رویترز: ایران با تهاتر نفت، میلیاردها دلار کالا و تجهیزات از چین وارد می‌کند

رویترز به نقل از دو منبع ارشد ایرانی و سه فرد مطلع مدعی شد ایران با استفاده از سازوکاری شبیه تهاتر نفت و دور زدن تحریم‌ها، میلیاردها دلار کالا از جمله تجهیزات نظامی از چین وارد می‌کند.

رویترز به نقل از دو منبع ارشد ایرانی و سه فرد مطلع مدعی شد ایران با استفاده از سازوکاری شبیه تهاتر نفت و دور زدن تحریم‌ها، میلیاردها دلار کالا از جمله تجهیزات نظامی از چین وارد می‌کند.
به گزارش ایلنا، خبرگزاری رویترز، در گزارشی مدعی شد ایران با استفاده از یک سازوکار تجاری مخفی و شبیه تهاتر، نفت خود را در ازای دریافت اعتبار برای خرید کالا از چین مبادله می‌کند؛ سازوکاری که به ادعای این خبرگزاری، طی سال‌های اخیر به یکی از شریان‌های مالی ایران در شرایط تشدید فشارهای اقتصادی و نظامی آمریکا تبدیل شده است.
رویترز به نقل از دو منبع ارشد ایرانی و سه فرد مطلع گزارش داد که ایران از این سازوکار برای واردات میلیاردها دلار کالا از چین استفاده می‌کند.
بر اساس این گزارش، کالاهای وارداتی شامل دارو، خودرو، تجهیزات ارتباطی و همچنین تجهیزات نظامی است و این سازوکار دست‌کم یک‌بار طی سال گذشته برای قراردادهایی به ارزش میلیون‌ها دلار با هدف تأمین تجهیزات دفاع هوایی برای ایران مورد استفاده قرار گرفته است.
رویترز مدعی شد این سازوکار علاوه بر تأمین کالا برای ایران، به چین نیز امکان می‌دهد به نفت تخفیف‌دار ایران دسترسی داشته باشد. چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام جهان و یکی از اصلی‌ترین شرکای تجاری ایران به شمار می‌رود.