نبود پوشش گیاهی؛ علت ۸۸ درصد خسارت‌های سیلاب در آذربایجان‌شرقی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی:

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: بیش از ۸۸ درصد از خسارت‌های سیلاب در این استان در حوضه‌های آبریز دارای گیاهی ضعیف یا فاقد پوشش گیاهی روی داده است.

نبود پوشش گیاهی؛ علت ۸۸ درصد خسارت‌های سیلاب در آذربایجان‌شرقی


 مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: بیش از  ۸۸ درصد از خسارت‌های سیلاب در این استان در حوضه‌های آبریز دارای گیاهی ضعیف یا فاقد پوشش گیاهی روی داده است.
یوسف غفارزاده، افزود: پوشش گیاهی در جذب آب باران به خاک، تغذیه آب زیرزمینی و جلوگیری از تشکیل سریع رواناب به عنوان عامل اولیه سیلاب نقش بسزایی ایفا می کند.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۹ درصد خسارت های سیلاب در رودخانه‌های فرعی و درجه ۳ روی می دهد، اظهار داشت: در این رودخانه ها به طور عمده آب دائمی و فصلی جریان نداشته و فقط در زمان‌های بارندگی یا رگبار شدید، سیل در آن‌ها روی می‌دهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: این استان منطقه ای کوهستانی بوده که حدود ۴۰ درصد از سطح آن را کوهستان، ۳۸ درصد را تپه ماهورها و ۳۲ درصد را زمین‌های هموار مانند دشت و جلگه‌های میان کوهی تشکیل داده است.
غفارزاده، ادامه داد: کوهستانی بودن، کاهش پوشش گیاهی به علت خشکسالی‌های متعدد، از بین رفت مراتع بالادست حوضه‌های آبریز، حفظ نکردن مسیر عبور سیلاب به طول
بیش از ۲۵ هزار کیلومتر، تغییر کاربری اراضی همجوار رودخانه ها و
مسیل ها، رگبارهای تند و نقطه ای و احداث سازه‌های غیرفنی و غیراصولی بر روی رودخانه‌ها و مسیل‌ها از عمده عوامل مستعد بودن این استان برای جاری شدن سیل است.
وی با بیان این‌که خطرات سیل همه شهرهای استان را تهدید می کند، یادآوری کرد: همه شهرها باید از بابت خطرات سیل و پهنه بندی سیلاب به طور علمی مورد مطالعه قرار گیرند و در این راستا شرح خدمات این مطالعات توسط شرکت آب منطقه‌ای تهیه و
به تصویب جلسه مدیریت بحران استان رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت: در صورت تحقق اعتبارهای مورد نیاز، مطالعات پهنه بندی سیلاب مناطق جمعیتی استان در ۲ سال انجام و به دقت نقاط پرخطر شناسایی می‌شود.