بوي بد تهران و طلب ياري از ابر و باد و مه و خورشيد و فلك!

رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران، با اشاره به بازگشت بوی بد به این شهرگفته:«احتمالا باز هم در روزهای آتی بوی نامطبوع تکرار خواهد شد، مگر آن‌که باران و برف به داد برسد.»



رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران، با اشاره به بازگشت بوی بد به این شهرگفته:«احتمالا باز هم در روزهای آتی بوی نامطبوع تکرار خواهد شد، مگر آن‌که باران و برف به داد برسد.»
چيزي شبيه به همين مضمون هم در مورد آلودگي هواي تهران گفته مي‌شود، اين‌كه بايد اميد داشته باشيم، بادي بوزد و ذرات آلاينده را با خود ببرد.
چگونه است كه تدبير آب وهوا و بوي نامطبوع يك شهر، به عوامل طبيعي واگذار شده است؟ آيا واقعا و در عمل و با استفاده از تكنولوژي‌هاي روز، نمي‌توان چاره‌اي براي اين مشكلات يافت؟ يا اساسا اراده‌اي خاص براي حل اين مشكلات وجود ندارد؟ يا بودجه‌اي در اين زمينه ديده نشده است؟ به هرحال براي عدم رسيدگي به دو مشكل بزرگ تهران – بوي نامطبوع و آلودگي هوا- حدس‌هاي بسياري مي‌توان زد، مي‌توان اما و اگرهاي زيادي براي ناتواني در حال اين دو معضل آورد؛ اما اين دو معضل وجود دارند، هر سال و هر فصل به شكلي چهره مي‌نمايند و هيچ مسئول ذيربطي در اين مورد نمي‌تواند شانه از مسئوليت خالي كند .  
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران با اشاره به بازگشت بوی نامطبوع به تهران، گفته است:«احتمالا بازهم در روزهای آتی بوی نامطبوع تکرار خواهد شد مگر آن‌که باران و برف به داد برسد.»‌خوب دعاي باران مردم مستجاب شد و چند روزي است در تهران باران مي‌بارد؛ اما پس از تمام شدن فصل بارش، اين ماجرا چگونه ادامه پيدا خواهد كرد؟ در سال 98 و به گفته معاون نظارت و پایش اداره محیط زیست استان تهران، قرار بود دستگاه‌های جدیدی خریداری شوند تا منشاء بوي بد تهران را مشخص كند.
ضمن اين‌كه هنوز معلوم نيست اين دستگاه خريداري شده يا نه، بر تعداد منشاء‌هاي بوي بد تهران افزوده مي‌شود و گمانه‌زني‌ها در مورد آن همچنان ادامه دارد و در نهايت هم كسي نمي‌تواند با قاطعيت اعلام كند كه اين بوي بد كه باعث آزاد شهروندان شده است، از كجا برمي‌خيزد.
پايان سخن آن‌كه رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، با تاکید بر این‌که لازم است یک برخورد جدی و مسئولانه با این موضوع انجام شود، گفته:«انتشار بوی نامطبوع در تهران ناشی از یک معضل محیط زیستی است که می‌توان آن‌را به یک اژدهای چند سر تشبیه کرد که هر سال سر جدیدی به آن اضافه می‌شود. از فاضلاب و مازوت سوزی گرفته تا عوامل دیگر نیز در این اتفاق دخیل هستند اما هنوز قوانین شهر موفق به هدف گرفتن قلب اژدها نشده‌اند.»