستمری‌ها را به عقب انداخته است، گفت: چنین اقدامی اگر نگوییم بی‌سابقه، که کم سابقه است. این امر، نشانگرِ وخیم‌تر شدن شرایط اقتصادی سازمان تامین اجتماعی است.
وی افزود: اگر چنین شرایط اقتصادی در سازمان تامین اجتماعی، استمرار داشته باشد، شاهد عدم تعادل‌های بزرگتری در منابع و مصارف سازمان خواهیم بود. در آینده نزدیک روزی می‌رسد که سازمان مستمری بازنشستگان را نه در ابتدای سال که در اواسط آن تصویب می‌کند و برای کل سال هم مبالغی را به  صورت علی‌الحساب به مستمری‌بگیران می‌پردازد تا در فرصت مقتضی با استقراض بیشتر منابع افزایش مستمری‌ها را تامین کند.
عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان
خرم آباد، با بیان اینکه مستمری‌بگیران هزینه‌ی سیاست‌‌های اشتباه مدیران سازمان، بی‌توجهی دولت به پرداخت بدهی خود به سازمان، بازده پایین اقتصادی شرکت‌های زیر مجموعه سازمان و پرریسک بودن سرمایه‌گذاری در کشور را پرداخت می‌کنند، گفت: میان مستمری‌بگیران و مدیران سازمان و دولت، تعارض منافع وجود دارد؛ به این معنی که مدیران می‌خواهند جایگاه خودشان را حفظ کنند و کوتاه‌نگر هستند اما بازنشستگان و بیمه‌شدگان سازمان به خاطر ۳۰ سال پرداخت حق بیمه‌، سازمان را خانه‌ی دوم خود محسوب می‌کنند.
دبیر خانه کارگر لرستان، افزود: اگر مدیران سازمان منافع خود را در منافع بیمه‌شدگان و ساختار استراتژیک آن تعریف می‌کردند و دولت هم «حاکمیت شرکتی» را می‌پذیرفت و آن را به بهانه‌های مختلف ساقط نمی‌کرد، امروز شاهد وخیم شدن اوضاع سازمان تامین اجتماعی نبودیم. درنهایت هم کارگران شاغل و بازنشسته هزینه‌های اشتباهات مدیران را می‌دهند.عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی شهرستان خرم آباد، افزود: متولی امنیت اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی است؛ یعنی نهادی که مستمری بازنشستگی، مستمری از کارافتادگی کلی و جزئی، مستمری فوت، مقرری بیکاری، هزینه کفن و دفن، کمک هزینه ازدواج، غرامت دستمزد ایام بیماری، غرامت دستمزد ایام بارداری، پرداخت هزینه‌های درمان و ده‌ها نوع خدمات دیگر را آنهم نه به یک نفر و دو نفر، که به ۴۳ میلیون نفر از جمعیت کشور شامل بیمه‌شدگان اصلی و تبعی، ارائه می‌کند.
موسیوند با بیان اینکه دولت باید هرچه سریعتر دین خود را به سازمان ادا کند، گفت: نه این دولت که تمام‌ دولت‌ها باید پای خود را از سازمان تامین اجتماعی کوتاه، و دین خود را ادا کنند؛ چراکه در غیر این صورت امنیت اجتماعی را برهم می‌زنند. اینکه دولت بگوید من بدهی‌ام را به سازمان تامین اجتماعی قبول ندارم و مسئول اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان هم نیستم، بی‌مسئولیتی را نهادینه می‌کند و بازنشستگان را با دردسر و فقر بیشتر مواجه می‌کند.

از سوی شورای عالی اصل ۴۴؛
نحوه عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در بورس مشخص شد
شورای عالی نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، از عرضه  ۱۰ درصد سهام سرخابی‌ها در بورس با هدف کشف قیمت خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شورای عالی نظارت بر اصل ۴۴ پیشنهاد خود را برای واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مطرح کرد.
بر این اساس ۱۰ درصد از سهام باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس برای کشف قیمت در بورس و ۵۰ درصد به شرکت‌های سهامی عام با حداقل  ۱۰ هزار سهامدار و ۴۰ درصد دیگر به تعاونی‌های سهامی و فراگیر کل کشور واگذار می‌شود.

 رییس سازمان بورس و اوراق بهادار:
برای ۳۵ میلیون نفر مشمول سهام عدالت کد بورسی صادر کردیم
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: تا به امروز توانسته‌ایم برای 35 میلیون نفر مشمول سهام عدالت کد بورسی صادر کنیم و از سایر مشمولان می‌خواهیم اطلاعات خود را در اختیار شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار دهند تا نسبت به صدور کد بورسی آنها اقدام شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، حسن قالیباف اصل در نشست خبری ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت با اشاره به تعداد سهامداران عدالت گفت: 50 میلیون نفر مشمول سهام عدالت می‌شوند که در حال حاضر در بازار سرمایه برای 12 میلیون نفر کد بورسی وجود دارد.وی تاکید کرد: تا به امروز توانسته‌ایم برای 35 میلیون نفر مشمول سهام عدالت کد بورسی صادر کنیم و از سایر مشمولان می‌خواهیم اطلاعات خود را در اختیار شرکت سپرده‌گذاری مرکزی قرار دهند تا نسبت به صدور کد بورسی آنها اقدام شود.