مدیریت مصرف انرژی با مشارکت مردم و دستگاه‌ها دنبال می‌شود

رئیس‌جمهوری:

رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت مدیریت ناترازی انرژی در زمستان، همراهی مردم و دستگاه‌های اجرایی، اصلاح الگوی مصرف و پیشگامی مدیران در صرفه‌جویی را از الزام‌های تأمین پایدار انرژی و جلوگیری از اختلال در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی کشور دانست.

مدیریت مصرف انرژی با مشارکت مردم  و دستگاه‌ها دنبال می‌شود

رئیس‌جمهوری با تأکید بر ضرورت مدیریت ناترازی انرژی در زمستان، همراهی مردم و دستگاه‌های اجرایی، اصلاح الگوی مصرف و پیشگامی مدیران در صرفه‌جویی را از الزام‌های تأمین پایدار انرژی و جلوگیری از اختلال در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی کشور دانست.
به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، مسعود پزشکیان در سخنانی برخط در نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان گیلان با اشاره به برگزاری نشست‌های متعدد دولت با مدیران و مسئولان حوزه انرژی بیان کرد: از روزهای گذشته نشست‌های متعددی برای بررسی وضع تأمین انرژی برگزار شده است و این موضوع همچنان در دستور کار دولت قرار دارد تا برای تأمین انرژی موردنیاز بخش خانگی، صنعت و تولید در ماه‌های آینده، به‌ویژه فصل زمستان، برنامه‌ریزی دقیق‌تری انجام شود.
وی با تشریح شرایط دشوار تأمین گاز کشور و خسارت‌های واردشده به زیرساخت‌های انرژی گفت: پیش از این، ظرفیت تأمین گاز کشور حدود ۳۵۰ میلیون مترمکعب بود، اما در شرایط کنونی با کسری قابل‌ توجهی روبه‌رو هستیم و حدود ۲۳۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت گاز روزانه کشور نیز مورد حمله قرار گرفته است. افزون‌براین، بخشی از تأسیسات مربوط به میعانات گازی و نیروگاه‌ها نیز آسیب دیده‌اند.
رئیس‌جمهوری با اشاره به تلاش دولت برای عبور از شرایط دشوار تأمین انرژی در ماه‌های گذشته افزود: با تلاش وزیران، مدیران و مسئولان توانستیم شرایط تابستان را مدیریت کنیم، اما برای زمستان پیش‌رو به برنامه‌ای ویژه نیاز داریم و در این مسیر، همراهی مردم، دستگاه‌های اجرایی و ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی کشور ضروری است.
پزشکیان با تأکید بر ضرورت تداوم تأمین برق و گاز موردنیاز بخش تولید تصریح کرد: دولت با جدیت تلاش می‌کند تأسیساتی را که آسیب دیده‌اند، در حد امکان به چرخه تولید بازگرداند و امیدواریم بتوانیم تا زمان اوج مصرف، حدود ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون مترمکعب از ظرفیت ازدست‌رفته را دوباره وارد چرخه کنیم. بااین‌حال، مدیریت کسری موجود بدون صرفه‌جویی ممکن نخواهد بود.
 مدیران پیشگام صرفه‌جویی انرژی باشند
وی با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف در دستگاه‌های اجرایی توضیح داد: مدیران می‌توانند با اصلاح موتورخانه‌ها، کاهش مصرف برق و گرمایش ساختمان‌ها و رعایت دمای مناسب محیط کار، زمینه صرفه‌جویی قابل‌ توجهی را فراهم کنند. حتی می‌توان با استفاده از پوشاک گرم، دمای ساختمان‌های اداری را زیر ۱۸ درجه نگه داشت تا انرژی بیشتری برای صنعت و تولید کشور باقی بماند.
رئیس‌جمهوری تأکید کرد: اگر همه دستگاه‌ها و مردم در این زمینه همکاری کنند، می‌توان بدون ایجاد اختلال در فعالیت‌های اقتصادی، اشتغال و تولید، مصرف انرژی را مدیریت کرد؛ اما اگر نتوانیم این شرایط را به‌درستی مدیریت کنیم، با مشکلات جدی روبه‌رو خواهیم شد.پزشکیان با اشاره به ضرورت تشکیل گروه‌های تخصصی مدیریت مصرف در استان‌ها گفت: استانداری‌ها، فرمانداری‌ها و مدیران دستگاه‌های اجرایی باید تیم‌های مشخصی تشکیل دهند و حداکثر ظرفیت خود را برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی به کار بگیرند.
وی با اشاره به تجربه موفق کاهش مصرف در سازمان برنامه و بودجه افزود: در این مجموعه طی دو سال گذشته با اصلاح روش‌ها و مدیریت مصرف، میزان استفاده از برق، گاز و آب حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است. این تجربه نشان می‌دهد که با اصلاح رفتار و مدیریت صحیح منابع، امکان کاهش قابل‌ توجه مصرف در دیگر دستگاه‌ها نیز وجود دارد.
  ضرورت آغاز فرهنگ‌سازی مصرف بهینه از مدیران
رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف بهینه باید از رفتار مدیران آغاز شود، یادآور شد: نمی‌توان صرفاً با گفتار از مردم انتظار صرفه‌جویی داشت، بلکه رفتار مدیران باید نشان دهد که به آنچه می‌گویند باور دارند. هر مدیر باید گزارش مشخصی از میزان صرفه‌جویی در مصرف آب، برق، گاز، بنزین و دیگر سوخت‌ها ارائه کند.
پزشکیان در پایان تأکید کرد: هر میزان که بتوانیم از اتلاف منابع جلوگیری کنیم، به همان اندازه قدرت بیشتری برای مدیریت دیگر برنامه‌ها، پروژه‌ها و تأمین اعتبارات موردنیاز خواهیم داشت. منابع قابل‌ توجهی در کشور هدر می‌رود که با مدیریت آن‌ها می‌توان بسیاری از مشکلات استان‌ها را برطرف کرد.